icon

Nespavosť a plač 7 mesačnej, žeby bolesti bruška?

simona92101
5. nov 2019

Ahojte,ak su tu mamicky ktore mali s tymto skusenost,buddm rada. Dcerka ma od narodenia problem s bruskom,koliky,tvrde stolice,a s tym spojena nervozita,plac,nespavost (nekojim od 3 mesiacov).skusali sme rozne mlieka,az nakoniec sme zostali pri Francuzskom a je ba nom doteraz.zo zaciatku spavala dobre,postupne ked pila viac mlieka tak sa hlavne denny spanok velmi zhorsil,nonstop uspavanie na rukach,stacilo ze daco suchlo uz bola hore a do vecera amoky revu.cele leto preplakala lebo v kociku byt nechcela ani v nosici,len na rukach sme sa chodili prechadzat.po prvom ockovani sa jej spdavanie rapidne zhorsilo,jedenie,kakanie,spanok,vsetko,klbko nervov.na konci leta bola v nemocnici,zistili jej bacila v zaludku,naordinovali bezlak.mlieko.kakanie sa dlho upravovalo,aj spanok sa lepsil.nedavno ju 2 x ockovali,a zase vsetko odvtedy dolu vodou,kaka opat tuhe bobky,ked isli zuby tak aj 5x za den riedka stolica,vzdy kaka s krikom a hroznymi zvukmi ako sa to chudatko snazi vytlacit.teraz posledne dni sa tak zhorsil spanok ze prakticky cez den vobec nespi,do vecera si ide oci vyskriabat od unavy,ale jednoducho zaspi max 20 minut a potom plac a opatovne uspanie nemozne.nepomaha nic,ani nosic,ani kocik,ani na rukach...uz som zufala,nedokazem nic urobit,manzel jd do vecera v praci a aj to ho tuzobne ocakavam medzi dverami kedy pride..uz je zomna kopka nervov,nikam nemozme ist,cesta tam aj naspat s krikom,v aute krici pokial nezastavim,chvilu sa jej prihovaram a o chvilu opat spusti..kazdy den musim mat do bodky naplanovany aby nahodou do spanku ci jedla nieco neplanovane nevoslo,inak je cely den este horsia..
Uz sme objednane na gastro,ci to nieje z bruska opat,ci ju nieco netlaci v brusku...inak neviem cim to moze byt.ma niekto skusenosti?dakujem za kazdu radu

konci leta dostala da

carduelis
5. nov 2019

Skusenost nemam ale z toho co pises mi to trochu vyzera, akoby sa dcera bala, ze ostane sama, ze nikto pri nej nie je. Aky bol porod? Nemoze mat traumu? Nebola po porode separovana od teba? Co sa tyka koliky a aj na upokojenie dietatka, velmi vhodne je nosenie. Deti, ktore v postielke plytko spia, si v nosici pospia dlhsie. Na fb je skupina Nosime nase deti, v ramci ktorej je bazar s nosicmi za prijatelnu sumu. Alebo si zisti ci v tvojom meste nie je pozicovna nosicov a vyskusas si najprv.

simona92101
autor
5. nov 2019

@carduelis porod bol rychly bez problemov,ziadna trauma.od zaciatku bola somnou,a aj doteraz je nonstop somnou.nebol ziadny probldm s nocnym spankom ani s dennym,az postupne.skor ma trapi to brusko,kakanie,zvracanie. Ako som pisala,v nosici byt nechce,napina ju este viac..ani v kociku,len na rukach..ked aj nejako vydrzi v nosici,nikdy tam nezaspi,len sa vzpina,nieje jej tam prijemne.na rukach ju zial nonstop nosit ozaj nemozem a ani nevladzem.

carduelis
5. nov 2019

@simona92101 aha az teraz som si vsimla, ze si pisala o nosici. A mas nosic dobre nastaveny? Niekedy aj tam moze byt chyba. V dalsich veciach bohuzial neporadim, s UM nemam skusenosti.

simona92101
autor
5. nov 2019

@carduelis hej je dobre nastaveny,ale ona od babatka ani v perinke ani v zavinovacke nechcela byt,rada sa pozera naokolo a ma rada volny priestor 🤷‍♀️ neviem veru,ale uz som zufala

kittykat22
5. nov 2019

@simona92101 ano mam osobnu skusenost. Tehotenstvo bezproblemove, porod CS koli KP - bezproblemovy a syn sialeny. U nas to ale ide od manzela - bol rovnake dieta, a maju take deti v rodine. Ja som o tom nikdy nepocula, a ostala som v nemom soku, pretoze nas syn zacal plakat po narodeni a neprestal ... ani ti nejdem pisat dokedy. Bol kojeny - takze to ci kojis alebo davas UM nema vplyv. Ma intoleranciu laktozy - ale to mam ja aj manzel, takze bol kojeny mliekom bez laktozy. My sme s nim boli 2x hospitalizovany v nemocnici, kde po vsetkych testoch zhodnotili, ze je maly je zdravy urevanec. Pomohlo teletubies - to bola zachrana - pustili sme ipad a bolo ticho. V obchode biele rozky - kym nieco jedol, bol ticho. Spal len v kociku, a musela som spat s nim - akonahle zacal hulakat - tak som sa ho snazila utesit. Este pomohlo, ze sme v roku objednali pestunku na 2 hodiny 2x do tyzdna. Prisla studentka, a ako tam strachala hrackami, tak ja som si mohla oddychnut. Nechodili vonku - boli doma v obyvaku a ja som spala v spalni. To bola taka ulava - nechat dieta 2 hodiny niekomu inemu 🙂 skus to

