icon

Nápad na hru pre dvojročné dieťa

manchester1987
9. dec 2014

ahojte nemate nejaky napad na hry pre 2 rocne dieta vonku je zima tam nejdeme ....piect tiez nejdeme lebo mame alebo budeme neskor......mame plno hraciek co nas uz pomaly nebavia......

manchester1987
autor
9. dec 2014

mala som dat nazov asi CO BUDETE DNES ROBIT 🙂

pribinak
9. dec 2014

Zima? Ved nemrzne

Tak robte doma otlacky ruciciek a noziciek an nejaky pekny karton

manchester1987
autor
9. dec 2014

@pribinak to budem musiet ist kupit farbu ....vidis zemiak ma prave napadol s tym sa daju robit otlacky

magdalenkami
9. dec 2014

mam 2 drobcov do 2 r.-ja niektore hracky vzdy schovam do boxu alebo krabice,dam vysoko na skrinu a po par mesiacoch vytiahnem a zase schovam obohrane-kolko je to radosti-najoblubenejsie drevena draha s vlacikmi,kresl.tabulka,skladacky,vkladacky a klasicke drev.kocky....

sosanna88
9. dec 2014

no nasa vyhadze denne 100krat celu izbu. vsetky boxy, proste vsetko kam dociahne...so vsetkym sa ,,zahra,, 2minuty a mozem upratovat. bavi ju to len kym sa s nou hram ja, alebo niekto aj to nie vzdy. tak to striedame..hrozne ju bavia dvd kde sme my, take domace videa. tak to, a aby sme nesedeli pri tv len tak teda knizky a hracky...kolko to bavi mna alebo ju.
u nas je problem ten, ze ja von chcem chodit ale mala odkdedy je zimsie je vonku strasna a netusim preco. proste sme vonku max. hodinu a z toho minimalne pol casu prereve,premrnci. chce ist na preliezky, ktore su uz poväcsine zamknute-u nas su ohradene, a keby aj nie tak su studene a nemyslim, ze je dobry napad ju tam posadzat. tak samozrejme hysakuje. ide 10minut, uz sa pyta na ruky. ked nezoberem hysakuje. ak ideme s kocikom, tak znova po 10-15min. ju prestane bavit a hysak. vyberem ju von, ostane stat a hysakuje. a pyta sa spät do kociara. tam hysakuje dalej...atd atd...nechapem to. velmi rada by som chodila na zimne prechadzky ako ked bola mala, dobre vymrznut a prist domov do teplucka ale z kazdej prechadzky pridem vynervovana ja a aj mala. v lete problem nebol. boli sme vonku cele poobedia...
takze chodime co najviac na navstevy. najmä k detom...

sense
9. dec 2014

kolo kolo mlynske, tancovanie na video fihy, upratujeme jej supliky stylom x krat vyberie x krat ulozi....kreslime, citame....ale my chodime von aj ked je zima aspon na hodinu bacily vymrznut a ponahanat sa...

...inak ja som asi divna matka lebo mi aj v tomto pocasi chodime na preliezky hrabat sa do piesku alebo zhrnat listy....vzdy sa dobre oblecieme do tepleho nepremokaveho a ze sa zaspinime nevadi pracka opere...

michaela1711
9. dec 2014

naše tiež všetko vyhádže všetky hračky a hrá sa s tím len chvíľku, sem tam ho baví aj čítať knižku a bavia ho somarinky napríklad teraz vytiahol si sušiak na prádlo a hrá sa snim alebo si vyvliekol palice čo mal tata odložené a má takú detskú umelú pílku a stím to akože reže. Alebo sa hráva so štipcami. Alebo aj z metlou akože zametá jeho bavia takéto veci 🙂

siska53
9. dec 2014

@manchester1987 von pokojne ist mozete,moja vlani v tomto case mala 20m.a po vonku sme chodili-ihrisko frcalo stale. Bunda,nepremokave nohavice,topanky.jedine vo velkom lejaku nie.

