icon

Dvojtýždňové dieťa ťažko zaspáva po kúpaní a nakojení

mata66
16. jún 2015

Máme taký problém ze ked malinku okupkame a nakrmime večer okolo 19:00 tak ma problém zaspať robí to aj bez kúpania behom dňa to nezazivame len večer a trvá to tak do 23 skoro len plače a mrvì sa. Aký mate recept na takéto niečo ? Laurinka ma 2 týždne. Ďakujem

brady1
16. jún 2015

@mata66 a ešte ju potom nakrmiš do 23,?

mata66
autor
16. jún 2015

Hej skúsim to ked jej dám prst ku pere ide mi ho zjesť ale davam jej papat dosť. A ešte jedna vec zatiaľ ju nosime na.rukách pri zaspavani ale asi to nieje dobrý nápad co? Skúste mi poradiť kym je takáto maličká ako ju uspat aby som neskôr neprišla o ruky a chrbticu

maslenka47
16. jún 2015

@mata66 teda ja neviem, ale moje deti ked boli 2tyzdnove este nevedeli insie, len jest, kakat a spat. Ak ti miesto spania place, tak ju zrejme nieco boli/trapi. Najskor brusko alebo reflux.

A nosenie naozaj nie je dobry napad, radsej si lahni, poloz malu vedla seba do postele a jemne hladkaj.

veriiii
16. jún 2015

@mata66 nestresuj sa- tak male babo este dlho nebude rozoznavat co je den a noc..spi kedy samu chce..vstava kedy potrebuje a chce sa mu..vobec sa netrap..az cca po 4 mesiaci zacnu pomaly chapat a vsimat si kolobeh dna a noci..zalezi aj ako vyzrieva nervova sustava-u niekoho je to skor u ineho neskor-ale samozrejme ze ti nezacne hned zaspat o 8mej😀 alebo po vecernom mliecku.jojoj nie..neksor uz zacne chapat tu vecernu rutinmu-vzdy o rovnakej dobe kupel mliecko a spajat si to s vecernym spankom...

zabina27
16. jún 2015

@mata66 kojis ju? ja som tiez zo zaciatku nevedela, ako uspat malinkeho, uspavala som na fitlopte, ale bolo to hop alebo trop raz sapo prelozeni do postielky zobudil, raz nie... ale fungovalo to, dokonca aj doteraz to na deny spanok funguje, nedam na loptu dopustit, aj ked povodne bola kupena na moje cvicenie 😀 ale ked mal maly cca 7 - 8 tyzdnov, prisla som na to, ze najlepsie mi je vecer ho uspat tak, ze som mu v posteli dala prsnik, on dudloval a zaspaval rychlo, vyskusaj, inak ja som dojcila len velmi kratko, ale mozno mu tam nieco zo zaciatku takehoto uspavania este tieklo, zvykol si na to a potom uz len dudkal a uspaval sa tak, ja som si tiez trochu pri tom oddychla, jedine, coho som sa bala, bolo oducanie, ale to uplne plynule prislo, proste ho to prestalo zaujimat, ked zistil, ze v posteli sa da aj prevalovat, lozit, preliezat 😀
ak kojis, tak to mas idealny sposob, ak nie, za vyskusanie nic nedas 😉

mata66
autor
16. jún 2015

@maslenka47 Bolesť to nebude lebo ked ju nakrmim tak je spokojna tak pol hodinka a potom to začína plač a plač

zabina27
16. jún 2015

@mata66 to je podla mna kolika, skus si postudovat na nete o tom, my sme to nastastie nemali, tak neviem ti poradit

