icon

Kedy začali vaše deti samostatne chodiť?

Dnes o 15:33

Ahojte kedy vaše deti začali chodiť? Moja ma 15m a nejako sa jej nechce,postaví sa ale ešte nestojí sama,stavia sa buď o gauč stôl,keď chce chodiť tak príde ku mne a pôda mi ruku(viem žeby som to nemala robiť ale ozaj ju nemienim počúvať na prechádzke kal sa jeduje keď nechodí,aj to vydrží len chvíľu chodiť)keby bola pierko je mi to jedno,ale fakt ma skoro 14lg a zachvíľku asi prídem o kríze🫠neviem ju nejak namotivivat,keď sme doma chodíme tak že jej držím bedra alebo pod pazuchou,alebo ju otočim chrbtom k stolu nech stojí sama dám hračky do ruky ale aj tak sa otáča stále aby sa chytala stola🙈😬okolo nábytku začala chodiť od 10m,myslela som že bude skôr chodiť ,aj keď ide za ruku tak ja ju ani netaham len ju nechám nech sa drží,isto by prešla sama,len keď cíti že nemá oporu hneď spadne😄

anonym_ea5643
Dnes o 15:38

Robia vsetko co je uplne nespravne pre dieta. Porad sa s pediatrom a najdi detskeho fyzioyerapeuta.
Takto mu len vyrabas kopec problemov do buducnosti neviem ci kvoli vlastnej nevedomosti alebo neschopnosti

anonym_72b5ca
Dnes o 15:40

Prestaň robiť vserko čo robíš. Tým že ju držia ona nemá možnosť sa sama naučiť držať rovnováhu a preto ešte nechodí

Nemôžeš čakať že bude chodiť sama, keď sa ešte nenaucila stat sama v priestore

autor
Dnes o 15:48
@anonym_ea5643

Robia vsetko co je uplne nespravne pre dieta. Porad sa s pediatrom a najdi detskeho fyzioyerapeuta.
Takto mu len vyrabas kopec problemov do buducnosti neviem ci kvoli vlastnej nevedomosti alebo neschopnosti

@anonym_ea5643 čo ti dáva súdiť ma že som neschopná?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️da sa to povedať slušne,ja som si prišla pre radu

anonym_ea5643
Dnes o 15:49
@anonym_autor

@anonym_ea5643 čo ti dáva súdiť ma že som neschopná?🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️da sa to povedať slušne,ja som si prišla pre radu

@anonym_autor slusne som napisala, ze iba neschopna mama bude robit to co ty a brzdit vyvoj dietata v tejto dobe informacii

autor
Dnes o 15:50
@anonym_ea5643

@anonym_autor slusne som napisala, ze iba neschopna mama bude robit to co ty a brzdit vyvoj dietata v tejto dobe informacii

@anonym_ea5643 som neschopná lebo neviem že to je zle? Wau super🤣👏🏻

anonym_ea5643
Dnes o 15:53
@anonym_autor

@anonym_ea5643 som neschopná lebo neviem že to je zle? Wau super🤣👏🏻

@anonym_autor presne tak som to myslela

anna777115
Dnes o 15:55

Však je pohodlna, keď ma 14 kg tak sa jej veľmi nechce samej. Moja dcéra bola tiež taka pohodlna, len za dve ruky odzadu ohnuta s ňou. Tiež mi skoro odpálilo kríže. Nakoniec, sa sama pustila, až okolo 16 mesiaca.

autor
Dnes o 16:01
@anna777115

Však je pohodlna, keď ma 14 kg tak sa jej veľmi nechce samej. Moja dcéra bola tiež taka pohodlna, len za dve ruky odzadu ohnuta s ňou. Tiež mi skoro odpálilo kríže. Nakoniec, sa sama pustila, až okolo 16 mesiaca.

@anna777115 tak dám tomu ešte čas,snáď sa rozhodí coskoro,ono ja na nej vidím zeby aj išla,za jednu ruku chodí ako nič,len teda ask sa boji

januska12323
Dnes o 16:15

Daj jej niečo do ruky ale nedrž ju.

anonym_72b5ca
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anna777115 tak dám tomu ešte čas,snáď sa rozhodí coskoro,ono ja na nej vidím zeby aj išla,za jednu ruku chodí ako nič,len teda ask sa boji

@anonym_autor ona sa nebojí, ona nevie držať rovnováhu

anonym_72157f
Dnes o 16:30

Takto. Tu ti budu písať, že ju za ruky nemáš vodiť. Ja som bola roho istého názoru, pri prvej dcerke som to nerobila. Pri druhej dcérke, ktorá tiež ide mat 15 mesiacov zachviľu a ktorá má hypermobilne kĺby na nohach mi fyzioterapeutka (ktorá je naozaj dobra) skratka odporučila ortopedicke papuče na spevnenie nestabilných členkov a vodiť za ruky. Skratka to odporúča len čisto v jej prípade, lebo to chodenie by trvalo dlho predlho, keďže svaly okolo kĺbov, kde je voľnejšie vazivo potrebujú čas na spevnenie aby aj tie kĺby "podržali". Ja som proste dostala pokyn rozchodiť, aj cviky na drep. Niektorým deťom je dobre pomôcť ale zdravým deťom bez nejakých ťažkosti netreba. Neboj sa, aj je všetko ok, nohy používa, nemáte nič diagnostikovane, tak je proste pohodlná

andrea_82
Dnes o 16:47

Prvy syn zacal chodit este pred 1. narodeninami, druhy az v 17. mesiacoch. Lekarka na tvoju malu hovori co? Nasa to vobec neriesila, dolezite bolo, ze sme videli pokroky. Tusim do 1,5 roka je to v norme, ked zacne chodit.

