icon

Mamičky čo kojíte, ale uspávať pomáha aj muž, ste tu také?

henriett11
8. júl 2022

Ahojte maminky,
Chcem sa len poradiť..v prvom rade, nechcem tu rozvádzať diskusiu o tom, či je dobre uspavat kojenim alebo nie 🙏🏼
Skor by som chcela poprosiť tie maminky o skúsenosti, ktoré koja, no na niektoré spánky uspava dieťatko Váš muž...
Mame ročnú dcérku, momentálne sme v stave, ze jej spravim predspankovu rutinu, a na zaver mame kojenie, keď jej stačí, otočí sa na mojich nohach na bok a zaspáva...nasledne preložím do postieľky,ak sa zobudí, trochu pomrnci,ja ju 5 min pohladakam a vysvetlim ze ideme spinkať a zaspí.no v septembri potrebujem ist na nejake dvojdňové školenia a tak otázka znie: ak uspava váš muz, akym spôsobom? Odsajete mlieko a dáte do fľašky a potom co robi vas drahý? Alebo mu zarobíte umelé mlieko a tak? Alebo inym spôsobom? A ked používate flasku tak s klasickým dudlom ? Nasa neni zvyknuta na dudlove fľaše,a nema ani dudel..mala by som jej v tom prípade dať vypit mlieko s flasky z ktorej pije zvycajne vodu (naustok resp slamka),alebo vlastne je to blbosť lebo ju to neupokojí a tak dat radsej dudlovu, nech to pripomina viac prsník? Neskončí mi to dieta nakoniec celé mokré,kedze není na to zvyknuta? 🙈🙈 pripad e une tipy?
dakujem za všetky skúsenosti a postrehy 🥰

zuzka565
8. júl 2022

Môj muž uspava malého skoro stále. Má síce 18mesiacov ale funguje to už dlho tak. Neodsavam si mlieko. Malý pekne pri ňom zaspí. Či je to obedny alebo večerny spánok.

diamond007
8. júl 2022

@henriett11 moj uspava na rukách... Od jedného roka. Dodnes, bude mať štyri 🤣🤣🤣🤣🤣

hilda08
8. júl 2022

@henriett11 je možné ze tu fľašu ani nebude chciet moj mohol byt akokolvek hladný z flase sa nenapil…a uspaval aj muž normalne, on len pri mne chcel mlieko lebo to mal so mnou spojené ked zaspaval s mužom tak si čítali alebo rozprávali príbehy a zaspal

ajka0207
8. júl 2022

@henriett11 ročne uspaval v nosiči, okolo dvoch rokov už normálne v posteli. Ľahol ku nim a zaspali.

login1234
8. júl 2022

Kojim ročné dieťa a vecer uspavam len ja dojčením, manželovi sa to ešte nikdy nepodarilo, ale ani sme sa nejak extrémne nesnažili. Vyhovuje mi to. Uzivam si to 😍

riskoh
8. júl 2022

Poobede ispavanie zvláda manžel na fitlopte,večerné ešte nemá zmaknute

lulu0123
8. júl 2022

Ja uspavam rocneho kojenim a manzel ked uspava, tak na rukach ho nosi a zaspi.Ale zatial to skusal 2krat ked som si sla s babami vecer sadnut.

cimage
8. júl 2022

Moj zvykne 4mesacnu na rukach, alebo na fitlopte. Vsetky deti vedel aj on uspat, ale vzdy som bola poruke keby bolo treba kojit. Zaujimave, ze asi od polroka zaspali vacsinou na prse a nebolo treba vymyslat a natriasat, co som bola rada. Flasu/cumlik nemalo ani jedno dieta. Ak nebudes doma, tak by ste to mali natrenovat, aby muz uspaval a dieta si zvyklo.

petamich
8. júl 2022

neodsavala som, dal mu flasu, musela mat drziaky, aby si ju chytil sam, vypil, otocil sa a zaspal, pripadne podrncal na rukach ak bolo treba

nikpa
8. júl 2022

@henriett11 to je veľa otázok a zbytočna panika 😄 väčšinou takéto veci deti zvladnu ľavou zadnou a my mamy takto stresujeme 😊😄 u nás keď uspaval muž, dal odsate mlieko alebo niekedy keď bolo málo tak aj UM ale z takej fľaše na ktorú bol pred tým malý už naučený. Ja som mala rovnaké fľaše na vodu aj na mlieko. Takže s týmto sme problem nemali. Začni pomaly učiť piť z fľaše aspoň vodu aby muž nemal potom problém. Po kŕmení si s malým muž ľahol do postele a robil sa že spí, väčšinou to zabralo. Mladší takto zaspávať nechce, toho musíme hompalat na rukách 🙄

sazumak
8. júl 2022

Prostrednú som uspávala pri kojení len ja 3,4 roka. Tak som si povedala, že najmladšiu večer už len manžel 🙂 Má cez 2 roky, naobed zaspáva pri kojení a večer ju nakojím, manžel si k nej ľahne a uspí ju. Naše kojené nemali fľašu, ani cumeľ. Držím palce, určite to zvládnu 🙂

