Dvojročná dcéra všetko zrazu odmieta
Ahojte
Dcerka ma 2r a 2mesiace,sikovna,velmi energicka.cca pred 3 tyzdnami sme zacali odplienkovanie,vsetko pekne islo,pytala sa cikat,malo nehod,aj vonku sa vypytala.prisla vsak po 2tyzdnoch choroba,sople kasle,chori sme boli vsetci doma.choroba presla a zrazu akoby vsetko zabudla co vedela.v jeden den rozprava cele vety,pekne sa naje,aj pospi cez obed,vypyta sa cikat.a potom zrazu par dni sa umyselne doma pocika,este sa tomu smeje.vonku ani na navsteve vsak problem nema 🤷♀️ po chorobe prestala kakat,akoby zadrziava,ked uz sa vykaka tak len do nohaviciek aj to az po 3 dnoch maly bobek ked uz nevie zadrzat.ma dost pohybu,ovocia,vlakniny,zeleniny.a obedny spanok zacala bojkotovat,aj ked ma doobeda program bohaty na pohyb,zazitky.jednoducho akonahle poviem ideme spinkat,lahne si,vypije mlieko ale vtej sekunde spusti teatro,rehoce sa,vyplazuje jazyk,pluje,kope,pyta sa prec z postele.pritom vidim ze je unavena,ale robi vsetko preto aby nezaspala.do vecera je potom ako z divych vajec,len vymysla,pisti,a vecer ju vypne behom minuty v posteli lebo je hotova.vstava okolo 6:30,spavat chodila okolo 13tej,potiahla aj 2-2.5h.vecer chodi okolo 19:30,spi celu noc. Neviem co sa stalo,co je pricinou takehoto vyvadzania...vecer uz nevladzem,lebo vyzaduje nonstop sa hrat somnou,sama byt nechce. Mate niekto skusenost,mozno robim nieco zle 🤷♀️ dakujem
co sa tyka toho cikania a kakania, mali sme presne to iste, len to nebolo po chorobe. vtedy som patrala aj v sukromnej skupine a poucili ma. niektore deti to tak maju, ze su odplienkovane a zrazu sa zacnu pocikavat. neviem preco to tak je.
@simona92101 my sme si presli tym co pises so zaspavanim prave 4dni dozadu co badam, ze sa vratila spat do normalu. Tiez bola chora sople, kasel a 3tyzdne uplna psychiatria vsetko odmietala, naprieky, nespanie, vykyvy nalad. (Okrem toho odplienkovania teda vsetkk co si popisala). Obedny spanok bud ziadny alebo velmi neskoro a potom sa na mna hnevala ked mala vstavat, vecer dalsi boj 2h kym sa ulozila. Teraz je taka ako predtym, zlate dieta. A teda musim povedat, ze uz 2hy krat takymto obdobim prechadzame. Prve bolo ked jej isli stolicky. Aktualne ma 2,5 roka.
@pribinak ritualy dodrziavame kazdy den odjakziva..
@blumie uprimne ja uz som zrela na psychiatriu..vecer padam na hubu od vycerpania.neviem co robit s tym kakanim.
@simona92101 verim, ja som toto hovorila tyzden dozadu a ani neviem ako, zo dna na den je zase "normalna". V uvodzovkach lebo vzdorove zaseky samozrejme nevymizli uplne ale zacala posluchat opat namiesto odpovede Nie a Nechcem, uprace si hracky ked jej poviem, dobrovolne sa oblecie, ide umyt 😄. Takze beriem, ze sme zase v norme. A prajem pevne nervy, vecer pohar vina a snad to mate tak ako my najneskor do 3tyzdnov prec. Inak neskusala si ju nejako odmenovat ked sa jej podari ist normlane na nocnik? Das samolepku, ja som davala uplne na zaciatku 1 gumenneho medvedika a islo to rychlo, hned bola motivovana.
@blumie ale hej,skusala.ale momentalne sme na tom tak,ze jej skor beriem ako davam,lebo vsetko konci znicene,polamane..pekne sa hra a zrazu jej prepne a hadze pastelky do steny,plastelinu rozmrvi do koberca atd 🤦♀️.takze ked je amok,beriem,tvarim sa ze hadzem do kosa.samolepky koncili tak,ze boli rozsklbane vsade po dome a zo sladkych odmien si robila srandu,chodila narocky na wc aj ked necikala a potom revala ze chce mnamku.ked sa to s mnamkami prehnalo,tak bol problem s kakanim.

Nerobíš nič zle. Jednoducho objavila šaškovanie a vystrája. Nič len svätá trpezlivosť, dať si pravidla a dodržiavať ich. Fajn sú rituály, ktoré sa opakujú, aby aj ona vedela čo nasleduje