Mam rada obe deti rovnako?
Starsia bude mat tri a je to tatinkov maznacik mladsia bude mat rok (obe su v maji). Zo starsiou som si nevychadzala od narodenia. Pri mne plakala a pri chlapovi nie. Cim to je? Taha sa to do dnes. Preto som si vybudovala lepsi vstah s mladsiou dcerkou. (Slo to samo) dnes sa ma niekto spytal ci tu starsiu nezanedbavam. Naozaj som sa nad tym zamyslela.
Konam skor instinktivne do teraz som sa nad tym nezamyslela ale chcem so starsiou dcerkou nadobudnut lepsi vstah. Ako na to? Ona rozpravat nevie tazko jej vysvetlim ze mam obe rada rovnako.
@obsadenemeno ved asi tak je to prave u nas. On ide von zo starsou ja zase s mensou on kupe starsiu ja zase mensiu. Mozno aj pre to ze mala sa pri obliekani dost vrti a vzpiera sa a ta starsia sa uz skoro sama oblecie chapem ze je to pre chlapa takto jednoduchsie a je pravda ze on jej dava dobrotky ja som skor na zdravu stravu. S malou radi citame a starsia nejavi zaujem ani ked mala spi to ma len z ovladacom nahana a tatinko zase da po com srdiecko pisti ja taka nie som
@lexilaracroft A prečo nejdete vonku všetci spolu?
@lexilaracroft ja mam 3 dievcata..prostredna je oteckova cicka,ona sama tvrdi,ze vysla z jeho bruska..vsetky 3 deti milujem nadovsetko,ale najstarsia 10r, a najmladia 2r.su take typy,ktore sa v zivote nestratia,priebojne od narodenia..prostredna 6r,ten tatkov milacik je take tichucke dietatko,no nas milacik najvacsi..ide o to,ze aj ked kazdej lasku prejavujem inak,snazim sa cas,ktory mam,im dat pekne spolu...chodime spolu nakupovat,na vylety,pozerame spolu ich oblubene rozpravky,malujeme spolu,upratujeme spolu...a tak si budujeme kazdym dnom lepsi vztah...nevysvetluj zbytocne,mala to aj tak nepochopi,skor tomusi z teba citit...a kazdy vecer pred spanim si hovorime lubim ta..
@lexilaracroft v prvom rade by si mala muža skorigovať, aby malú nerozmaznaval a nekupoval si ju :-/ a v druhom rade sa nauč akceptovať svoje dieťa také aké je. A budete mať vzťah aký si zaslúžite 🙂
Vonku spolu nechodime vsetci preto ze moj chlap robi teraz nocne a ked ma volno tak cez den spi tak sme spolu dlllho nikde neboli. Ja sa ich snazim bravat aspon na to ihrisko spolu obidve. No ked mam ist niekam na cely den tak raz jednu raz druhu sama to vonku s nimi nestiham.
