Nespokojnosť 1,5 ročného dieťaťa
Máme problém s našim 1,5-ročným synom. Od malinka je veľmi citlivý a dosť na mňa naviazaný. Pred nedávnom som sa však musela vrátiť do práce, odvtedy je malý s mojou mamou. Myslím, že si dobre rozumejú a je s ňou rád, hoci ráno ešte občas plakáva, keď ho k nej nosím. Horšie však je, že vždy večer, keď sme spolu, tak je veľmi umrnčaný, nemôžem sa ani na chvíľu od neho vzdialiť a väčšinou chce byť na rukách (iba vonku sa trochu odreaguje). Mama hovorí, že pri nej to vôbec nerobí,, vraj je v pohode a smeje sa. Tak neviem, či robím niečo ja zle alebo v čom môže byť problém? Môže to byť tým, že by chcel byť viac so mnou? Tiež mi veľmi chýba, boli sme zvyknutí byť stále spolu, teraz máme na seba oveľa menej času. Rada by som si aspoň tie chvíle s ním užila naplno, ale je to niekedy ťažké, keď má takú náladu a vyplakáva...
Urcite nerobis nic zle. Je to tym, ze mu chybas. Jedine, co mozes urobit, je cas, ktory nie si v praci, si s nim vychutnat. Vobec sa nedaj odradit tym, ze ti pripada ufnukany a mrzuty. Ale v takej zdravej miere, aby nepocitil, ze mas vycitky svedomia, ze s nim nie si viac, alebo nieco podobne. Lebo to by bol este viac ufnukany. To poznam....
@lucretia7 deti citia a vnimaju nase pocity, nalady......nie je to nahodou tak, ze po celom dni ked si konecne s nim si ten cas neuzivas naplno, ale citis skor vycitky, neistotu, stres z toho, ze si sa mu cely den nevenovala,a este aj ked sa mu venujes myslis na to ako bude zajtra v praci, ako bude zajtra znovu pistat, co treba este upratat, co nakupit........... namiesto toho aby si citila stastie a uvolnenie, ze ste konecne spolu a mozte sa mojkat.....?

@lucretia7 no ja si myslim ze je to urcite tým ze ste málo spolu... je este malinky a nevysvetliš mu ze ked ráno odídeš tak sa večer vrátiš, on to asi ešte nevie pochopiť..... len vníma ze mama je preč a ktovie čo sa odohrava v tej malej hlavinke.... je jasne ze potom na tebe visí.... je to ťažké vysvetliť detičkám ked maju 3 roky a idu do skolky aj ked on je vlastne s babku ale mama je len mama.... držte sa a malinky nech robi radosť 🙂