Môže byť sedenie škodlivé pre 5,5-mesačné dieťa?
Ahojte dnes sme boli u svokry a opytala sa ma ci malá už sedi na co som jej odpovedala ze jasne ze nie ved ma 5,5 mesiaca .. o chvilu ked ju mala na rukach a ja som odbehla a vratila sa tak mi vravi ved pozeraj vie sediet.. posadila ju na stolicku a ona čupela vedla nej .. mna skoro porazilo.. hned som ju vzala ze co to robi ze sa to este nesmie tak ma vysmiala … nemohla malej nejak ublizit? Mohla tak sediet cca 4 minuty ak ju posadila hned kym som si odbehla
Na stoličku nie, na gauči môže, lebo ešte nevydrží dlho udržať rovnováhu. Ak padne, tak na mäkké
Za 4 minuty jej nemohla ublížiť
Neublížila nijako ale nabuduce už nenechávaj diaťatko so svokrou nikdy samé. Moja svokra tiež chcela si robiť po svojom ale dohodli sme sa s mužom, že vždy budeme pre istotu pri nej lebo už viackrat urobila čo nemala 🤦♀️ a najhoršie, ešte sa z toho smiala🤦♀️
Nepanikar, nic jej nebude. Dnes je ina doba, ani ja som neznasala ,ked to robili. Davaj ju posadzat,lebo sa to nenauci🤣. Kedy chupis chodak? Ja, nikdy, vsak ma remene na nohach tak ako by tam asi bola. My to prezivame inak,ale nase mamy, a babky to praktizovali. A budis nic in to neurobilo,len im zostala stara skola🤣.
@isis234 ani na gauci sa dieťa nepodsadza.... Tie ta si ma prejsť motorickym vývinom - 1,2. Vzpriamenie, stvornozkovanie, posadenie sa, postoj na rytiera, stoj, chôdza a atď.... samé maximálne s pomocou cvičení a nie davanim pasívne do pozície....
Ale samozrejme ak to bolo na chvíľu tak sa nič nestalo, len treba vysvetliť svokre, že tieto umelé posadzania sú už dávno za nami a nerobí sa to, lebo vo väčšom množstve to škodí chrbtici aj celej motorické dieťaťa....
Keď dieťa dáme do umelej pozície jasne ze to vie, novorodenec ktorý má 1 deň vie chodiť ak ho postavíme a tiež tu na svete nemáme dvojdňové chodiace deti
Nič sa jej nestane, neboj.Moji svokrovci to malej tiež robili, nesúhlasila som tým, našťastie sme u nich boli len 1x týždenne.Starí ľudia sú stará škola ešte, kedysi sa deti dávali sedieť. Dnes sa má dieťa posadiť samé. Väčšinou je to okolo 9 mesiaca.

nie neublížila jej ...bolo to krátko.