Posielam fotku ked bola ta starsia malicka bol u nas fotograf a to bola momentka haha
Chlap sa snazi nerozmaznavat ju aspon predomnou ale ked nie som doma uz nachadzam palicky od lizatiek a papieriky od barscoho
Dospeli to zial necitia ale deti v akomkolvek veku to vnimaju intenzivne poviem ti to z opacnej strany kedze ja mam iba jedno dieta ... Mam o 5 rokov mladsiu sestru odmalicka bola ekzematicka cize velka cast rodicovskej pozornosti bola upreta na nu. Ano venovali sa aj mne ale ona bola nejak podvedome vzdy na prvom mieste. Nech urobila uplne to iste co ja ja som dostala zaracha vynadane a ona nic. Ani napomenutie. Co sa tykalo ucenia mali sme spolocnu izbu ja som mala pred maturou a ked sme sa zacali hadat kto sa kde bude ucit (ja som chcela v izbe aj ona ale niekedy malokedy sme sa striedali ze jedna z nas v spalni kde bolo ticho) prisli rodicia a hadaj kto s krikom musel ist do spalni ? Samozrejme ja. Lebo jej mam dat pokoj ked ma pisomky. Pritom ja som mala matury. Na jednom predmete som dostala dvojku co to bolo za divadlo. Bol to prvy predmet a dalsie tri predo mnou. Po tomto vystupe sebavedomie na nule ale dalsie tri som dala aj napriek tomu. Deti to vnimaju ze jedno je uorednostnene a druhe nie. J som to vnimaala ale rodicia stale tvrdili ze nas maju rovnako radi. Som mimo nich uz 4 roky a este u mna neboli ani raz. Sestra bola tyzden na vylete na opacnom konci republiky a za nou boli. Takze tak 😢
@sunny8
Akoby si opisovala moj zivot😞
@erikavesela to mi je luto 😢 clovek to bude citit stale moj manzel ma mamu vzdy pri sebe lipne na nej kazdy den je s nou maju dobry vztah a mne vzdy pride tak luto ze som sama necitim materinske objatie prijatie povzbudenie. Chcem byt malej lepsou matkou aby raz v zivote nepovedala mami kde si ked ta tak potrebujem ? Daktori rodicia tvrdia ze miluju svoje deti a nakoniec plati zide z oci zide z mysle. Uz ani na maily mi neodpovedaju 😢 a ze mam k nim ist a dat si to doporiadku (podla svokry) oni ma nevolali a dokonca ani neodpisu na obycajne ako sa mas naco sa budem vnucovat nechcem si ich lasku vydobijat ta by mala.byt prirodzena 😢
@sunny8
Ano..presne ako u nas..mladsia sestra bola uprednostnovana...mala akusi hormonalnu poruchu...mozno preto ju mamka uprednostnovala...neviem..a otec?..ten robi ako mamka piska...ja som sa cez to viac-menej dostala...zili sme 10 rokov v zahranici..a to mi pomohlo..ale teraz vidim, ze robia nielen rozdiely medzi nami ale co je horsie...medzi nasimi detmi..mam 10 rocneho syna...toho este ako tak beru...sestre sa po umelom oplodneni narodila dcera..tu miluju a mlasi syn ma 10mesiacov..toho moja matka videla 2x..spolu dokopy asi 5 min....nejavi ziadny zaujem...nic...a toto boli uz zase aj mna...poznam pocity, ktore opisujes a viem, ze bolia..nechapem to...obe sme boli deti...a napriek tomu, ze dieta im nic nemohlo urobit, tak nas nemali radi..ano aj ja som to tak citila, aj ja som videla tie rozdiely...som taka ako ty..nepojdem za nimi..nemam preco, ja som im nic nespravila..
@erikavesela 😢 ved to ze ani vnuca neobmakci v porodnici za mnou boli raz a za jej tri roky ju videli mozno 4x aj to ked som s nou isla k doktorke trosku som zasla aj tam ked som im dala vediet dopredu raz som prisla neohlasene a urobili taku scenu ze az
.. Ved bola nedela co take mali na plane ved ich poznam nikdy v nedelu nic nerobili ... Mala tomu zatial nerozumie nepyta sa kde ma druhych starych rodicov nemam premyslene ako jej to vlastne potom vysvetlim ze preco nemaju zaujem a tak ;(
@sunny8
Ano je to tazke..starsiemu sme to vysvetlili a par krat bol aj svedkom hadky medzi mno a mojou matkou...uz vie, ze ma nema rada a ze ja ho moc lubim...a ze lubim aj mladsieho syna uplne rovnako...a uz sa nepyta..vysvetlili sme mu, ze ine to nebude a ze my styria ..v tom case sme boli len traja...sme rodina a sme tu jeden pre druheho..este je cas...malicka sa zacne.pytat..potom by som jej to vysvetlila...moja matka dokonca robi vsetko aby sme sa nahodou ani s dcerou mojej sestry nestretli..a nebyt jednej osoby...tak ani neviem ako vyzera
@erikavesela trapit sa nema zmysel aj ked obcas pride taka chvila... Pchat sa do zadku takisto.nema zmysel takto si lasku clovek neziska... Najlepsie je asi sa cez to preniest zabudnut len mi je luto deti ze nemaju moznost mat dve babky a dvoch dedkov ked sa opyta vysvetlim jej to takto ako ty snad to pochopi... Je to prve vnuca a vztah ziaadny 😢
@sunny8
Ani nehovor...velmi by som chcela, aby mali moje deti babku a dedka...manzelova mama uz nezije a otec ma 81...takze tam je to tiez zabite..obcas sa vidime..zatial co moja mamka este ani 70 nema...otec mal minuleho roku.. robil oslavu...samozrejme, ze som pozvana nebola...
