Je normálne, aby 9 mesačné dieťa vkuse vrieskalo?
Zdravím maminky chcem sa s vami poradit ohľadom sestrinho syna ma 9 mesiacov ale odkedy sa narodil vkuse len reve.. Reve pred spaním reve ked sa zobudí reve ked je hladny aj ked je najedeny, reve v kociku v postielke v aute v nosici proste vsade.. Sestra je z toho uz na prasky ale odmieta to riešiť vraj mu nič nieje a musí z toho len vyrásť. Ja mam dve deti ale vzivote toto nerobili a tak nevrieskali ako on.. Vresti tak az cely obordovie a kope pri tom nohami nelozi ani nesedí neznasa byt na bruchu jedine miesto kde je ako tak kľudný je vaňa pri kúpaní.. Na poradni doktorovi nikdy nespomenie ten plač lebo ona to považuje za normálne ale jej viacero mamiciek z jej okolia povedalo ze to určite normálne nieje a ďalšia vec ten maly je veľmi bledý úplne vyzerá tak nezdravo.
no podla mna ho nieco boli alebo ma iny problem a takto to matke dava najavo, nechapem ako to moze sestra ignorovat, este ked aj je z toho na prasky
@pribinak ano niekoľko krát povedala jej to mama jej svokra svagrina sesternica suseda..proste kopa ludi..ze plac u dieťaťa je normálny ale nie toto co stvara on.. Ona s nim ani nechodí na prechádzky len do zahrady da kocik tam ho nechá pol hodini povrieskat a uteka s nim domov
Nemá niečo s bruškom keď je dobre iba vo vaničke ? Možno má kŕče a teplý kúpeľ ich uvoľní chudatko
@perinka88 ano to si myslime aj my ze ho niečo trápi.. Navyse sa jej zacal strasne strhavat zo spánku akoby mal nocne mory.. Urcite asi na neurológiu by som s nim zasla..
@sunny8 nevieme aj to je možné.. Pcha doňho espumisan ale nejak to nepomáha..
Chudák dieťa teda 😢 podľa toho ako to popisujes sa fakt trápi a matka to má v paží
@sunny8 ona reve s nim kolkorazy..ale riešiť to nejde.. Vraj to spomenula raz inej doktorke cez online poradňu a ta jej odpísala ze je to v jeho veku normálne.. 🤦♀️
tak ani sa necudujem ze snim nechce chodit von ked stale vrieska, a este ked pises ze nelozi nesedi tak by som tiez riesila tu neurologiu, alebo ked neznasa byt na brusku tak ho prave to boli...ak je aj bledy chudokrvny, chyba zelezo, to nie je sranda, no a prosim vyssie spomenuta skusenost..nech to riesi aby potom nelutovala, zdravie je len jedno
a otec dietata? ze by ho on zobral k doktorovi
Určite by som to na mieste sestry nepovažovala za normálne. Sú kultúry, kde sa za normálne považuje, že deti neplačú a fakt neplačú. Ani moje v princípe neplakali, iba príležitostne, s nejakým väčšinou zrejmým dôvodom
@miriam11 Súhlasím s tebou. Teoreticky ten pruh by to mohol byť. Môj brat ho mal od narodenia a tiež neustále plakal, bolelo ho bruško, vyriešila to operácia. Potom to už bolo kľudne dieťa. Sestra autorky by to mala riešiť s pediatrom.
No moje dieta tak plakalo, ze dostalo z toho pruh v pupceku.... vela aj v noci..... musela som ho vela nosit na rukach, robit lietadielka, no kadeco vymyslat, ale mal aj silnu koliku.... ja som to vsak s Dr. riesila. Sestra by to mohla spomenut na poradni. Je pravda ze niektoredeti su proste "urevane". Poznam jedno diecatko (teraz uz dospelacka) tak ta plakala v kuse... nonstop....
Nedostatok zeleza, alebo vitamínu D, ale aj B môže spôsobiť také podráždenie.. avšak niektoré deti sú také - mám takého tretieho, jednoducho má takú uvrestanu povahu.. nech mu doktorka vezme krv a vylúči sa zdravotny problém, tak potom si sestra môže povedať že z toho vyrastie..
Moj bol strastne upistany ale nie v 9 mesiacoch...
Prestalo to zhruna ked zacal 4 nozkovat a vedel sa dostat tam kde chcel ist..
