icon

Náročné dieťatko

elizabeth22
25. jan 2022

Trochu sa rozrozprávam. Mám tretie dieťatko, skoro 7m synček. Po dvoch babách. Tehotenstvo bolo preplakané, lekár strašil rôznymi diagnozami, ale narodil sa zdravý. Vďaka Bohu. Momentálne už asi 3 mesiace fungujeme tak, že sa ráno zobudí, chystáme dievčatá do školy, dám ho na.podlozku, je pekne na brušku po 10 minútach plač, musím ho vziať na ruky. Často sa unaví, šúcha si očká, idem ho dať spať, zaspí pri kojení. Keď prídem po uspaní dole, ešte ani nestihnem zapnúť kamerku, zapnúť kávovar, už je hore a plače. Musím ho vziať na ruky , uspávať. ak je manžel doma,vezme ho do kočiara, pospí, ale maximálne 45 minút, takto fungujeme celý.den, ja sa poobedie musím venovať aj mladšej dcére s úlohami, staršia je samostatná. Keď synček spí, všetci musíme byť potichu, lebo sa hneď zobudí, často sa ľahká takých náhlych zvukov, keď musím mu všetko vysvetliť neboj to je káva mamka pije kávu 🍯 sa zapína kávovar. Je nerad pri cudzích, ale na dievčatá jeho sestry sa veľmi teší. Motoricky je šikovný, len nebľaboce, čo m tiež trápi. Často sa pozerám na jeho sestry čo už vedeli ony a on nie, čo by už mal vedieť. Vidím na sebe, že ma to psychicky ubíja, že chcem spraviť veľa vecí, domácnosť, venovať sa dievčatám, trochu voľnému času pre mňa a všetko sa točí okolo malého, veľmi ho ľúbim, len . Je tood neho s tým pocitom takým roztrasenym že či si stihnemdnes vôbec ráno umyť zuby.
L len obdobie? Aleniekedy nevládzem. Idem od neho tým

silviazlat
25. jan 2022

Prepáč za názor….
Syn je možno trocha náročnejší ako jeho sestry, ale stale menej ako moj syn. Ak myslíš že zle spí, treba napisat aky ma režim. Možno robíš chybu ty a je malo unavený, alebo preunavený ked ho ukladáš. Ak je to podla teba akútne, skus Spánkové poradenstvo.
Ak si na FB nájdeš to tam ako Lepší spánok bábätiek

im709vf
25. jan 2022

@elizabeth22 verím ti ze cítiš rôzne pocity. Smútok, strach, nechuť do všetkého. Ja mam teraz polrocnu dcérku, pije mlieko iba v spanku. Ma poruchu príjmu potravy, vypitie mlieka jej trvá hodinu. Cize, viac menej 7 hodín denne len krmim. Potom hodinu po jedle ju musím držať na rukách, lebo by sa povracala. A keďže pije v spanku, cez deň spi mimo papania iba raz. Tiež je vkuse umrncana. Nehovoriac o tom, že k tomu končím aj bakalarsky ročník a doma mám aj 4r syna. Ale verím ze je to iba obdobie ktoré musím vydrzat, a všetko sa mi vráti. Môj život, čas, chuť do všetkého. Drz sa ✊

ivangeline
25. jan 2022

Uz len trocha a prejde to. Okolo roka to bude lepsie. Ma 7m. Viac ako 3x ho spat za den nedavaj. Nech nezaspava pri cucani. Moze to byt brusko (grg ci prd) ktory ho zobudi. Ale ked sa rozpapa,bude to lepsie... takze prikrmy uz vo velkom!

cariad
26. jan 2022

@elizabeth22 ja by som ho nenazývala náročným, proste jednoduché niektoré deti spia 2 hodiny a niektoré 30 minút. Pridávam program (v angličtine-Google translate, preloží), ktorý som mala ja spravený pre moje nasledujúce dve deti, prvý spal ukážkovo, tak ako veľa mamičiek verí, že by bábätko malo spať. Moje dve deti po ňom nespali viac ako 30 minút, naučila som sa veci robiť rýchlo,za pochodu, a hlavne veci odkladať a potom sa k ním vracať. Jedlo bolo vždy do jedného hrnca a nie tri chody. Bohužiaľ, s troma deťmi, sa tá dynamika domácnosti veľmi zmení. Prajem ti veľa šťastia, a keď budeš mať už naozaj dosť tak na 15 minút von aj keby čo bolo. 🍀

elizabeth22
autor
26. jan 2022

@cariad ďakujem ❤️

ankare
26. jan 2022

@elizabeth22 neboj, ono sa to bude zlepsovat, bude len lepšie. Chápem Ta, ako sa cítiš a čo prezivas, ale mysli na to,že je to len obdobie. Si úžasná maminka, držím palce!