Viem presne co pises...pocitujem to uplne rovnako
@erikavesela 😢 zasa utesujem sa tym ze ked ich nevida tak ju nema preco za nimi boliet srdce. Zatial. Ale co v skole ak sa ucitelky opytaju kde boli cez prazdniny vacsina povie ze i starkych. Ale zas za to my nemozeme ze je tam ten nezaujem z ich strany myslim si ze nam to.deticky nebudu vycitat. Aspon na jej narodeniny mohli nieco poslat alebo aspon zablahozelat ved je to len dietatko a nech by som ja urobila cokolvek ona za to nijako nemoze. Musime mysliet pozitivne mame uz svoje rodinky musime byt silne !! ;)
@sunny8
Akurat som manzelovi hovorila, ze je to ako cez kopirak...a to co pises je presne to co je u nas...narodeniny?meniny?....zabudni a potom pride matka s napadom, ze nech im dam syna na vikend...no...si vies predstavit ako som reagovala...nic ine nam neostava..presne ako pises..musime byt silne je nase deti🙂
@sunny8
Idem ja spat..dobru noc ti prajem a drz sa....one to zvladneme...musime zvladnut pre nase rodiny a deti...😊
@lexilaracroft tiež nemám rada svoje deti rovnako
teda mám ich rada rovnako veľa, ale prejavuje sa to iným spôsobom. Každý sú iná povaha, od malinka, asi ako u vás ... syn sa rád túli, je to taká líška, je skôr pokojný a dcéra bola problémové bábo, veľa plakala, hádzala sa o zem, vydobýjala si svoje.
Vekom sa to mení, teraz je zasa dcéra úplne v pohode, šikovná, pomôže, často pokecáme ... len sa nepritúli. A syn je občas ťažký oriešok, skúša nervy, koľko vydržíme, ale potom príde a túli sa, porozpráva a tak.
Takže sa môže navonok zdať, že raz máme radšej jedného a potom druhého ... ale nie je to tak ... keby šlo do tuhého, stojíme za nimi obidvomi na 100%. A snažíme sa obom dať to, čo potrebujú, po psychickej stránke teraz myslím, nie materiálne veci.
@hettinka Starsia je skor samotar ona si zapne rospravku a lezi a nula bodov ani obraz ani zvuk dnes mame od rana vypaty televizor. Viem ze ich lubim obidve z celeho srdiecka. Vzdy ma vsak jedna vytaca viac. Starsia uz si presadzuje svoje a je to s nou do kopca ale nevzdavam to. Mensia este nevie co chce preto sa prisposobi. Moji rodicia maju 4 deti. Na prve dieta cakali 7 rokov preto starsiu sestru mali radsej ona dostala co chcela na vianoce a ja ked som chcela barbinu distala som ju az ked som mala desat jednotiek po sebe. To som mala desat rokov. A najmladsi brat no hruza to je cicus oboch rodicov do teraz jediny chlapec a tri baby. No s mladsiou sestrou sme uzko spete dodnes vzdy sme drzali pri sebe. Tym ze na nas sa tej rodicovskej priazne moc neuslo. Stale tvrdia ze nas maju radi rovnako no nie je to vidiet. Pytam sa ked to nezvladli nasi rodicia zvladnem to ja?
