Dvojročný syn nechce spávať a je zlý
nasho najviac unavi a zrelaxuje pohyb na cerstvom vzduchu..
Vôbec nechce spavat vo svojej posteli len kunam do manzelskej postele a ku malej do postelky chodi stale plače ked mu niečo zakazeme tak sa nervaci
@veronikap1 úplne normálne reakcia dieťaťa, že nechce spať sám a začínajúce obdobie vzdoru
@veronikap1 preto je zli ?? co je definicia Zle dieta u teba? nerobi podla predstav rodicov?
@veronikap1 a to preto vravíš že je zlý? Náš má 4, tiež nechce spať vo svojej posteli len medzi nami, jasne, že plače a nervaci keď mu niečo zakazete, veď to robia všetky deti 🤷 podľa toho čo píšeš, nie je zlý, je úplne normálne dieťa čo sa chce mojkat s rodičmi v posteli a cítiť ich blízkost.
Kvôli tomu poviete, že 2-ročné dieťa je zle? A vy ste dokonalá a dobrá?
Boze 🤦♀️... normálne dieťa. Skúsila si ho pochopiť? Čo by si cítila na jeho mieste? Doteraz bol jedináčik a zrazu je tu sestrička s ktorou sa musí deliť o mamu. Mamu, ktorá ho navyše škatuľkuje ako “zle dieťa” 😥 zatiaľ čo on sám je ešte bábätko.
A niečo zakázať? Úprimne skús si pozrieť fóra 😉. Koľko ľudí sa nervačí nad zavretými obchodmi a zákazmi v rámci Covidu. A to sú dospeli ľudia a nie dvojročné deti. Ty zvladas svoje emócie dokonale? On ich ešte nepozná. Netuší čo je frustrácia, smútok, hnev... nič. A Ty ho namiesto pomoci a učenia hodnotíš ako “zlého”. Skús si niečo pozrieť o emóciach, obdobi vzdoru, vývoji dieťaťa. Nie fyzickom ale psychickom a určite veľa veci pochopíš.
@veronikap1 este som nevidela dvojrocne dieta, ktore by sa tesilo, ked mu nieco zakazes. Mas uplne normalne dieta s normalnymi reakciami. A ziadne dieta nie je zle. Mozno niekedy robi to, co sa nam nepaci, ale je na nas, co s tym urobime.
Nechcela som napisat ze je zly asi ma povahu po tatkovy ! Od narodenia som sa starala oneho sama vlasni otec odisiel za inov a nevydel syna nema zajem a som sa vydala za muža mame dceru ako by moj syn ziarlil je to tazke s9m na vsetko sama
@veronikap1 ja si myslím, možno sa mýlim, že sa mu treba teraz viac venovať. Ú nás to vždy tak fungovalo, že ak bolo dieťa ''zle'' len si vydobijalo pozornosť, ktorá mu chýbala. Skus ho samého niekde zobrať, samému sa mu venovať vždy keď sa bude čo i len trochu dat, keď bude mala spat alebo ak ti ju niekto postrážiť. Ja by som radšej nenavarila, neupratala, ale venovala sa mu co najviac a uvidíš, zrazu už nebude ''zly''. Dieťa túži po pozornosti a keď mu chýba, začne robiť zle aby ste si ho všimali viac. To je uplne nornalne
@veronikap1 pozri, tvoj syn nemoze za to, ze si tak skoro mala druhe dieta s druhym manzelom,. To, ze ziarli, je caste a je v obdobi vzdoru. Pises, ze si na vsetko sama. Preco? Zapoj viac muza
@veronikap1 prepáč ale uvedomuješ si čo píšeš? Tvoj syn ma dva roky. Predpokladám že jeho otec od vás odišiel po narodení, keďže píšeš “od nás” takze ty so za tie dva roky stihla nájsť si nového partnera vydať sa a mat 9m dieťa. No to si teda neotalala. (Nesúdim), len sa snažím zhrnúť čo to chlapciatko za 2 roky zivota muselo zvládnuť. Stratu otca, nového muža v živote, sestričku. Predpokladám aj nejaké sťahovanie atd... vieš si predstaviť čo sa v nom musí odohrávať? On tomu nerozumie ... ani tomu čo sa deje a prečo ani emóciám. A píšeš že si na všetko sama? Veď máš muža a ten čo? Prestaň myslieť len na seba ale skús chvíľku aj na tie deti! Tvoj syn určite nie je “zlý” on to ani nepozná a ani netuší rozdiel medzi dobrým a zlým v jeho veku. On len vyjadruje že niečo nie je v poriadku a zrejme zúfalo vydáva signál o pomoc a pozornosť ako to len vie a namiesto lásky sa mu dostáva “si zlý” 😭
@elizabet173 snazim sa zapajat muza ale jemu sa nechce nic radsej vyzene syna radsej cere sa venuje
@cookie29 odisiel ked som bola tehotna syn ked mal 7 mesiacov tedi som si nasla priatela spoznavali sme sa som isla snim byvat a potom som otehotnela tak sme sa zali
@veronikap1 Ukazuj mu ako ho miluješ, zaslúži si to, on nemôže za to, že ty máš zložitý život.
@veronikap1 mne to vysvetlovat nemusis, je mi to jedno... len sa Ti to snazim ukazat z pohladu maleho babatka... ktore este nema predstavu o realite...
taky jednoduchy priklad. Vezmi si balonik, hracku co len chces. Ked ju dieta vidi, tak je nadsene. Skus ju schovat za chrbat. Pre dieta ta hracka zmizla. Definitivne. Do urciteho veku nemaju predstavu o casovej a priestorovej existencii, teda nechapu, ze aj ked hracku nevidia, ona stale existuje a nezmizla. Pre nich proste definitivne zmizla a moze to vyvolat hnev, smutok, plac... Ty ked to robis, tak to beries zo svojho "dospelackeho" pohladu... proste sa "hras na schovavanu" pre dieta je to drama. A to iste v podstate funguje vo vsetkom... never to v zlom, podla mna asi moc necitas, ked vidim Tvoj pravopis, ale keby nahodou, napriklad tato knizka nie je zla... nemusis ju precitat hned, kludne na pokracovanie, podla aktualneho stadia https://www.martinus.sk/?uItem=306810
nechapem - za to, ze chce spavat s vami, citit vasu blizkost, tulit sa...je "zly"? nehnevajte sa, ale to ako vazne? to je trochu divne zmyslanie. nase dvojicky maju 6r! a stale sa stane, ze v noci pridu za nami do postele, aj pri zaspavani sme pri nich, radi sa tulime, uzivame si to. a co, ze uz su "velki", pride cas, ked nas sami poslu z izby a budu chciet zaspavat sami. 2-rocny je este babatko (a to nehovorim o tych obrovskych rychlych zmenach, ktore uz stihol zazit). nebojte sa, do 18r s vami nebude chciet spavat
@veronikap1 ale tvoj syn nemoze za to, ze si si nasla leniveho muza a mala si s nim rychlo dalsie dieta. Nemas zleho syna, ale muza

@veronikap1 čo znamená "Zlý"....?