icon

Kamarátka sa stále vychvaľuje aké má dieťa

domin_ka
25. feb 2022

Ahojte Maminy,
Mám kamosku, no od určitej doby sa stále vychvaluje ake ma šikovne dieta čím poukazuje na to , že moje je horšie .sú toto rovnako starí . Jej dieta spi v kociku , moje ani omylom , jej dieta vie už chidit moje nie, jej dieta prespí noc moje je 8000x hore a trápim sa s tým spánkom od narodenia . Keď jej pošlem nejaké video čo dokáže maly tak mi odpíše len že “to už vie dávno jej syn “ a podobne . Rovnako vždy hovori ako si užili vonku 2hodiny v kociku hoci vie že mne nechce ani za bdelého stavu byt v kociku .viem že by som si to takto nemala brat, ale fakt ma to trápi , pričom ona je jediná kamoska čo mám na blízku ale po každom stretku obviňujem seba aj malého aki sme hrozní a viem že to nemám robiť .

Strana
z2
0silvia0
25. feb 2022

@domin_ka to je este skoro na taketo porovnavacky, to tvoje "neperfektne" dieta este moze toto "uzasne" decko 5x dobehnut a predbehnut. Uvidite o 18 rokov, ktora z vas vychova schopnejsieho jedinca.

janetinka27
25. feb 2022

@domin_ka ak sa tento pocit u teba stupnuje, bud jej povedz, ze ta jej slova zranuju, skus je to vysvetlit z tvojej strany. ze sa tesis, ze jej maly je sikovny atd, rada by si sa tesila spolu s nou, ale ze to naopak vyvolava v tebe vycitky alebo smutok.
ak je normalna pochopi, ak je teliatko, nepochopi, pochopi neskor.

janetinka27
25. feb 2022

alebo teda ta druha moznost, vykasli sa na nu a hladaj si inu kamaratku

diamond007
25. feb 2022

@domin_ka neboj, druhé si užije 😀 zväčša sa to totiž otočí 😀

lienka.7
25. feb 2022

@domin_ka vychvaluj sa aj ty a budete si koser

evkaor
25. feb 2022

@domin_ka Jedným uchom dnu, druhým von... 🙂 Nerieš, neposielaj jej fotky ani videá. Užívaj si krásne, zdravé dieťatko... 🙂

luccija
25. feb 2022

@domin_ka obmedz stretávanie, keď Ťa to zranuje

bozzie
25. feb 2022

Nesmies si to proste tak pripustat. Ono ani to co ona tvrdi vobec nemusi byt pravda a mozno ma len potrebu sa nad teba povysovat. Ak ta to ale trapi moc, tak by bolo asi najlepsie sa od nej odstrihnut

lululilien
25. feb 2022

@diamond007 presne🤣, myslela som si že všetky moje deti budú “úžasné” a druhý mi dal zabrať 😅.
Ale zase ja som sa nechválila...
autorka: ona je zaslepená materskou láskou, podľa mňa otvorený rozhovor pomôže, môže byť že si ani neuvedomuje že ťa týmito poznámkami zraňuje.

nikaeli
25. feb 2022

milujem také vychvaľovačky 🤦🏻‍♀️ keď som chodila s drobcom cvičiť baby.aerobick (cca od 18mes) chodili tam také nastajlované maminy a predháňali sa jedna pred druhou.. top pre mňa bolo, že dieťa už vedelo celú abecedu (pritom takmer vôbec nerozprávalo), či iné vedelo po anglicky farby, no keď mali deti zbierať žlté loptičky, ani raz sa netrafilo do yellow.. osobne sa do takých debát nezapájam a s mamičkami podobného typu trávim minimim času.. platí otrepaná veta - každé dieťa je iné - môj drobec miluje čísla, od troch rokov všetko dokola počíta (aj po anglicky) a posledné dni sa začína pýtať na písmenká (má 4 roky), zatiaľ čo dcéra nemala záujem o abecedu ani v predškolskom veku.. naopak dcéra je pohybovo veľmi šikovná, obratná, zatiaľ čo drobec každú chvíľu kdesi narazí, zakopne 🤷🏻‍♀️ a to k nim pristupujeme takmer rovnako.. tvoje dieťatko je osobnosť, je šikovné a bystré, zaujíma sa o svet a robí ti radosť 💗 buď naňho pyšná 🥰

