Majú vaše deti podobné rozmary?
Ahojte mamičky, máte tiež nejaké zážitky, keď sa deti zamerajú na nejakú hlúposť? Napríklad dnes som chystala synovi raňajky, hodinu som sa piplala s palacinkami, robila obrázky s ovocím a on mi povie že nechce zelený tanierik že chce modrý. Skoro ma trafil šľak. Máte aj vy nejakú vtipnú skúsenosť?😃
kazde dieta ma take obdobie
@tetastana jeden víkend nechcela jesť ryžu lebo tam nebol hrášok. Ďalší víkend ju mala s hraskom, ale ina vtedy nemyslela hrasok, ale kukuricu a ryžu bez kukurice jesť nebude....viac uz nechcem spomínať., uz sú vsetky móresy za nami🤣🤣
@zojazoja no to neviem čo by som robila, obdivujem trpezlivosť 😅
moj muz sa nasral ked dieta nechcelo chlebik lebo bol nakrajany na kocky 🙄 a pyta sa ma ze ako viem ako chce dieta nakrájať chlieb...reku spýtam sa ked ho pripravim 😆 (bud chceli krajec napoly, alebo napoly a odkrojene korky, alebo na kocky, alebo na obdlzniky 🙈 Rodicovska hyperaktivita sa nevyplaca 🙈, menej je viac a potom uz len dokrajat na zelany sposob
Robia si to matky samé ✌️
ja si pamätám, že ako dieťa som plakala, lebo mama mi naliala mlieko do iného hrnčeka ako som chcela 🙂 takže áno, je to normálne, aj môj syn to robil
Rýchlo to nechali, nezjedli čo bolo iné nedostali
Moja 18 ročná zje ovocie len keď jej ho nakrájam. Lebo ja ho proste krájam najlepšie na svete a nenakrajane nezje. Čerešne musia byť nakrájané na 4 aby si bola istá že ani náhodou tam nie je červík. 😭😭
Moja 18 ročná zje ovocie len keď jej ho nakrájam. Lebo ja ho proste krájam najlepšie na svete a nenakrajane nezje. Čerešne musia byť nakrájané na 4 aby si bola istá že ani náhodou tam nie je červík. 😭😭
@anonym_8c36fe Tak to uz je skor o lenivosti mladej slecny a hluposti mamy, ze jej toto toleruje a posluhuje jej. Ci po mame to bude ocakavat od manzela?
U nás toto práve začalo 😒. So všetkým je problém. Ona nechce tento jogurt, chce iný, ale nie tento , chce takýto! Nechce tu bundu, ani túto, vlastne nechce žiadnu. Pre všetko je cirkus. Muž je už v koncoch z nej, lebo sa s ňou ráno vôbec nedá. Všetko ide s krikom.
@anonym_8c36fe 18 rocna by uz mala chystat nakrajane oocie pre celu rodinu (a nielen to) a nie nechat si krajat cersnicky na stvrtinky. 🙄 No poslala by som ju s takou poziadakou niekde hodne daleko uz veeeelmi davno.
U nás toto práve začalo 😒. So všetkým je problém. Ona nechce tento jogurt, chce iný, ale nie tento , chce takýto! Nechce tu bundu, ani túto, vlastne nechce žiadnu. Pre všetko je cirkus. Muž je už v koncoch z nej, lebo sa s ňou ráno vôbec nedá. Všetko ide s krikom.
@anonym_ee4e96 prajem pevné nervy😉
@anonym_8c36fe 18 mesačná či?
moj muz sa nasral ked dieta nechcelo chlebik lebo bol nakrajany na kocky 🙄 a pyta sa ma ze ako viem ako chce dieta nakrájať chlieb...reku spýtam sa ked ho pripravim 😆 (bud chceli krajec napoly, alebo napoly a odkrojene korky, alebo na kocky, alebo na obdlzniky 🙈 Rodicovska hyperaktivita sa nevyplaca 🙈, menej je viac a potom uz len dokrajat na zelany sposob
@katkaseiner presne, ja sa detí tiež väčšinou pýtam, no problém je skôr s raňajkami keď ešte nie sú ráno hore
@tetastana dieťa mi nechcelo chlieb natretý iná z jednej strany 😅 chcel natreté obe
@anonym_8c36fe 18rocna? Myslis mlada zena, ktora ma volebne pravo, moze uzavriet manzelstvo, soferovat auto? Takej krajame ceresne na stvrtky? No dobre teda…
@tetastana moja malá sesternica nechcela zjesť rožok pretože bol rozkrojený priečne a nie pozdĺžne, teatrálne ho odmietla so slovami že na to aká som veľká tak neviem ako sa správne krája rožok😅
@tetastana moja malá sesternica nechcela zjesť rožok pretože bol rozkrojený priečne a nie pozdĺžne, teatrálne ho odmietla so slovami že na to aká som veľká tak neviem ako sa správne krája rožok😅
@lenocka5533 tá ti teda dala😂
Sú kadejaké výmysly ale ignorujem ich. Ak nezje, trocha prehováram a vysvetľujem ale nemením. Pri 5 deťoch si ani náhodou také netreba dopustiť. Pri jednom je to o to náročnejšie, že sa skôr rozmazna… ;D sa hovorí.. ale sú rodiny, kde každý ma iné jedlo pred sebou.