petronela3010
16. jún 2015

mata66. Nedá mi nereagoval na tvoj problém. Si asi jediná Z mamičiek, ktoré toto zažili čo som sa stretla doteraz. Mala som presne ten istý problém A to pri oboch dcéra ch, ktoré majú dnes 7,5 r A skoro 3r. Teraz čakáme tretiu A znova sa bojím už vopred tých náročných večerov. U obidvoch to bol ten istý scenár.po narodení Cez deň relatívne V pohode. Striedal sa spanok s papanim. Ked sme prisli z porodní, tak to začalo. Babo okupane, napapane zaspalo este pri kojeni a po 20min. hore. Stale nespokojne, umrncane. Tak zase kojenie. Myslela som si, ze mam uz aj malo mlirka na vecer. Tak som skusila prikŕmiť, ale bez zmeny. Bolo to narocne. Lebo po celom dni som si chcela trocha konecne vydychnut, postarat sa o seba alebo len tak stravit cas s manzelom. Dodnes neviem, kde bola pricina, ale cca. Po 3 mesiacoch sa to zlepšilo. Možno aj tým, že sme upravili večerný rituál. Nekúpali sme O 19.30, ale až okolo 21.00. Našťastie, obe potom aspoň dlhšie ráno spali. Hlavne sa netreba stresovAT. Nerobís určite nič zlé. Len tvoje dieťa je trochu iné...

petronela3010
16. jún 2015

A ešte som zabudla. Tiež som nanútila cumlik, aby si nerobilo bábo cumel so mňa, lebo tak na večer 100x kojit bolo fakt náročné...

sisulienka2
16. jún 2015

Na ten vecerny rezim si musi zviknut,je este malicka.Zrejme sa pri kupani preberie a je viac cula,ale casom zisti,ze po papani sa buva.Tiez mame takyto vecerny rezim,ale moje deticky zaspavali same od narodenia,v postielke.Vecer som syna dala do postielky,zhasla svetlo,zaluzie stiahla a povedala ze ideme buvat,privrela dvere..vzdy mi same zaspavali.Potom som si este mohla porobit veci ktore bolo treba,pripadne mat chvilku pre seba manzelom.

katka.gzd
16. jún 2015

@mata66 ja by som si s nou lahla do postele, dala cicik do pusy a driemala s nou...pokial ty mlieko netecie tak ze ju to hneva ked uz by chcela len zaspat pri dudlani tak v klude nechat zaspat s bradavkou v puse a vytiahnut ked je uz tuha 🙂 no a ked sa po 2 hodkach preberie tak znova...tak malinke babo veru potrebuje svoje velmi casto a je to normalne... Spolocne spanie to ulahci

katka.gzd
16. jún 2015

@mata66 ja by som si s nou lahla do postele, dala cicik do pusy a driemala s nou...pokial ti mlieko netecie tak ze ju to hneva ked uz by chcela len zaspat pri dudlani tak v klude nechat zaspat s bradavkou v puse a vytiahnut ked je uz tuha 🙂 no a ked sa po 2 hodkach preberie tak znova...tak malinke babo veru potrebuje svoje velmi casto a je to normalne... Spolocne spanie to ulahci

lubica221
16. jún 2015

no môjmu malému zacali koliky tiez ked mal tak cca 2 tyzdne, cely den bol dobrucky, ale ako prislo 5-6 hodin vecer, tak len plakal az do cca 9 vecer. Trosku mu to zmiernovali kvapky Sab Simplex a masaz bruska gelom Pupik, ale plakaval aj tak. Skoncilo sa to, ked mal cca 2,5 mesiaca. Takze ti mozem poradit len vydrzat. A v klude ju mozes uspavat na prsniku a na rukach, aj ja tak uspavam a teraz zaspi tak po 10 minutach 🙂 Urcite babo nenechavaj same zaspavat , ked place. Ked sa bojis, ze ta budu boliet ruky alebo chrbat, tak skus kojit poleziacky. Ale je to o zvyku, mna neboli, lebo uspavam posediacky a ruky mam podlozene vankusom na kojenie 🙂

gapre
16. jún 2015

Aj ja si myslim, ze je to kolika.Moja dcerka cca od 16:00 do tej 23:00 hodiny bola taka uplakana.Stale na rukach.Po 3 mesiaci to preslo.Najviac pomahalo ,ked spala pri mne a zaspavala na prsiach,alebo to nosenie.Este je malicka na to, aby si na to zvykla.Masiruj brusko,cvic z nozickami ,davaj ju na brusko(ale bud pri nej)nosenie na tigrika a skus probiotika,alebo espumisan.Kazdemu pomaha nieco ine.Je to narocne obdobie,ale prejde to 🙂 Drzim palce a pevne nervy 😉