tehula2016
25. feb 2022

Ja som si to tiez uzila..vsetky moje kamosky mali sikovnejsie deti ako ja,vsetko robili skor ako moje..no a situacia je momentalne asi taka,ze kym oni sa trapia so svojimi detmi v ramci 1.stupna ZS,ja pomaly ani prstom nemusim pohnut..a to moje chodia na velmi narocnu ZS..takze ano ak chces porovnavat,az v neskorsom veku,pri malych detoch je to uplne zbytocne..

elenka.k
25. feb 2022

@domin_ka a povedala si jej to, že sa cítiš blbo pri tých jej rečiach, že Ti to je nepríjemné?? ?? ak nie, tak nie je správna kamoška. Nechaj ju plávať....

kvetinka75
25. feb 2022

a je to kámoška? Načo sa s ňou stretávaš? Sú ľudia, ktorí jednoducho nedopustia na svoje deti a vždy sú pre nich nad ostatné

nevenka
25. feb 2022

@tehula2016 veru, nas syn nerozpraval do 2,5 roka, na nocnik sa naucil ako 3 rocny cca, tlacili ma vsetci, ze sa mu malo venujem...no...teraz je druhak a maximalne samostatny, vychovavatelka mi hovori, ze ona ma dojem, ze sa rozprava s 15 rocnym a nie 8 rocnym, ze take vetne konstrukcie, ze wau. Pocita lepsie ako ja 🤭🙈🤣. Ale je pravda, ze je to pohybove drievko, no...nie kazdy je na vsetko...

A este, to, co kamaratka hovori, nemusi byt vobec pravda. Zazila som to, joooj, mne sa uz pretaca, uz sedi...a to pretocenie, ziadne take, ze vedome, ale proste sa knedlik prevalil nahodou 😅🤣. Pri tretom som uz vycvicena 🤭

fleur1111
25. feb 2022

@domin_ka ak ta jej slova zranuju, nestretávaj sa s nou. A ani by som jej nepovedala dôvod. Načo? Keby jej povies ako ta jej slova zranuju, zase sa len bude cítiť lepšie. Takto bude musieť pohnúť mozgom, aby prišla na to, kde spravila chybu.

sulejmanka
25. feb 2022

Keď sa nabudúce bude chváliť, opýtaj sa jej či jej dieťa už počíta goniometricke rovnice ako to tvoje alebo ešte stále je len pri kvadratickych. Možno pochopí. Ak nie, tak ju za kamošku proste nemaj

elizabet173
25. feb 2022

@domin_ka skutočne potrebuješ takúto kamarátku? Je primitívne takéto porovnávanie. Preruš s ňou styky, zbytočne ťa to frustruje. Možno by som jej na rozlúčku šplechla do tváre, že deti, ktoré horšie spia, bývajú šikovnejšie.
Raz som tu čítala príspevok jednej mamičky, ktorá písala, že nechápala, ako môže niekto napísať, že pri jednom dieťati nič nestíha. Ona svoje nadojčila, položila na deku, pozeralo na ňu, kým varila, potom ho prebalila, dala do postieľky a zaspalo. Keď bolo väčšie, išli na ihrisko, dieťaťu vysypala do piesku hračky, sadla si na lavičku a čítala knihu. Teraz má druhé a chápe to veľmi dobre, dieťa nespalo ani v noci, ani cez deň, koliky, reflux. Je už väčšie, no na lavičke pri ihrisku ešte nesedela....takže ani kamarátka ešte nepreskákala, nevie, čo ju čaká ani pri tomto, keď podrastie a ani pri druhom, ak bude. Ale ja by som ju vyhodila zo svojho života na tvojom mieste. Kamarátka, skutočná kamarátka má povzbudiť, nie potopiť