henriett11
autor
8. júl 2022

@diamond007 fu😂 asi je dost vyšportovany teda 😁😁😁

henriett11
autor
8. júl 2022

@zuzka565 toto zatial u nás nefunguje 🙈

henriett11
autor
8. júl 2022

@hilda08 dakujem

henriett11
autor
8. júl 2022

@nikpa malá pije z flase s takým naustkom pripadne slamkou vodu/čajík,ale odmalička mi odmietala dudlovu flasu....panikarim, lebo teda naša nieje bohvie aký spáč a doteraz som uspavala len ja ,ad 1 lebo kojim,ad2 vela som snou sama...par krát sme to skysali, že ju uspaval on, ale brutalne revala aj dve hodiny

henriett11
autor
8. júl 2022

@cimage ano ano,preto sa pytam na tipy a skúsenosti, chceme to trénovať..no doposiaľ tých par pokusov koncilo hrozným hoc aj dvojhodinovým plačom...natriasanie ani nosenie na rukách není "In" nema to rada...skor hladkanie, rozprávka..ale od neho to zatial nejak neberie a len plače... koľko to trvalo vasim mužom ?

henriett11
autor
8. júl 2022

Žienky ďakujem , takže sa to dá,aj keď kojim,ze muz uspi..to je jedno pozitivum😅len zatiaľ ked sme to parkrat skúsili, nehorázny rev a nie a nie prestať...kolko to vašim chlapom trvalo, kym si deti zvykli?

henriett11
autor
8. júl 2022

@riskoh naša neľúbi ziadne natriasacky,takze toto je pe pre nás passe

majlo1234
8. júl 2022

Syn niekedy zaspi na cicke, ale hlavne vecer sa nam stava, ze sa napije, a potom sa prevaluje v posteli hore dole, az kym nezaspi. Vtedy ja odchadzam, nastupuje muz, v podstate musi pri nom iba lezat. Ale radila by som najst nejaky spolahlivy sposob uspavania(kociar/nosic)a v pripade potreby pouzit a po zaspati dieta prelozit do postelw

diamond007
9. júl 2022

@henriett11 narukaach nech ju uspi n a rukách pri chôdzi... Podľa mňa sa to trénovať nedá lebo není na to zvyknutá a bude plakať tak či tak. Keď nebudeš doma, nebude mať na výber.

jazula
9. júl 2022

Ja som presne toto riešila, keď som v jej 11 mesiacoch šla do prace… Malá je kojená, cumel aj fľašu s dudlom odmieta. Kúpili sme umelé mlieko, už sme ho aj darovali ďalej, len ho zacítila a chytila hysák 🤷🏼‍♀️. Nakoniec to funguje tak, že priateľ si skratka musí poradiť… Na začiatku chodil dlho kočíkovať, teraz ju uloží do postele, ľahne si k nej a skúša, čo zaberie. Vraj na začiatku dosť plakávala, ale už si zvyká. Na noc som preč ešte nebola, asi by som mu na noc nechala len vodu v tom poháriku so slamkou (ja nedokážem odsat viac ako deci mlieka za 24 hodín, tak to nie je cesta)

travelllerka
9. júl 2022

Moja ma ešte len mesiac a pomáha aj manžel, aj babka, vedia ju uspať obidvaja, babka dokonca lepšie ako ja. Babke viem nechať aj flasku s odsatym mliekom, na muža kŕmenie nenechávam, ten je expert na dudlik :D muž ústava na rukách, babka vie uspať dieťa aj v kočíku. Lepšie ako ja 🙂

aliaray1
9. júl 2022

@henriett11 ahoj ano, nechavam ale UM lebo sa neviem odsat ani odstrikat a ma avent sklenenu flasu s cumlom.
Dudle neznasa ani nasa a ano, uspavam ju aj na prse kojenim, uplne normalna vec aj podla laktacnej. No a spava s nami, my nechceme postielku, sme za spolocny spanok v nasom pripade.

Obcas davame kvapky na prdenie do prikrmu, zvykne zapekat a robit paseku s prdikmi.

tara42
9. júl 2022

Uspavala som vždy ja, zaspavala mi pri kojeni do 18 mesiacov. Akonahle som ju odstavila, uspava ju už len muž. Ja ju neviem v posteli uspat. 🙈

cimage
9. júl 2022

Muz musi skusat co im zaberie. Moj uspaval od zaciatku a je expert na ukladanie do postielky. Ja velakrat uspim malu, ale ked ju idem polozit, tak sa castokrat zobudi, tak niekedy ju odovzdam uspatu a on ju polozi 🤦🏽‍♀️. Co rodicia neurobia pre svoje deti aby spali😁?

henriett11
autor
9. júl 2022

@majlo1234 v kočíku krásne spavala, no niekolko mesiacov už odmieta..nosic od malicka nie..teraz je ideál spať v manželskej posteli , nno to uspatie od muza,🤷

henriett11
autor
9. júl 2022

@jazula dakujem za skúsenosť...v kočíku nám už dlhšie nespava, odmieta...na noc by som ju vedela este prost uspať,no vlastne ide o toe dva denné spanky...

majlo1234
9. júl 2022

@henriett11 aj my spavame v manzelskej, najlepsia vec😊 ono sa to nejako podari muzovi urcite, ked bude dieta najedene a spravne unavene

stvura
Odpoveď bola odstránená