@lexilaracroft možno len ty subjektívne vnímaš, že vás mali rodičia nerovnako radi a tiež to nemusí byť úplne tak. Dieťa by nemalo však vyrastať s takým pocitom a ani si to nikdy v rodine nevydiskutovať.
Mne tiež už dcéra povedala, že malého máme radšej, že toto nemusí - hento nemusí. 6e ona v jeho veku nemala smartphone ... som sa zasmiala, v tom čase smartphony len začínali, bolo prirodzené, že nemala. Teraz syn zasa, že dcéra ide do Londýna a on nie ,,, no nie, lebo ide zo školy a ked bude on mať tolko rokov, a bude možnosť, tak pôjde. Deti niekedy merajú lásku aj cez materiálne veci (ako ty s tou barbie), ale v živote sú podstatné úplne iné veci. Dôležité je, aby mali pocit, že nech sa čokoľvek stane, môžu sa o rodiča oprieť, spoľahnúť sa na neho.
@hettinka ja viem asi mas pravdu mozno to bolo tak len z mojho pohladu lebo ta moja najstarsia sestra tvrdi ze ona prisla o dectvo tym ze sa o nas starala ze ma z nas traumu a preto nechce vlastne deti.
@erikavesela naozaj existuji ludia d podobnym zivotom ;) ja som zaspala nad mobilom preto son sa nerozlucila 😂😂 ani ja by som nedala malicku k rodicom keby z nicoho nic povedali ze ju chcu a ona ich ani poriadne nepozna bola by akurat vystresovana a ja este viac ;) chceli by sme este jedno aby mala spolocnost aby sa necitila taka sama ;)
@sunny8
😊...nevadi😊
Presne tak....teraz mame 10m..starsi je 10r...su super tim...co som strasne rada..ani vekovy rozdiel nie je problem...starsi tiez k nim nechce chodit..naposledy povefal, ze on ma brata a chce byt s nim a ked.jeho brata nelubia..tak on ich tiez nie
@sunny8
Kolko ma mala?...zo skusenosti...nevahajte...iste jej to prospeje😊
@erikavesela bude mat 3 ;) a ona sa sama pyta kedy bude mat braceka alebo sestricku :D chceme uz urcite jej to prospeje a prestane tak vzdorovat
@sunny8
Deticky maju take obdobia vzdoru..ale to poznas...moc vam drzim palce, aby vam to co najskor vyslo..bude to dobre aj pre teba...prestanes mysluet na zle veci😊
@erikavesela len aby mi nieco neurobila ked budem tehu dost prudke pohyby ma ked vzdoruje a velakrat ma uz nechtiac kopla ci hlavou do mojej hlavy a podobne 😕😯

@lexilaracroft a ako co chces vysvetlovat? Proste sa sledovat, ako sa spravas k nej a ako k druhej. Ak je rozdiel v pristupe velky, ty si dospela a musis to skorigovat. Mozno si najst nieco, co budes robit len ty a starsia dcerka, taky vas spolocny ritual.......
A nemaj pocity viny, vela rodicov ma oblubene dieta....mnoho z nas to neprizna, ale je to tak. Aj tam sa prejavuje povaha, niektori ludia si sadnu viac, niektori menej. Ale to neznamena ze ich mame menej radi, len ze to druhe dieta nam svojou povahou vyhovuje viac, doplname sa.
Pises, ze starsia si takto rozumie s otcom. Je to normalne. Je len na vas, rodicoch, to trosku korigovat, aby neskor, ked uz budu chapat viac, nemali pocit, ze urcity rodic daval prednost tej a druhy zase tamtej.