Jedenásťmesačné dieťa sa nevie posadiť, ani neštvornožkuje
Ahoojte, žienky, nás malý ma 11m a ešte si sám nesadol, snažím sa ho podporovať ale jeho to vobec nezaujíma...ako by som mu mohla pomôcť? Sedia vaše 11m alebo sme sami? Uz som zúfalá
stvornozkovat podla mna nemusi, co kamosky hovorila, tak niektorej dietatko stvornozkovalo, niektorej nie, niektore pred rokom uz chodili. a obvodna ti co na to povedala?
Určite treba riešiť s lekárom, v tom čase syn už chodil, dcéra bola lenivsia, ale sedela už dávno
@mamula20 ked niekto povie ze dieta pekne samo sedi,tak to znamena ze sa tam aj samo posadi,nie ze ho niekto posadza..ono to ma svoju postupnost,plazenie,stvornozkovanie,sikmy sed,sedenie,stavanie o nabytok,chodenie..
Ak nesedí to by ešte možno bolo OK, ale 4nozkovat by už mal. V prvom rade by som to riešila s pediatrom neurologom a fyzioterapeutom. Co všetko iné vie a ako ho podporujes v sedení... Dúfam, že nie umelym posadzanim... Plazí sa pasie koníky, dávaš ho na brucho ako často a od kedy?
Určite sa poraďťe s fyzioterapeutom, moja bola rovnako na tom, pediatrička tvrdila, že je len lenivá, no nebola... A chodiť začala až ako 21 mesačná...
Môj syn sa posadil ako ročný, 14m stvornozkoval a ako 1.5r chodil , každý pediater to má inak, že.do roka je to ok u nasej ale !!! Keď.ho pasívne posadila, musel sa urdzat vzpriamene ,môj sa udržal pár.sekund a padal, mierny hypotonik,má 4 a všetko dohnal,tiež odporúčam buď súkromne fyzio vyhľadať a ona s ním urobí pár cvikov,zhodnotí ,ukáže cviky a.doma.budete.posilovat alebo keď máte.cestu ku dr napr poradňa tak povedať a uvidíš či tá niekde pošle,my sme najprv boli pri neurologické apotom na rehabilitačnom v nemocnici kde.hopozrela primárka,vybrala cviky a pridelila fyzio
A este veľmi veľa detí nestvornozkuje , z fyzio hľadiska to ok nieje ale.je ich že veľmi veľa proste, to mi povedali všetci lekári ,skôr to sedenie , prípadne že sa nedá ani na kolienka ? Môj sa nedával napr
11m. niektoré chodia, v 6.m sedia

Nájdi si fyzioterapeuta. Skontroluje svalstvo a tonus.
Dobre by bolo skočiť aj na neurologiu
A čo vie?