Možno má nejakú intoleranciu, alebo niečo.9 m by už mohol sedieť buď sú matky, ktoré chodia s každou blbinou k lekárovi, alebo také čo majú a nechodia😊určite to nie je bežné, že dieťa stále plače mala by to riešiť.Ine je, keď sú koliky, idú zuby, alebo bábo, ktoré sa prieči , že niečo nemôže, ale nie toto
Áno bohužiaľ aj take deti sú... žiaľ mala som jedno take. Do deviatich mesiacov dcérka vkuse len vrieskala to sa ani nedá nazvať plač ale hulakala na celé kolo. Normálne dieťa sa začne budiť v noci sa pomrvka ale ona ešte ani len oči nepootvorila tak už vrieskala na celé kolo. V noci sa budila aj 8 krat bolo to na maslu ti poviem koľkokrát som mala chut odniesť ju sestrickam do kláštora. Vrieskala v jednom kuse bolo to hrozne obdobie. Dnes ma dcérka 5 rokov a je zdrava a už len s úsmevom spomíname na to obdobie. Takze ak dieťatko nič iné netrápi treba to s ním len vydrzat. Tiež som neznasala s ňou niekam chodiť lebo si ľudia museli minimálne mysliet že sme ju ukradli. Teraz je to moje slniečko
Ano, je to normalne. Nas syn reval/vrieskal do 1.5 takmer v kuse. Nespal vobec. Do 3 rokov sporadicky. Boli sme s nim aj na pozorovani v nemocnici ked mal 1 mesiac, kde lekar skonstatoval ze dieta je zdravy a place - lebo place. Raz prestane. A mal pravdu. Prestal niekedy v 5 rokoch. Nase okolie tak ako ty si bolo na 100% iste, ze mame chore dieta. A nebola to pravda. Ludia ako ty su hrozne frustrujuci, pretoze pre rodicov samotnych je velmi tazke starat sa o takto narocne dieta. Nie este do toho sije okolie. Take reakcie ako ta tvoja su uplne nestastie. Mala by si sa krotit s blbymi poznamkami a nazormi. Keby bolo ich dieta vazne chore, tak uz je niekde na JIS. Male deti su chore okamzite a fatalne. Nie je mozne, aby bolo vazne chore 8 mesiacov a v pohode islo ako idu dni.
Mimo toho, ze moze mat nieco s bruskom, alebo je jednoducho velmi uplakane dieta bez zdr.problemov, tak sa podla mna doma extremne nudi, dieta chce spoznavat svet a nie chodit von iba na polhodinu denne do zahrady, ktoru pozna. Chce vidiet inych ludi, pocut rec, smiech, zazit viac interakcie ako tu so zdeptanou mamou...
Chudatko babatko, neviem si to ani len predstavit a je drobcek na UM alebo je kojeny? Lebo ak je na UM urcite by som rozmyslala nad zmenou mliecka, mozno ho fakt boli brusko...a opytaj sa sestry aj na vitamin D aky mu dava, lebo ten co predpisuju pediatricky Vigantol tak vela detickam robi zle...
@le4 no ja by som s neustale placucim dietatkom tiez nemala zrovna sto chuti chodit po vyletoch a prechadzkach, a myslim ze 9.mesacne dieta je este aj tak stale dost male na to aby sa nudilo 🤷♀️
My máme to isté už som stoho niekedy na prášky kuse plače už neviem ako ďalej aj chodím snov lekárke a stále nič každý len nebojte prejde to už bude mať 5 rokov a stále pre všetko pre čokoľvek a kedykolvek niekedy aj 24 hodín denne okrem toho mi od narodenia nechcela spat potom zas jesť niekedy sme ťahali aj tri dni pomali bez spánku aj bez jedla našťastie toto sa ako tak polepšilo ale ten plač nie len plač a výsledky má výborné vsetke vyšetrenia ok neurológia gastro psychológia aj magnetickú a omnoho viac máme vybehane sice máme laktózu potvrdenu alebo nám robila problém nosná mandla ale aj tak sa nič nezmenila aj tiež má nebavi snov niekde behať ale čo už aj take sú deti ale dúfam že ju to prejde
Môže mať laktozovu intoleranciu..a po kazdom kojený, krmený v com je laktoza môže mať krče brucha
Sestra mala dcérku takú ta stále plakala, čudujem sa, že to ségra zvládla mala to ťažké uspavala len na fit lopte, ale ako podrástla prešlo ju to a teraz má 5 a je veľmi dobrá.
@le4 9 mesacne dieta place lebo sa extremne nudi? 😅 Wau. Ty si fakt logika na pohladanie.
@kittykat22 no asi ano 🤗

A ty si už sestre povedala že jej dieťa podľa teba nie je ok?