Nápad na hru pre dvojročné dieťa
ahojte nemate nejaky napad na hry pre 2 rocne dieta vonku je zima tam nejdeme ....piect tiez nejdeme lebo mame alebo budeme neskor......mame plno hraciek co nas uz pomaly nebavia......
Zima? Ved nemrzne
Tak robte doma otlacky ruciciek a noziciek an nejaky pekny karton
@pribinak to budem musiet ist kupit farbu ....vidis zemiak ma prave napadol s tym sa daju robit otlacky
mam 2 drobcov do 2 r.-ja niektore hracky vzdy schovam do boxu alebo krabice,dam vysoko na skrinu a po par mesiacoch vytiahnem a zase schovam obohrane-kolko je to radosti-najoblubenejsie drevena draha s vlacikmi,kresl.tabulka,skladacky,vkladacky a klasicke drev.kocky....
no nasa vyhadze denne 100krat celu izbu. vsetky boxy, proste vsetko kam dociahne...so vsetkym sa ,,zahra,, 2minuty a mozem upratovat. bavi ju to len kym sa s nou hram ja, alebo niekto aj to nie vzdy. tak to striedame..hrozne ju bavia dvd kde sme my, take domace videa. tak to, a aby sme nesedeli pri tv len tak teda knizky a hracky...kolko to bavi mna alebo ju.
u nas je problem ten, ze ja von chcem chodit ale mala odkdedy je zimsie je vonku strasna a netusim preco. proste sme vonku max. hodinu a z toho minimalne pol casu prereve,premrnci. chce ist na preliezky, ktore su uz poväcsine zamknute-u nas su ohradene, a keby aj nie tak su studene a nemyslim, ze je dobry napad ju tam posadzat. tak samozrejme hysakuje. ide 10minut, uz sa pyta na ruky. ked nezoberem hysakuje. ak ideme s kocikom, tak znova po 10-15min. ju prestane bavit a hysak. vyberem ju von, ostane stat a hysakuje. a pyta sa spät do kociara. tam hysakuje dalej...atd atd...nechapem to. velmi rada by som chodila na zimne prechadzky ako ked bola mala, dobre vymrznut a prist domov do teplucka ale z kazdej prechadzky pridem vynervovana ja a aj mala. v lete problem nebol. boli sme vonku cele poobedia...
takze chodime co najviac na navstevy. najmä k detom...
kolo kolo mlynske, tancovanie na video fihy, upratujeme jej supliky stylom x krat vyberie x krat ulozi....kreslime, citame....ale my chodime von aj ked je zima aspon na hodinu bacily vymrznut a ponahanat sa...
...inak ja som asi divna matka lebo mi aj v tomto pocasi chodime na preliezky hrabat sa do piesku alebo zhrnat listy....vzdy sa dobre oblecieme do tepleho nepremokaveho a ze sa zaspinime nevadi pracka opere...
naše tiež všetko vyhádže všetky hračky a hrá sa s tím len chvíľku, sem tam ho baví aj čítať knižku a bavia ho somarinky napríklad teraz vytiahol si sušiak na prádlo a hrá sa snim alebo si vyvliekol palice čo mal tata odložené a má takú detskú umelú pílku a stím to akože reže. Alebo sa hráva so štipcami. Alebo aj z metlou akože zametá jeho bavia takéto veci 🙂
@manchester1987 von pokojne ist mozete,moja vlani v tomto case mala 20m.a po vonku sme chodili-ihrisko frcalo stale. Bunda,nepremokave nohavice,topanky.jedine vo velkom lejaku nie.
Peciatky zo zemiakov uz spominali..mozete presypavat ryzu ci prelievat vodu z pohara do pohara.. Sprav jej domacu plastelinu (ked chces,daj vediet,poslem ti recept)...mozete kreslit,lepit...kup temperky a stetce,nech maluje,robte odtlacky ruk na papier. Aj s vatou mozte robit farebne odtlacky alebo teda malovat... Spievajte,tancujte..raz za cas sa vyberte so detskzho centra. Nemate tam nejake cvicenie s detmi? Ja chodievam teraz s malou (predtym na plavanie) a strasne sa jej to paci (aj malemimu sa),tancujeme,cvicime,behame.
.spievaju,vylietaju sa a to vsetko si opakujeme doma a pridame i nase. Citajte si,pytaj sa jzj na obrazky
.ucte sa farby,schovavacka,nech ti pomaha pri domacixh pracach..vesat,davat do pracky,prach utierat..uc ju pomaly otvarat,zatvarat sufliky..... Nech si prekmada lyzixkou vodu z nadoby do nadoby...sprav jej zo stoliciek stan tak,ze ich prekryjes dekou...vselico sa da...
Nasi sa napr. Vyse hodiny vedia prehrat s domacou plastelinou a to teda starsi je inak temperamentny..mladsiama 2,5r.
A teda..chodtz von,staci s avhodne obliect do nepremokavych veci a mozete skumat mlaky a aj na ihrisko ist pokial strasne neprsi. My sa aj z okna pozerame a spievame si pesnicky podla aktualneho pocasia,komentujem dianie na ulici.
@sosanna88 a vies co,ja som zrusila vela hraciek..su v boxoch ci taskach a striedame. Lebo tiez rozhadzat a kto uprace? Treba spolocne. Takto maju len max.akoby 2noxy,potom sa vystrieda. Namiesto20auticiek max.6 ..namiesto 15babik tak zo 2-3.,k tomu lopta,knizky a este volaco. Aj tak je tohp dost.ale aspon menej upratovania.
Nasich bavilo a malu este bavi v tom veku strkanie papierov cez uzky otvor dvierok. Skus ukazat,mozno zaujme.
A steiedaj jej tie boxy. Ja tie nepouzivane mam kde)kade,aj na balkone.
my chodíme von 2 krát cez deň, ak teda neprší. poobede sme po tme, lebo žiaľ skôr sa s 2 nevymocem, ale teraz aspon pozeráme ako svieti každému výzdoba 😉
inak tiež čítanie, kreslenie, pečiatky, plastelína, lego, kŕmime bábiky a brata 😀 , tancujeme, chodíme akože nakupovať, pozeranie fotiek, .... hračky ako kedy zaujmú, rada sa tu tiež inšpirujem 😉
@siska53 ja si poprosím ten recept na plastelínu ďakujem
@hammy cesto na tvarovanie-domaca plastelina:
3hrnceky muky
1hrncek vody
1hrncek soli
1 PLoleja
Zmiesas (te). Ak treba,pridas muky,kym to nie je take,ze sa s tym da pracovat-hrat. Ak sa uz nehrate,uskladnis v chladnicke,vydrzi zopar mesiacov. Balim do folie. Ked chces cesto farebne,das do vody farbivo. Ja som skusala,no uz z toho mame zelenu hmotu. Neva,aj tak sa s tym skvele zabavia.🙂 maly to aj krajal nozom a mala si to vyskusala tiez pod dozorom.

mala som dat nazov asi CO BUDETE DNES ROBIT 🙂