malinajahoda
5. nov 2019

@simona92101 nie je dcérka zapečená? Aké mlieko dávaš? S príkrmami ste ako na tom? Vodu pomedzi to dávaš malej piť? Probiotiká? Olej do prikrmov?

simona92101
autor
5. nov 2019

@malinajahoda francuzske mlieko,jedine co ako tak sadlo po roznych inych.doteraz bolo vsetko ako tak ok,po pobyte v nemocnici kde sme pobudli s bacilom v zaludku (hnacky aj 10 x za den)sa to zacalo doma ukludnovat,prikrmy jej chutia,pekne sa rozpapala,aj fajn kakala.probiotika davam uz velmi dlho,olej takisto,pije cajik alebo vodu,vypije aj 350 ml.
Jednoducho odkedy zaockovali,ako keby sa vsetko zhorsilo.boji sa byt aj minutu bezomna,po zaspati sa ihned zobudi akonahle prelozim do postielky tak sa strhne a nastane amok,plac.cez den aj ked ju lame od unavy tak akoby sa bala zaspat ze zostane sama.ked aj zaspi tak do 20 minut je hore.dnes odmietala prikrmy,uz po 3 dni grcala z mlieka,pocujdm stale ako preglga,tvari sa kyselo..dnes som dala bezlaktozove mlieko ktore sme uzivali v nemocnici a len polovicnu davku,a uz negrcala aj sa normalne pokakala. Este ma napadla moznost separacnej uzkosti?je to mozne?aj ked neviem co by bolo spustacom

malinajahoda
5. nov 2019

@simona92101 separacna úzkosť. Mňa to napadlo skôr ako si mi to napísala. Spúšťačom nemusí byť nič. Prejde si tým asi každé dieťa. U nás to začalo zhruba v 8 mesiaci. Ani sa pohnúť odo mňa. Keď som len za stenu zašla, hotovo, akoby moju malú z kože drali. Na WC doteraz chodí so mnou a to už má 20 mesiacov. Ale už je to oveľa oveľa lepšie. Prejde to, neboj. Zlepší sa to. 💕 Je teraz na teba naviazaná citovo. Veď si jej najbližšia osoba. Snaž sa všetko robiť s nou, stačí ze jej budeš na očiach.
Inak nemá reflux?

simona92101
autor
5. nov 2019

@malinajahoda ja sa cely den od nej nepohnem,je nonstop pri mne,ci uz v lehatku,v kociku,na hracej podlozke,stale na dohlad max 1 metra.teraz je to ale take ze musim jej nonstop rozpravat,bud mat na rukach alebo ocny kontakt.ten spanok ma strasne trapi,ako keby sa bala ze ked zavrie oci ze jej daco ujde..strasne som vycerpana,vnoci si ani neoddychnem lebo stale pocujem ako sa prehadzuje v postielke,ako sa prebudza a chyta hysteriu a spusti rev..manzel pomaha ako vie,ale tiez ma toho dost v praci...len ani nikam ist nemozme spolu,lebo v aute place,nevidi ma.vonku chyta hisaky v kociku,len na ruky sa pyta,vyhadzuje od nervov veci z kocika,alebo reve ako pavian...od vycerpania ani nevie zaspat 😞

malinajahoda
5. nov 2019

@simona92101 ešte ma napadol nočný des, keď plače alebo ci jej nejdú zúbky.
No a to grckanie reflux.

simona92101
autor
6. nov 2019

@malinajahoda ono grcka ako kedy,z toho bezlaktozoveho negrcala..dnes ideme k dr.tak uvidim co povie ci nezostaneme opat na nom.nocny des-ona place pocas toho spanku vacsinou cez den 🤷‍♀️

simona92101
autor
6. nov 2019

@malinajahoda tak lekarka nas objednala na gastro s podozrenim na alergiu na laktozu.malá je 2 den na bezlaktozovom mlieku a evidentne sa jej polepsilo,aj ked teda je na polovicnych davkach bez prikrmov.co ma zarazilo ze dr.povedala ze pred gastro vysetrenim budeme musiet opat prejst na predchadzajuce mlieko s laktozou min.2 tyzdne vopred aby to na testoch ukazalo 🤔

malinajahoda
6. nov 2019

@simona92101 super ze idete na vyšetrenie, som rada. Áno, bábo musí prejsť znova na predošlé mlieko. Takže znova vám začne trápenie.