icon

Nespavé bábätko

domininini
17. jan 2022

Ahojte maminky, chcem sa trosku vyrozpravat a mozno mi dobre padne ked budem vediet ze niesom sama.. lebo okolo mna kamosky co maju babatka vsetky su dobre a spia .. a ja z toho upadam do depresie uz .. maly 3tyzdnovy mi zle spava ked zaspi tak sa len puci tlaci stona ;( tak ked zaspinka tak ho len hojdam v postielke :( som vycerpana unavena ja enchapem ako mozu ine matky zvladat maly vekovy rozdiel to kedy sa venuju toku starsiemu dietatku? Ja mam ochvilku 5rocaka a nemam cas sa snim ani pohrat .. som vycerpana v noci byva malicky casto hore, a nie vzdy staci dat prsnik nie vzdy sa ukludni a zaspinka .. padam na hubu unavou .. najvacsi strach mam ked manzel odide do prace , ako to zvladneme ked maly mava vecer hodinove zachvaty placu ;( som nestastna ze niesom schopna mu pomoct ;( a neviem ho urobit spokojnym babatkom .. nechapem ze niekomu deti zaspia len tak na gauci v postielke na rukach .. moj maly nie :( savame probiotika ale musim pravidelnejsie davam tak kazdy druhy den ked nezabudnem lebo vecer strasne revava tak mi to vypadne z hlavy :( .. od vcera vecera davame coliprev.. kupila som aj balonix baby na vyprdkanie ale mala som pocit ze je to horsie .. prveho som nedojcila bol na UM ale to bolo este vacsie peklo .. az kym sme nepresli na rastlinne mlieka vtedy to bolo lepsie aspon teoska .. len pucenie preslo az okolo 2 rokov .. neuzila som si ani jedno babatko :( :( ale dakujem panu bohu za zdravie oboch chlapcov ja viem ze sa rodia aj chore deticky a toto je nic oproti tomu co zazivaju ine rodiny … len som sa chcela vyrozpravat a precotat si ze niesom sama

zuzika8512
17. jan 2022

@domininini ahoj..chcem ta len ubezpečiť ze niesi sama...môj malý..dnes už 2rocny chlapček mi dal poriadne zabrať ako bábätko...do roka a 3mesiqcov vkuse mrncal ale ze vkuse..dodnes neviem čím to bolo spôsobené to je mrncanie..do 4mesiqcov mal kolíky a potom začali to mrncanie..doslova som mala odpor k tehulkam..k tehot.brusku ...malý sa v noci budil aj 15krat cez nemal kludneho spánku...chodila som s nim každý deň von a priznám sa ze aj pre na to bola taka psychohygiena..ze tie 2 hodiny von ako tak poslal a potom rýchlo domov a zas to iste nepokojné babo..Nam inak fakt pomohol coliprev..bol drahší ale zabral...dnes je malý úžasný chlapček..keď sa narodil .4 dní po pôrode. Staršia dcérka vtedy 1.krat nastúpila do škôlky.. čiže 4 dňové babo doma..šťastia dcérka plače v škôlke kým si zvykla...a do toho keď mal malý 6tyzdnov..mala mala niečo s močom.. vysoké teploty..takže som s nou šla do nemocnice a malý 6tyzdnovy chlapček bol doma s ockom a babkou..veľmi ťažké obdobie ale zvládli sme...tým ti chcel povedať ze sú dobré a zlé babatka..ty máš tu druhu možnosť tu som mala aj ja...ale neboj zvládneš
.musíš to jednoducho len prežiť...ako píšem vyššie dnes má malý 2 roky robi mi neskutočnú radosť.. s malou dnes už tiež 5rocnou sú riadni pártaci...a som neskutočne happy ze ich mam...vydrž ..prejde to mi ver...ale určite viem ze ľahké to nieje..kolíky neutíchajúci plač.. druhe dieťa kt.muselo ísť chvíľu bokom..nepokojne dieťa...chcem ta len fakt uistiť ze to prejde...pokial ma kto pomôcť. To je vždy fajn..takže výdrž a neboj dobre bude

