icon

Kedy si bábätko prehodí deň za deň a noc za noc?

ppetinka
20. dec 2013

Ahojte milé mamičky, asi sa s tým stretla každá z nás, tak Vás chcem poprosiť o radu, lebo ja už začínam byť zúfalá :(( Prvý mesiac sa mi malá budila každé 2 hodiny, čo som veľmi neriešila, pretože bola veľmi malinká. Teraz má už 2. mesiace a stále to má celé pomýlené. Už boli dni, kedy to ťahala do polnoci a potom spala cca 4 -5 hodín, čo bolo relatívne celkom služné. A teraz ?? Teraz mi začala ťahať do 2 rána aj to potom mrmčí, nemá veľmi pokojný spánok, za to cez deň spí ako drevorubač. Tuho, môžete okolo nej vŕtať, buchať, no len ťažko ju zobudíte. Preto sa chcem opýtať, kedy si sama uvedomí, že deň je deň - kedy má viac bdieť ako spať ?? Nebolo by dobré cez deň trošku viac do nej "šprtať" aj keď bude mrzutá ?? Najhoršie na tom je to, že ju kojím a už tie jej nočné "výlety" majú vplyv aj na mlieko, teda mám pocit, že ma chytá laktačná kríza, nakoľko som ako vyžmýkaný citrón :(((

leanny
20. dec 2013

Mám doma 6 týždňové bábo, cez deň ho mám vždy pri sebe, spinká v košíku, alebo na gauči, snažím sa ho zabávať a nedovolím mu spať viac ako 3 hodiny. Večer ho prenesiem do spálne, dám ho do postieľky, pustím mu kolotoč a zatiaľ to výborne funguje, spí v noci vynikajúco (verím, že už prišiel na to, že v postieľke sa spí v noci, zatiaľ to funguje 🙂)....

januliku
20. dec 2013

@ppetinka Musíš jej ten režim nastaviť ty, tzn. cez deň budiť, aby toľko vkuse nespala, dávať ju spať pri dennom svetle - nezastierať, pri bežnom ruchu čo sa cez deň deje a večer zhruba v rovnakom čase dať do postieľky alebo k sebe (ako uznáš za vhodné), zhasnúť, pohladiť, byť ticho ...

ppetinka
autor
20. dec 2013

@leanny skúsim vyskúšať 🙂 len to, že ja mám v postieľke monitor dychu, som pokojnejšia, keď je malá pod dohľadom, keďže prekonala vážnejśiu infekciu :( Ono malá spinkala aj predtým cez deň v postieľke a krásne od polnoci vydržala spať 4 -5 hodín vkuse, nemyslím si, žeby na ňu toto zabralo - myslím spať niekde inde, ale za skúšku nič nedám 🙂

ppetinka
autor
20. dec 2013

@januliku hej, asi bude dobre, keď budem cez deń do nej viac vŕtať, aj keď mi niektorí radili, že ju mám nechať spať, ak to potrebuje, ale ... fakt je to už vyčerpávajúce :((

freyjanr
20. dec 2013

@ppetinka môjho som stale cez deň budila a ako mesačný uz.spaval skoro celú noc,od 2 mesiacov spava od 10tej večer do 7 rána,posledne dva tyzdne pár krát potiahol do pol 9

leanny
20. dec 2013

@ppetinka Ja mám tiež v postieľke monitor. No, cez deň ho viac pozorujem, mám taký košík na kolieskach nosím ho zo sebou (keď som v kuchyni, tak je pri mne).

usiko
20. dec 2013

@ppetinka no neviem, asi je fakt kazde babatko ine, lebo ja som svoje deti nebudila za ziadnych okolnosti, cez den spali, kolko potrebovali, v noci tiez a oba od cca 2-2 a pol mesiaca prespali 8 hodin vkuse...a do tych 4 mesiacov uz tahali 12 hodin bez prebudenia v noci....ja som niekde citala, ze nie je pravda ze ak dieta malo spi cez den /aj ked potrebuje viac spanku/ , tak lepsie spinka v noci...mne ak syn zle spi cez den, horsie spinka v noci, prehadzuje sa a tak.....a dalzia vec, podla mna je velmi dolezite aby ste chodili von, my sme von kazdy den dve, dve a pol hodiny dopoludnia.....snazime sa aj popoludni, ale kedze spinka aj do 5, tak nestihame.....takze podla mna cerstvy vzduch vela da...vecer ho dat spat o tej istej hodine tiez neplati, lebo ho treba davat spinkat podla toho, kedy ti vstal popoludni a ked uz je unaveny....a kedy si prehodia rezim na spravny? ze den a noc? u nas to bolo take nedokonale vsetko do 3 mesiacov a potom akoby utal....aj jedenie bolo super ze s dalo naplanovat, u malej aj grckanie prestalo, aj spali v noci uz cez cca 10 hodin....

ppetinka
autor
20. dec 2013

@freyjanr teda v noci si ho vôbec nekojila ?

freyjanr
20. dec 2013

@ppetinka ja som mala strasne malo mlieka,plne kojeny bol asi prve 3 tyzdne vtedy sa budil 3 krat v noci,potom som mu musela k momu mlieku davat umele a vtedy zacal spat jak zarezany lebo konecne bol syty 🙂

ppetinka
autor
20. dec 2013

@freyjanr tak ja zatiaľ moju malú plne kojím .. tak asi aj preto nespí ešte tak dlho 🙂

ppetinka
autor
20. dec 2013

@usiko paráda ... 8 hodín prespať ? Ale si plne kojila alebo dávala UM ? Ja plne kojím .. tak som rada, keď mi malá vydrží spať 4 -5 hodín vkuse.