marcellka32
25. feb 2022

Prosím ťa, načo sa s ňou stretavas a načo jej posielaš videá? Nechaj ju tak..
Môj do 3 rokov len brblal a nič nepovedal...každý hneď nech idem riešiť...teraz má 11 rokov a je prvák na gymnáziu, a mám pocit, že sa aj tam nudí 🙂 ľavou zadnou mu ide učenie (vlastne učiť som ho nevidela)...
Pohybovo je ale drevo, samé jednotky a hrozila 3 z telesnej 🤣,..dcéra zas ohybná ako guma, zato so školou sa trošku natrapi kým sa naučí...takže neporovnavaj s cudzím dieťaťom, každý vyniká inak

marcellka32
25. feb 2022

@elizabet173 niečo na tom spaní bude...syn do 3 rokov neprespal celú noc, aj 8 x hore.. už som mala pocit, že to nikdy neprestane 🙂

elizabet173
25. feb 2022

@marcellka32 minulý týždeň som čítala takú štúdiu.

erickatt
25. feb 2022

@domin_ka jaaj, poznala som taku jej syn yz v pol roku, sedel, jedol, spal celuuu noc. V roku behal, 15 mesiacov odplienkovany, ona dokonala , krasna na vsetko ma cas v domácnosti. No kráľovná... vies ako dopadol jej syn? Na drogach, neskoncil školu, ju aj druhy muz vyhodil z domu..

Stačí ti??

keyla38
Odpoveď bola odstránená
gigie24
25. feb 2022

@domin_ka Toto nie je kamaratka, ale znama… Kamaratka vzdy podpori a povzbudi 😊

babulkomale
25. feb 2022

@elizabet173 presne 👍 neznasam porovnavacky a predhadzovanie takychto veci, ktore ani nie su zasluhou matky. Ja som sa spytala jednej mudrlantky o rezime, ci si mysli ze maminy nespavcov tie deti budia alebo naschval nedaju spat. Ako to ma mamicka ovplyvnit ked da dieta spat a ono sa za pol hodiny zobudi a reve na lesy?
Mne spaval starsi poobede tri hodiny, ked som bola tehotna, lahla som si s nim, aby som mu stacila este do vecera. Ale nebola to moja zasluha ze tak dlho spal, akurat ze som bola potichu. Rovnako ako som nemohla za to ze mladsi sa budil dlhe mesiace dve hodiny po zaspati v noci a bol hore do stvrtej nadranom, mohli sme sa aj na hlavu postavit.
Muselo to prejst same.
Ale to je tak, ked jedine co niekto v zivote dosiahol, je odplienkovanie 😃

humajnicek
25. feb 2022

A si si istá, že to tak aj ozaj je a nie sú to len také reči, keďže podľa mňa vie, že ti takéto porovnávanie proste nerobí dobre?

domi1109
25. feb 2022

@domin_ka.. už by nebola moja kamarátka 😂 kamarátka ti má byť oporou, povzbudiť ťa, podporiť aj tvojho malého synčeka. Radšej nemať kamarátku ako takúto, čo z teba "vysáva energiu" a potom si to ešte vylievas na svojom ZDRAVOM dieťati.

oblecenie99
25. feb 2022

@domin_ka Ona už asi aj predtým (ako ste mali deti) bola podobná, že? Buď jej to skús vysvetliť, že ti to vadí, alebo s ňou preruš kontakty.

Spomenula som si teraz na príhodu, ako som v lete bola strihať malého k takej mojej známej (kaderníčka na materskej, bola som s malým u našich a dohodla som sa s ňou, že ho ostrihá doma). Ona mala dievčatko, o 4 mesiace staršiu ako je môj syn, môj mal vtedy rok a tuším 5 mesiacov? a keď chcela môjmu pustiť rozprávku na rozptýlenie (mimochodom to nepomáha u kaderníka nikdy :D ), tak sa ma spýtala, že akú, lebo jej malá ma rada takú a takú anglickú a učí sa z nej po anglicky počítať a že už vie do desať a začínajú s abecedou a do koľko vie NAPOČÍTAŤ PO ANGLICKY môj syn...? Môj syn vtedy tak akurát vedel povedať, ako robí slon (s ústami urobiť taký trúbiaci zvuk) a aj jej to predviedol :D

