icon

Je normálne, aby 2,5 ročné dieťa škriekalo každých 10 minút?

30. júl 2021

Ahojte je nornalne aby 2.5 eocne decko skriekalo kazdych desat minit v kuse pre nic za nic vydavalo taketo zvuky ako zvieratko alebo uz treba ist na vyšetrenie. Ďakujem trapne komentare nepotrebujem, je to moje prve decko, som jedinacik, rodinu nemam a pediatricka nie je velmi zhovorciva a radu od nej nedostanem. Ďakujem

ivangeline
30. júl 2021

Mozno potrebuje pozornost? Pisala si to s hnevom... mozno ta zobudilo? Moja tiez pol hodinu vrieskala... :D ze chce toto a tamto a hento..len aby som vstala...

ella_price
30. júl 2021

Skús sa najprv trochu ukludniť a prečítaj si znova čo si napísala. Možno ešte doporučujem šálku kávy.

sashka22
30. júl 2021

Nieje hladné? Moje su neznesiteľné len vtedy

chrumka333
30. júl 2021

Čo je to konkrétne pre nič za nič? Každých 10 min? Aj v noci?

bavlnka92
30. júl 2021

my sme mali obdobie že vydával pazvuky pre nič za nič ale len preto že ho to bavilo a videl potom reakciu lebo to bol neznesiteľný piskot/ škrek/ atď. (rôzne zvuky).
ak to nie je z hladu, bolesti,.. nemusí to mať príčinu, môže chcieť vidieť reakciu na také pazvuky 🙈

matildasj
30. júl 2021

Ja mám dve deti. Chalanov. A ten mladší, presne ako píšeš uskriekony uziapany. Čo si pamätám od narodenia plakal, vrueskal ... Proste psycho. V noci sa bežne zobudil a vrieskal ako by ho rezali. Cez deň zachvaty zurivosti, alebo len za všetko hucal. Ešte aj keď sa hral tak že kosi krovinorezom. Teraz má 5 a je viac menej kludny. Ono sa to postupne začalo lámať v 3r keď začala uňho ako by som to nazvala sebareflexia.
Chcem ťa povzbudit aby si vydržala. Aj keď je to na maslu. Ja som možno mala vyhodu že som mala dvoch..s 20 mesačným rozdielom a nemala som kedy riešiť behať po psychologoch. No susedia sa mi priznali, že čakali či mi z toho nesibne. Ešteže nebyvame v bytovke...to by kleplo aj susedov.
Drž sa.

ajka0207
30. júl 2021

Naozaj je to každý desať minút? Lebo z mojej skúsenosti viem že v tomto rodičia dosť zvyknú preháňať. A je to naozaj pre nič, alebo pre nejakú podľa teba nedolezitu vec, ktorá ale pre dieťa môže byť dôležitá? Už vie rozprávať?

klip0
30. júl 2021

Cítiť že ťa to hnevá, že si z toho unavená, nervózna, smutná. Viem, že svoje dieťa určite ľúbiš a chces mu len dobre a je normálne že sa necítis nadšene keď máte ťažšie obdobie. Viem, že je to ťažké ale skús sa nejak odreagovať, ísť si zabehať, plávať, na kávu s kamoškou, na vychádzku do prírody, nech prídeš na iné myšlienky a vyvetrať hlavu. Aj to dieťa vníma ako sa cítiš a aj preto reaguje viac a viac takto. Učím v škôlke, prevažne túto vekovú kategóriu za celý čas čo tam pracujem a viem, že tento vek je v mnohom náročný, ale krásny zároveň. Treba si položiť otázku prečo dieťa kričí, čo tým dáva najavo. Či vie rozprávať a dať vedieť čo chce. Či sa nenudi, alebo naopak či nieje prestimulovane veľa aktivitami, bez času na voľnú hru. Či ho niečo neboli/netrápi a preto kričí, lebo to nevie inak dať najavo.
Deti potrebujú hranice ale hlavne aj veľa veľa veľa lásky. Ak chces, nič zato nedáš a pomôcť to môže, kľudne choď za detskou psychologičkou, najskôr ide len rodič, bez dieťaťa. Možno ťa len nejak nasmeruje a poradí a situácia sa u vás zlepší. Ja by som určite volila túto možnosť, budete mať krajšie a pokojnejšie dni. Bude lepšie pre dieťa aj pre teba. Nech ťa zbytočne neovládajú negatívne emócie voči dieťaťu. Nech to nevníma. V tomto veku ešte môže byť aj obdobie vzdoru.
Držím palce, bude dobre uvidíš 🙂

w123
30. júl 2021

a nenudi sa ? moja je tiez uskriekana ked je unudena , snazim sa jej vzdy najst nejaku “robotu” co ju zaujme vtedy aj 5 -10 minut ticho potom zas nieco ine musime vymysliet a vela byt vonku to pomaha

nttnnt
30. júl 2021

no tak normalne to nie je..vidno ze uz mas pekne nervy tak behni za doktorkou nech ta odporuci na nejake vystrenie, co je to za argument ze nie je zhovorciva tak bud zhovorciva ty a riadne jej to vysvetli patricne...a klud

autor
30. júl 2021

Ďakujem Vam všetkym, pravdepodobne mate kazda kusok pravdy v odpovedi 🙂

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
brita7777
30. júl 2021

Moja mala zase stale spieva, take 3rocne arie by som to nazvala, ale tiez mi to pride akoze furt a je to faakt, ze nahlas ..skus stuple do usi, to trochu ulavi nervom