icon

Musím ísť so synom na kontrolu k ortopédovi?

katuska268
6. feb 2012

Mamićky ked sa mi narodil malý Martinko,tak bola za mnou ešte v porodnici ortopedička,že musím malému masírovať nožičky,lebo mal málo miestav maternici.Ja sa chcem spýtať,źe či treba ísť s tým na kontrolu,a ci mala niekttora z vas takyto problem?

beruska.zuzanka
6. feb 2012

Ahoj, áno, my už v pôrodnici sme robili špeci masáže, chodila za mnou rehabilitačná lekárka a pokračovali sme aj doma, asi v 6tich mesiacoch sme prestali, upravilo sa to.
Malá mala chodidielka stočené tak atypicky ku sebe dovnútra z tej amternicovej polohy.
Asi v 10tich mesiacoch keď sa stavala na nohy a chodila okolo nábytku som si všimla že tak zvláštne vraští a krčí prsty na jednej nôžke a opäť ju vytáčala dovnútra.
Niečo po jej roku sme skočili k pediatričke, odporučila nás na orto, odtiaľ nás poslali na rehabky, cvičili sme vojtovku nejaké dva mesiace a nosíme ortopedické topánočky, najskôr na mieru, teraz z protetiky a po tom cvičení sa jej to pekne znova upravilo 🙂

Máme kontrolu v troch rokoch, kde nám pozrú aj plochosť nohy, keďže malá má po manželovi na to nábeh a aj to trošku bolo poznať, tak uvidíme 🙂

Neboj, nie je to nič hrozné, to masírovanie nezaberá nejako veľa času, ak to robíš pekne jemne a s nejakým olejom, ja som používala mandľový, tak je to aj fajn príjemné 🙂 Držte sa, ak by dačo, kľudne IP 😉

masinka
6. feb 2012

pre istotu to daj skontrolovat ortopedovi, ak je to ok, budes kludnejsie spavat, ak nie, tak cim skor sa to zacne riesit, tym lepsie

nasa Julka mala tiez po narodeni "pokrcene" nozicky, rehabilitacna sestra v porodnici mi urobila instruktaz ako to masirovat a na kontrolu sme isli k pediatrovi spolu s kontrolou bedrovych klbikov niekedy okolo 6 tyzdna. skostatoval ze uz je to OK a nemusime dalej masirovat. Ale pri dalsej klbikovej kontrole jej to dam pre istotu znovu skontrolovat

pri Dianke sme tiez chvilu masirovali, potom to uz bolo OK, ale ked mala asi rok a pol, tiez sme si vsimli, ze nozicku pri chodzi dava nejako divne, akoby nou veslovala. tak sme sa dali poslat k ortopedovi, najprv to vraj bolo v norme, potom sa to zhorsovalo, teraz nosime ortopedicke sandalky na predpis a ak sa to nezlepsi, pojdeme rehabilitovat.... Dia mala teraz tri roky