freyjanr
20. dec 2013

@ppetinka pred tym nez som mliecko uplne stratila mi na par dni tvorba pekne stupla,vtedy som nemusela dokrmovat a zobudil sa raz v noci...len treba cez den budit,ja neviem ci sa babatka vedia prehodit same na iny rezim,mne bolo povedane ze ich treba naucit kedy maju byt hore a kedy sa spi a fungovalo to 😉 😉

pipinka4
20. dec 2013

@ppetinka ahoj musis babatko naucit kedy je den a kedy noc a samozrejme si musis spravit rezim aj v papani.u nas to fungovalo od narodenia najprv papat kazde dve hodky pomaly som posuvala na 3 hodky.a samozrejme pred spanim som sa s malou hrala a mali sme urcenu presnu hodinu spanku 19:00 cize okupat napapat a spat.od 4 mesiaca mi prespi 12 hodin v kuse.papame kazde 3 hodinky cez den zaciname o siedmej o desiatej o jednej o stvrtej a o siemej vecer a sup spat.treba si jednoducho vsetko naplanovat a opakovat a samozrejme vecerne navstevy u nas nehrozia ze by my dakam isli k nam mozu samozrejme 🙂 .mala ma 6 mesiacov a vecer sa uz aj sama pyta spinkat.treba nervy a rezim.

magic08
20. dec 2013

starsia bola takto "pomylena" do cca 3 mesiacov, nebyt manzela zrutim sa od nedostatku spanku, potom sa to postupne upravilo same... mladsi ten sa pomylil len prvych 6-8 tyzdnov, potom sa to upravilo... obaja su dojceny, tam by som chybu nehladala...
treba len vydrzat apostupne zacat robit vecerne ritualy pre spanim, mala sa ma pochopi o co ide...
drzim palce

usiko
20. dec 2013

@ppetinka nie, mojko, kojila som plne len v nemocnici, a to mi tam prespal 4 hodiny v noci aj 5 niekedy....doma uz bol na UM...mozno aj preto dobre spali...vravi sa to...ale mam kamaratky sice len dve, ktore plne kojili a deti im tiez tak spali...a tiez kamaratky, ktorych deti boli na UM a kazde dve hodky v noci hore, a detvaky maju uz nad 3 roky a este stale neprespia celu noc...neviem od coho to zavisi naozaj.....

anicka246
20. dec 2013

Ahojte a to ako ste docielili že vám tak dlho spinkajú deti? máme 3 mesačného chlapčeka cez deň spí zo tri krát po polhodinke plus v kočíku dáke tie 2 - 2,5 hod .. v noci sa tiež často budí, boli aj také dni ked len 2 krát ale väčšinou je to častejšie... to že spí cez deň tak málo ma trápi, on sa chce hrať, rozprávať samozrejme že sa mu venujeme, ale on sám proste nezaspí, bud v kresielku ho hojdáme a zaspí alebo na rukách...

ppetinka
autor
20. dec 2013

@pipinka4 dnes sa už snažím malú viac budiť, ale je potom mrzutá .. ale verím, že sa jej to postupne "prehodí". Večer o 19 hod ju kúpeme, potom nám zaspí a zobudí sa pred polnocou a potom si pekne ťahá aj 3 hodky vkuse .. takže byť s ňou hore do takej 3 rána je dosť stresujúce a únavné... ale verím, že jej režim urobíme... len to je blbé, že môj manžel mi pri kúpaní nepomáha, lebo nie je doma, príde buď svokra alebo moja mama a oni ju nosia po rukách, rozprávajú s ňou a to som mala čo robiť, aby som ju odnaučila od zaspávania na rukách- síce to bol len jeden zakričaný večer, ale srdce mi to trhalo 😒 Tiež asi je pomýlená z toho, že raz ju ukladám na spánok ja, potom svokra ... :(

Otázka do pléna - ako ste zabávali svoje deti vy, aby vám cez deň tak veľa nespali ??? Lebo moju nosím po rukách, dám ju sadať do "vajíčka" (teda mne na nohy ale do takého oblúka), rozprávam sa s ňou, ale keď je proste unavená, tak začne plakať a byť mrzutá a to je už ťažšie ju takto udržať v bdení.

ppetinka
autor
20. dec 2013

@pipinka4 ešte dotaz - to ti malá v pohode vydržala nejesť 3 hodiny, keď bola hore ?? Lebo moja, keď spí, vydrží 3 -4 hodiny nejesť, v noci mi vydržala aj 5h .. ale keď je hore, tak už je hladná po 2 hodinách, resp. po 1.5 hodine .. a to ju aj vážim, takže viem, že mi vypije v priemere 70 ml, ale aj viac.

ppetinka
autor
20. dec 2013

@anicka246 možno málo vypije, tak sa potom budí ... moja keď zaspí, tak ju fakt nezobudí ani vojna :D Spí ako drevorubač... škoda, že nie v noci

monikazaharova
11. apr 2022

@freyjanr môžem sa opytat ci je bol kojeny? ďakujem