Všímam si ináč v mojom okolí, že deti, ktoré sa ledva naučili rozprávať, sa učiaca abecedu a vymenovať čísla.. asi je to taký nový trend a nejaké merítko u mamičiek, alebo neviem.. bavíme sa fakt o max čerstvo dvojročných deťoch. Ja nespochybňujem, že to dieťa môže baviť a keď sa chytá, tak prečo nie, len nejak mi nejde do hlavy, že to všetky deti sú teraz také geniálne, že už v tak útlom veku je potrebné sa im venovať aj v tomto smere...? Alebo to už je základ, žiadny nadštandard, a moje dieťa bude "podštandardné"...? 🙂 Nemám žiadne predchádzajúce skúsenosti, vedomosti s výchovou detí, tak idem na vec intuitívne ale teda mňa by nikdy nenapadlo učiť tak maličké dieťa abecedu.. ale chápem, je milé, keď na videu, ktoré prepošle kamoška kamoške je batoľa, ktorá sa ledva naučilo chodiť ale zázrakom prinesie mamke z penového puzzle konkrétne písmenko, o ktoré ho mamička požiadala..

Autorka, napíšem ti takto na rovinu: s*r na to, ale vážne. O pár rokov, keď sa deti navzájom dobehnú, si budeš trieskať hlavu o stenu, že si toto riešila. Uži si ten čas, kým je ešte malý a iné deti nerieš.

karolinav
Odpoveď bola odstránená
lujza123
25. feb 2022

Podľa mňa je to sčasti aj také vzájomne nedorozumenie. Ona je posadnutá vychvalovanim svojho dieťaťa a presvedčená o jeho genialite takže o tom každému rozpráva a ty si zase trochu vztahovacna a máš pocit ze vychvalovanim jej dieťaťa ti chce naznačiť ze tvoje je menej šikovné, čo vôbec nemusí byť jej zámer. Dokonca je vztahovacna aj ona lebo zakaždým vytiahne to svoje dieťa vždy keď pochvális ty to svoje, možno ma tiež pocit ze jej to hovoríš preto aby mala pocit ze niečo jej drobec ešte nevie.... Toto sú občas iba také zabomysie vojny z pieskoviska

Myslím ze trosku chvalenkarstva ale aj vztahovacnosti ma každá mamina malého drobca v sebe.

Ináč to chodenie, to vie byť fakt otravné, každý to sleduje ako keby ide o košický maratón ze kto bude prvý. "už vie chodiť?" je hneď druhá otazka po "kojis?" Pritom je to taka blbosť. Moja napríklad začala chodiť ako 9 mesačná ale žiadna výhra to veru nebola. Nohy to síce zvladly, ale mozog absolútne nie. Nedokázala koordinovať svoje pohyby, odhadnúť vzdialenosť od predmetov, zozaciatku častokrat ani trafiť do dverí. Od chôdze prešla rovno do behu a to už bola katastrofa pri tej rýchlosti, denno denne nejaký náraz, pád. Dieťa ktoré začne chodiť v 1,5 roku síce pár krát zakopne ale určite má menej zranení ako takýto skorochodci.

elizabet173
25. feb 2022

@oblecenie99 mamičky sú ťažko premotivované a začína im z toho šibať, trojmesačným kurz angličtiny, v dvoch rokoch najneskôr celá abeceda, v štyroch rokoch tri krúžky týždenne, v strese dieťa, v strese matka, v strese celá rodina, lebo sa nestíha, dieťa nedajbože niečo zabudne, ako je to možné?! Choré. Spomínala som vo viacerých diskusiách dieťa, ktoré ako trojročné nerozprávalo vôbec, polovica MK by mu diagnostikovala autizmus, začalo rozprávať doslova zo dňa na deň, v štyroch rokoch začalo čítať, neučili ho to rodičia, stále sa vypytovalo staršieho súrodenca, v piatich čítalo plynule, dnes patrí k najšikovnejším v triede. Dieťaťu treba poskytnúť to, čo ho zaujíma, nie to čo má mama v pláne ho tento týždeň naučiť. Pripraviť mu podnetné prostredie, hrať sa s ním, jašiť, spievať mu, čítať, nie drilovať ho abecedu, ak o ňu nejaví záujem, len preto, lebo susedovie Janka ju už mesiac ovláda

Strana
z2