Peciatky zo zemiakov uz spominali..mozete presypavat ryzu ci prelievat vodu z pohara do pohara.. Sprav jej domacu plastelinu (ked chces,daj vediet,poslem ti recept)...mozete kreslit,lepit...kup temperky a stetce,nech maluje,robte odtlacky ruk na papier. Aj s vatou mozte robit farebne odtlacky alebo teda malovat... Spievajte,tancujte..raz za cas sa vyberte so detskzho centra. Nemate tam nejake cvicenie s detmi? Ja chodievam teraz s malou (predtym na plavanie) a strasne sa jej to paci (aj malemimu sa),tancujeme,cvicime,behame.
.spievaju,vylietaju sa a to vsetko si opakujeme doma a pridame i nase. Citajte si,pytaj sa jzj na obrazky
.ucte sa farby,schovavacka,nech ti pomaha pri domacixh pracach..vesat,davat do pracky,prach utierat..uc ju pomaly otvarat,zatvarat sufliky..... Nech si prekmada lyzixkou vodu z nadoby do nadoby...sprav jej zo stoliciek stan tak,ze ich prekryjes dekou...vselico sa da...
Nasi sa napr. Vyse hodiny vedia prehrat s domacou plastelinou a to teda starsi je inak temperamentny..mladsiama 2,5r.

A teda..chodtz von,staci s avhodne obliect do nepremokavych veci a mozete skumat mlaky a aj na ihrisko ist pokial strasne neprsi. My sa aj z okna pozerame a spievame si pesnicky podla aktualneho pocasia,komentujem dianie na ulici.

siska53
9. dec 2014

@sense nie si,u nas je potom vela takych divnyxh vratane mna. 🙂)
Akurat poobede chodime malo,lebo sa rychlo stmieva a ihriska nie su osvetlene.

siska53
9. dec 2014

@sosanna88 a vies co,ja som zrusila vela hraciek..su v boxoch ci taskach a striedame. Lebo tiez rozhadzat a kto uprace? Treba spolocne. Takto maju len max.akoby 2noxy,potom sa vystrieda. Namiesto20auticiek max.6 ..namiesto 15babik tak zo 2-3.,k tomu lopta,knizky a este volaco. Aj tak je tohp dost.ale aspon menej upratovania.
Nasich bavilo a malu este bavi v tom veku strkanie papierov cez uzky otvor dvierok. Skus ukazat,mozno zaujme.
A steiedaj jej tie boxy. Ja tie nepouzivane mam kde)kade,aj na balkone.

sense
9. dec 2014

@siska53 my chodime poobede okolo tretej ale uz sme sa vratili aj potme , nemozem za to ze je 17.00hod. a vonku tma ale mala bola vonku spokojna tak co....ale v tme uz nechodime ani my na ihriska...

siska53
9. dec 2014

@sense to moja este len vstava a utekame po braceka a vlani spinkavala aj do 16..no vtedy maly chodil do sukromnej 3x do tyzdna (asi 2m.) a ta bola 40min.pesi.tak sme mali prechadzku domov,mala len v kociku. Ale bola na vzduchu.

hammy
9. dec 2014

my chodíme von 2 krát cez deň, ak teda neprší. poobede sme po tme, lebo žiaľ skôr sa s 2 nevymocem, ale teraz aspon pozeráme ako svieti každému výzdoba 😉
inak tiež čítanie, kreslenie, pečiatky, plastelína, lego, kŕmime bábiky a brata 😀 , tancujeme, chodíme akože nakupovať, pozeranie fotiek, .... hračky ako kedy zaujmú, rada sa tu tiež inšpirujem 😉
@siska53 ja si poprosím ten recept na plastelínu ďakujem

siska53
9. dec 2014

@hammy cesto na tvarovanie-domaca plastelina:
3hrnceky muky
1hrncek vody
1hrncek soli
1 PLoleja
Zmiesas (te). Ak treba,pridas muky,kym to nie je take,ze sa s tym da pracovat-hrat. Ak sa uz nehrate,uskladnis v chladnicke,vydrzi zopar mesiacov. Balim do folie. Ked chces cesto farebne,das do vody farbivo. Ja som skusala,no uz z toho mame zelenu hmotu. Neva,aj tak sa s tym skvele zabavia.🙂 maly to aj krajal nozom a mala si to vyskusala tiez pod dozorom.