Je tazke nájsť zlatu strednú cestu. Viem, čo moje deti majú radi ale myslím si, že je dôležité tiež, aby neboli prieberciví, ochutnali aj nové jedlá, a nehnusilo sa im jedlo ako také, aby neurazili kuchára.. ;)
Sú kadejaké výmysly ale ignorujem ich. Ak nezje, trocha prehováram a vysvetľujem ale nemením. Pri 5 deťoch si ani náhodou také netreba dopustiť. Pri jednom je to o to náročnejšie, že sa skôr rozmazna… ;D sa hovorí.. ale sú rodiny, kde každý ma iné jedlo pred sebou.
Je tazke nájsť zlatu strednú cestu. Viem, čo moje deti majú radi ale myslím si, že je dôležité tiež, aby neboli prieberciví, ochutnali aj nové jedlá, a nehnusilo sa im jedlo ako také, aby neurazili kuchára.. ;)
@ivangeline fíha 5 detí, to je vážne sila👏, aj ja sa snažím mať takýto prístup no nie vždy sa mi to darí, verím že z nich vyrastú skvelý ľudia❤
@anonym_8c36fe No, v inom dome by čerešne asi teda nežrala. Vlastne žiadne ovocie. Kebyže takéto niečo poviem matke, že vyžadujem čerešne vykôstkované a na štvrtinky, tak by mi to otrieskala o hlavu.
@anonym_8c36fe 18rocna? Myslis mlada zena, ktora ma volebne pravo, moze uzavriet manzelstvo, soferovat auto? Takej krajame ceresne na stvrtky? No dobre teda…
@anonym_5a424d mne tak napadlo, ci aj gatky co slecna zaspini pri menzese mamka v rukch prepiera... (ale to som odbocila od temy)
@tetastana ano, maju taketo rozmary a ked je to mozne, tal im rada vyhoviem. Nejde o nic. Ak to nie je mozne, vysvetlim, preco to nie je mozne, ze zeleny tanier je v mycke a moze mat modry napriklad, alebo ze ho ma teraz surodenec. Najprv bol plac a neskor to pochopili a zobrali to, co bolo k dispozicii. Aj ja najradsej pijem kavu z konkretnej salky, ale ked v nej ma kavu niekto iny, tak si proste spravim kavu do inej. Takto to ucim aj deti.
Tak ja som sa doteraz nepiplala so žiadnymi obrázkami z ovocia ani podobnými výtvormi. Obľúbené taniere ani hrnčeky nemajú, maximálne dcéra chce ,keď pije mlieko z fľaše,tak ružový uzáver.
Ovocie maximálne očistím pomaranč a nakrájam na pár kusov jablko. Ostatné som v živote nekrajala a mimochodom keby som mala 18 ročnej mladej žene krájať čerešňou na štvrtinky🙈🙈🙈to už by ju nejedla asi nikdy. Ani trojročnému toto nerobím,nie že dospelej osobe.
@tetastana moja dcera nemala nic take.
Robia si to matky samé ✌️
@anonym_b6c934 ako to len zvládli rodičia s nami...jednoducho.len by som skúsila povedať že chcem iný hrnček alebo iný tanier🙏 a palaicnky s obrázkami? Bola som rada keď sa vôbec robili palacinky. Neskutočne rozmaznané sú dnešné deti. Ale pravda. Matky si to robia samé. Potom skončia jak vyššie spomenutá matka ktorá musí 18tke krájať čerešne🙄
@anonym_b6c934 ako to len zvládli rodičia s nami...jednoducho.len by som skúsila povedať že chcem iný hrnček alebo iný tanier🙏 a palaicnky s obrázkami? Bola som rada keď sa vôbec robili palacinky. Neskutočne rozmaznané sú dnešné deti. Ale pravda. Matky si to robia samé. Potom skončia jak vyššie spomenutá matka ktorá musí 18tke krájať čerešne🙄
@1sally12 no presne 🫠👍
@anonym_8c36fe to si sem nemala napísať, roznesú ťa tu v zuboch
Inac, teda k teme, mam 3 deti do 12r a ani jedno mi toto nerobilo. To by tak bolo, aby som riesila taketo sprostosti a este obrazky z palaciniek. Decka mozu byt radi, ked obcas nejake palacinky urobim. A teda u nas, ked sa vari, tak by to decka jedli najradsej horuce a nie vyckavat kym nejake obrazky tam porobim a zatial to vychladne. Aj ked sa upecie kolac ci babovka, nevedia vydrzat kym to vychladne. Suhlasim s nazorom vyssie, ze si to robia tie mamy same. Co decku dovolia, na to si zvykne a vyzaduje. Chvalabohu, ked toto citam, moje deti nie su vobec rozmaznane a su vdacne za to, co sa doma uvari a to aj zjedia.

@tetastana jeden víkend nechcela jesť ryžu lebo tam nebol hrášok. Ďalší víkend ju mala s hraskom, ale ina vtedy nemyslela hrasok, ale kukuricu a ryžu bez kukurice jesť nebude....viac uz nechcem spomínať., uz sú vsetky móresy za nami🤣🤣