Dieťa má 3 mesiace. Je čas začať slabý režim?
Ahojte. Akurát dneska má moja dcérka 3 mesiace!😁
Neskutočne rýchlo to letí😄 Každopádne na nete som čítala že v 3 mesiaci sa má začať nejaký slabší režim. Tak sa chcem spýtať na váš názor či by som už mala začať nejaký režim dávať alebo ešte s tým trochu počkať🙂 Taktiež by ma zaujímalo aký režim máte/ste mali so svojimi deťmi vy🙂
My sme mali rezim od narodenia,takze mas najvussi cas
Ja som zacala s rezimom v 6t
@keremiova Ja som sa riadila podľa malého. Sám si režim vytvoril podľa svojich potrieb. Sledovala som, v akom čase býva unavený a hladný a podľa toho som vedela, čo nás čaká. Stále sa to z času na čas zmení a potom prípadne vráti do pôvodného. Podľa mňa je nezmyselné držať sa striktne nejakých časov. Ani ty určite nie si vždy hladná či unavená v rovnakú dobu.
@keremiova tak tato tema zaujma aj mna.Moje dievcatko bude mat tri mesiace o desat dni a rezim mame iba nocny. Vecer zaspi medzi 8-9 a zobudi sa na jedenie medzi 1-3hod. Prebalim,nakrmime a spi dalej a budi sa okolo 5-6 na dalsie jedenie. Niekedy este zaspi a niekedy uz nie. Ale cez den nemame rezim absolutne ziadny. Aj ked sa ju snazim uspat okolo obeda tak pospi max. 15-20 min. a sem tam aj dlhsie,ale to len vynimocne. Ma len zopar kratkych spankov v rozlicnych hodinach takze program sa neda spravit ziadny.A samozrejme ked nespi cez den tak je unavena,podrazdena a uplakana.Tiez uz by som sa chcela nejak zariadit,ale asi zbytocne tlacit na pilu. Zatial nejako vydrzime a uvidime ako to bude prebiehat dalej...
@keremiova určite ano už ho aj mohla mať😊veď deti sa väčšinou budia rovnako rano atď...doobeda mi zaspala ako chcela len som sa otočila a už spala, ale obed som nakojila išli von a 2,3 hod spala v kočíku, potom sme sa hrali bola na deke, kúpanie, kojenie spanok.Cim skôr, tým lepšie, ale urcite sú deti s ktorými to nie je lahke
@flowerbomb to vstane o 06 a až na obed si zdriemne?moja už o 10-11 sama zaspala v lehátku na hodinku som varila rozprávala jej otočím sa a už spala.Preco tlačiť na pílu veď píšeš, že je mrzuta to vidíš, že si šucha oči, ziva ty ju musíš uložiť najlepšie do postieľky, postele na jedno miesto, aby vedela, že ide spať.Mne pediatricka vynadala, že žiadny gauč, deka, hojdačka, ale jedno miesto kde vie, že ide sa spať😊
@luccija Pisem,ze niekedy rano po siestej este pospi a ked nie tak obcas zaspi sama v hniezde na par minut. Ked sa ju snazim ulozit do postielky tak sa prehadzuje,obcas chce plakat lebo jednoducho v tom case nechce spat aj ked je unavena. Skusala som v jej izbe uz vsetko mozne,ale jednoducho zaspi na par minut a potom je nervozna.
@luccija dnes som ju skusila dat na manzelsku postel a lahla si k nej. Pospala par minut a hotovo,ale vyskusam aj zajtra.
@keremiova ja som s nastavenim režimu začínala rovnako ako ty v cca 3 mesiacoch hlavne keď už bola po prvom očkovaní. A vyzeralo to asi tak že sme ráno vstali pocvičili si baby gymnastiku ešte v posteli obliekla som ju do denneho a išli do obývačky sa hrať na hraciu deku...pohrala sa tak 1,5 hodinky potom nakŕmiť obliecť a do kocika spať...podla okolností a najmä vonkajších ruchov spí cca 2-3 hodinky potom znova prebalit nakŕmiť pohrať sa tak 1,5-2 hodinky a znova dať spať cca 2 hod. a po zobudeni 1,5 hodinky pohrat sa,okúpať obliecť pustiť uspavanie ľahnúť do postele nakŕmiť a spať......nie je dôležité ci to alebo ono v harmonograme je presne v určitú hodinu...skor je podstatnejsi pravidelný odstup jednotlivých aktivít a veci a činnosti ktoré sa s danou aktivitou spájajú ...vytvor malej rituály podľa ktorých si spojí že teraz, je čas spať teraz jesť a hrať. Nikdy to nebude ako hodinky stane sa že ti ju niečo zobudí a denný rytmus sa ti naruší...skor nastav odstup bdenia a spánku a sleduj signály že sa jej chce alebo nechce spať. Keď budeš niečo robiť pravidelne mala si na to zvykne a bude predvidatelnejsia. Držím prsty.

My nemáme žiaden režim ,😁 spí kedy chce aj vstane kedy chce, u nás môže byť hore 2 hodky a spí 10 minút a potom po polhodine sa vypýta opäť a spí aj hodinu je to stále také všelijaké, jediné čo vie že keď príde domov priateľ z praxe tak čochvíľa pôjde do vaničky a potom spinkať na noc to už dá sa povedať pochopila 😁