cibinka18
17. jan 2022

ahoj, urcite nie si sama, mnohe to nepovedia, ale ako keby som citala moj pribeh 🙂 unavena, ruky roztrasene hned rano, ze ako bude vyzerat den, tiez mal starsi syn 4 roky ked sa narodil druhy, a mladsi spaval tak po 20-30 minut cez den aj 4-5x a vzdy uspavat na rukach, plakal ked zaspaval, plakal ked sa budil, mala som pocit, ze sa budi kvoli grganiu, lebo po papani si neodrgrol a potom ho to budilo. V noci sa budil malo, mozno 2-3 krat, co bolo fajn, ale presne ako ty, som padala na hubu a plakala dookola, sama som zasla za psychiatrom, mala som chvilu lieky, ale pomohlo mi len to, ze som sa vyspala. Vecer som rezignovala a maly zaspaval na prsniku, bolo mi to jedno, ze si takto zvykne, ale nebola som unavena z uspavania, neboleli ruky, chrbat... Naucil sa zaspavat cez den sam, ked mal cca 6 mesiacov, bohuzial, plakal... Ale neviem ako by sme skoncili, bolo to ozaj zufale... Ak mozes, na den si na spanie obstaraj satku alebo nosic, kde ho uspis a ak sa bude dat potom polozis do postele. A ak je to mozne, nech si manzel zoberie dovolenku na par dni, a uspi ho on a ty si zatial pospis. Drzim velmi palce, ale neboj sa poziadat o pomoc.

ivangeline
17. jan 2022

kup si nosic. A stale hore. Ci cez rameno alebo na brusku na tebe kd sedis...aby hlavka bola hore.

mer12
17. jan 2022

@domininini môj bol rovnaký, doteraz nanič spáva a má 13 mesiacov, nám na to pucenie a plač pomohlo jedine babycalm kvapky, rektalna rurka a masírovať bruško, nie len hladkať, ale normálne pohybovať, keď sa začal trošku viac hýbať a v 4 mesiacoch papať tak sa to veľmi zlepšilo a ten nosič je ozaj dobrý nápad, jednak keď sú tie koliky a bolesti bruška bábo je na tebe v takej ulavovej polohe a súčasne v teplucku čo na bruško pomáha, skúsila by som ho určite na tvojom mieste

mimixxxx
17. jan 2022

V kazdom pripade sa babatkom nikdy nemoze tiest. Mozu sa mu porusit jemnulinke cievy a nervy a moze na to umriet.

V prvom rade to mozu byt rozne medicinske diagnozy, intolerancie, alergie atd.
Mierny reflux je vacsinou normalny, za par mesiacov prejde, zvierac medzi pazerakom a zaludkom nie je este uplne vyvinuty - klinovy vankus a nosic to zmiernuju.

Ak by sa nic nepotvrdilo tak sa pravdepodobne jedna o high need baby (narocne babatko). Udajne 20% babatiek patri do tejto skupiny. Prejde to same za 3-4 mesiace tzv. stvrty trimester. Treba len vydrzat. Taketo dieta sa totiz dlhsie adaptuje na tento svet v porovnani s ostanymi detmi.
Typicky je neutisitelny plac, casto medzi 19-21 hodinou, podla definicie by mal tvrat aspon 3 hodiny, 3 dni a min. 3 tyzdne.
Priznaky zmiernuje kontaktna vychova - dojcenie, nosenie - na rukach, satka, nosic, spanie v jednej posteli. Este biely sum. Niekedy urobi "zazrak" drzanie dietata v naruci, skakanie na fit lopte a pocuvanie bieleho sumu.
Subjektivne si myslim ze u tychto deti sa za placom skryva vacsinou velka unava.
Mnohe taketo deti na zaciatku kocik, posztielku a cumel netoleruju.
V tomto pripade pomaha len vydrzat a kontaktna vychova - tuto su vsetky caje a coliprevy a dalsia chemia pre dieta neucinne - maximalne ako placebo pre matku.

Co sa koliky tyka, tak udajne len 1 % percento zdravych babatiek ma skutocne koliku.
Zvysok bude high need baby ak su zdrave. Kolika je vacsinou len vyhovorka starsej generacie ktora necita najnovsie relevantne informacie.

mimixxxx
17. jan 2022

oprava: nikdy sa nemoze triast.

domininini
autor
17. jan 2022

@mimixxxx samozrejme nikdy v zivote by som nim netriasla

Baby ostatne dakujem vam, ostalo mi trosku lepsie 🙂

ailiba
17. jan 2022

@domininini rozhodne nie si sama. Môj syn bol veľmi náročné babo. Žiadna kolika, ani reflux a predsa o dušu plakal, ťažko zaspával, hneď ako som ho položila sa zobudil... No hrôza... Takže ti úplne rozumiem. Bola som nevyspata, úplne hotová. Jedine, co bol spokojný, bolo keď lezal na mne. To mohol aj celú noc... Ani jest vtedy nemusel... Inak katastrofa. Drz sa, časom to prejde a bude to lepšie a lepsie👍👍🙏.

sakaca
2. feb 2022

@domininini za mňa vyskúšaj nosič. Ja mam medzi deťmi 2,5 roka ale menšia je veľmi náročné dieťa a neviem si predstaviť bez nosiča existenciu. Prechádzka, škôlka a presne spala iba pri mne alebo na mne, tak som nosila a kým spala bud som niečo urobila alebo som sa venovala staršej. Nosila som asi od 10 dňa v Rischino flexible, fakt super nosič.