michaela329
Dnes o 16:56

Môj má 13 mesiacov, nerobím nič z toho nesprávneho a malý sa mi krásne sám postaví v priestore, urobí aj pár drepov...ale nechodí samostatne 🤷 Len s pridŕžanim (aj steny). Párkrát sa zabudol a urobim dva kroky a hneď na štyri. Dr. Zhodnotila, že sa jednoducho bojí a máme počkať - do 18 mesiacov má vraj čas.

anonym_086fd0
Dnes o 17:05

18 mesiacov

anonym_086fd0
Dnes o 17:17

A tá váha je celkom dosť

katica06
Dnes o 17:38

To že moja dcéra chodila okolo nábytok v 7m a samozrejme v 9m neznamená že tvoje tiež musí

katusik456
Dnes o 18:33

@anonym_autor som fyzio, odporúčam vyhľadať detského fyzioterapeuta. Určite teraz odstrániť všetky pomôcky - choditka dúfam že nemáš, tvoju pomoc v podobe nosenia pod pazuchami, za ruky. Nepomôžes jej tým akokoľvek chceš, určite nie si zla mama, to tu nikto nepíše… niekto ma načítané viac, niekto sa rozumie viac do tejto témy a ako odborník ti radím riešiť to hneď, zbytočne budeš čakať či sa rozchodi do 18 m, každý deň sa budeš stresovať sa či dobre alebo mie. Eliminuj chodenie za ruky, motivuj ju na 4, v stoji, stoj v priestore. Nejaký dôvod nude mať - je trošku aj vahovo možno vyššie ako jej rovesníci, ale problém niekde musel nastať a ledze nie si odborník nemohla si si to všimnúť, čo nie ke tvoja chyba ale je na tebe to hneď podchytiť s fyzioterapeutom. Vonku proste nebude chodiť, môže sedieť v kočíku, veď keď nechodí sama ako ide vpred? Môj syn keď nechodil s istotou doma a vonku (mal capacky na nohách) nemal ani topánky. Kúpila som mu až led začal chodiť sám, 13-14 m cca. Nepozeraj na jej rovesníkov, že chodia krásne za rúčku vonku. Pospomínaj kedy dosiahla míľniky, či sa plazila, symetricky/nesymetricky, či na 4 bola, stvornozkovala, ako dlho, ako to robila, ako išla do stoja, narodenie predčasne, či v termíne, torticolis, či bol, nebol, či si vtedy niečo riešila… to všetko bude chcieť fyzio vedieť

anonym_ea560c
Dnes o 18:38

@anonym_autor ahoj, naša začala chodiť až keď mala rok aj pol. Chodili sme na fizio, ale to aj kvôli tomu, že neskoro sedela. Nečítala som ostatné komenty, ale ak máš pochybnosti, tak sa skús poradiť s vašim pediatrom, prípadne choď na jedno fizio, možno ti len poradia nejaké cviky na rozchodenie. A možno to príde samé len časom a netreba stresovať. Malá má teraz 2roky aj 5 mesiacov a chodí normálne. Nič sme nezmeskali. Držím palce, nech sa čím skôr rozchodi.

a0
Dnes o 19:28

Jedno moje dieťa začalo chodiť v 11m - vtedy mal okolo 15kg (takže s váhou to nič nemá), druhé dieťa začalo chodiť v 14m (mal 10kg). Ani jedno som nikdy nevodila za ruku, okolo nábytku chodili od 7m obe. Ale druhorodené dieťatko je viac opatrné povahovo.

Keďže vieš, že robíš niečo zle, tak to nerob. Skôr dieťa motivuj nejakou hračkou, nech prejde k tebe pár krokov a ozaj ešte je dosť dôležité, čo dieťaťu obuješ. Na prvé kroky vyberaj fakt tenkú, mäkkú podrážku (kľudne barefoot), v tom sa deťom chodí lepšie - lepšia stabilita.

marianarem
Dnes o 19:34

@anonym_autor Sú deti, čo začnú až v 18m a sú úplne ok, sama také poznám. Takže ešte má čas. Môj začal okolo nábytku v 7m a chodil až v na prelome 15/16m, čiže minimálne tých 8 mesiacov len okolo nábytku alebo 4nožky. Nie si neschopná, snažíš sa s malou ako väčšina mám. Skúšať dieťaťu pomáhať je taký prirodzený inštinkt a stáročia to ženy robili. Ale rozchodia sa aj bez toho. Majú motiváciu, chodiť chcú a v nejakom veku na to proste prídu.

autor
Dnes o 19:39
@andrea_82

Prvy syn zacal chodit este pred 1. narodeninami, druhy az v 17. mesiacoch. Lekarka na tvoju malu hovori co? Nasa to vobec neriesila, dolezite bolo, ze sme videli pokroky. Tusim do 1,5 roka je to v norme, ked zacne chodit.

@andrea_82 neboli sme teraz dlho na poradni keďže je furt chora,určite sa ho to spýtam najbližšie ale myslím že tiež povie he do 18m nech to neriesim