Nočné budenie sa 6 mesačného dieťaťa
Ahojte, máme doma taký malý problém- neproblém. Môj syn má 2 týždne pred 6.mesiacom je to strašne aktívne dieťa. Niekedy zvykol spinkať aj od 19:00 do 8 hodiny rána s 2 hodinovými prestávkami na papanie. Teraz sa naučil loziť, sadať a teraz už si aj kľakne a začne pri tom poskakovať. To by ani nevadilo som za to vďačná len sa začal budiť o druhej, tretej alebo štvrtej ráno s potrebou sa hrať tak na dve hodiny. Je to normálne? Stáva sa to aj vám? Nerozumiem tomu. Dokojím ho, rozlepí oči otočí sa a už lezie hore dole. Jak keby bol deň. PAk ho dám do postielky tak sa chce štverať po stenách postielky tak strašne padá a obucháva si všde hlavičku, plače a sťahuje na seba hračky perinu proste bojím sa ho nechať samého tak pri ňom sedím hodinu ho pozorujem a dávam pozor aby si neublížil. Spať ho dávam okolo 19:00 zobudí sa ako som spomínala počas noci a potom ráno okolo 7/8 ráno. Prosm povedzte mi že je to normálne alebo mi poraďte ako tomu predísť lebo s manželom zošedivieme 😄.
Ano, je to normalne, u nas to trvalo do 10 mesiacov s tym rozdielom, ze som pri nej nemohla len tak sediet, musela som ju vzdy zobrat do obyvacky, co v spalni revala ako o zivot. A v obyvacke sa chcela hrat ako cez den. Ak som ju nechala, cez den bola nevyspata a strasne nervozna, nedalo sa s nou vydrzat, takze som sa ju musela snazit uspat. Pomahalo len kocik alebo nosic. Vonku. Ako dovrsila 10 mesiacov, zacala opat krasne spat. A spavala s nami, nie v postielke, takze ani to nepomahalo. Teraz mam pol rocneho, do 5 mesiacov tiez krasne spinkal, zaspal sam v postielke. Teraz sa tam len prevaluje, stahuje mantinel, zapasi s dekou,..musim ho uspavat na rukach. Vacsinou aj po nocnom krmeni.
@simonapancurak Áno je to v poriadku, my sme to volali nočné hranie....vstali sme, pohrali sme sa hodinku,dve v noci,najedli a šup nad ránom spinkať opäť 😉
Ani s jedným som sa v noci nehrala. Boli obdobia, že sa budili, nespali, ale žiadne svetlo, ani hranie. Jedine na ruky a upokojiť, kým zaspali. Teraz mam syna skoro 2r, dcérku 8m a keď sa ona zobudí, tak ju vezmem do obývačky, urobím mlieko a ležím pri nej kým nezaspí.
Cez deň má hrania a lezenia až až.
@simonapancurak presne toto iste máme doma
. Aj dnes v noci sa zobudila o 2:45 a kricala v postieľke do 4:30 a to som ju už zobrala k sebe do postele..medzi tým som k nej vstala asi 500 krát, uložila ju, a nič. Zakaždým sa pre točila na brucho a už hore zadok. Pritom v izbe tma, jedine čo má hračku na spanie, ktorá hraje a svieti takto som jej pustila. Nič nepomohlo. Úplne nešťastná a unavená som z toho bola.
Áno je to normálne, s vekom sa mení všetko, aj spanie, ja som malú zobrala do obývačky, dala som ju do boxu, tam sa vyhrala 1-2 to niekedy trvalo, zatiaľ čo ja som driemala na gauči a potom napapať a šup spinkať, neboj sa to prejde 😉
Kolko spi cez den?
@simonapancurak ahoj,aj môj mal teraz 6 mesiacov a začal sa budiť o 4:00 a tak do pol šiestej je hore.Ale náš ešte nevie liezť,len sa pretáča. Tak ho dojčím,on si leží vedľa mňa,poprípade dám hračku do ruky. Neberiem ho ani do druhej izby a máme tmu,aby vedel,že je noc a ešte sa spí.
@simonapancurak
Moj starsi syn, ktory ma uz teraz 2 roky, mal potrebu hrat sa 3-4x tyzdenne v noci 2-3 hodiny, vacsinou tak nad ranom. Trvalo to od 3 do 6 mesiacov. Prestalo to zo dna na den, vtedy, ked ako pol rocny dostal prvy raz vecer pred spanim kasicku. Potom sa uz budil len na kojenie, spal pri mne v posteli, takze som sa len otocila, on si pocuckal a spali sme dalej. Kojeny bol inak do roka a tristvrte, do roka a pol bolkojeny v noci. Par tyzdnov po nocnom odstaveni uz zacal prespavat celu noc. Je strasne akcny, ale inak je normalny☺

@simonapancurak ahoj, myslím ze vase babatko je úplne normálne 🙂 tým, že sa tak rýchlo naucil všetky tie veci, mu hlavicka pracuje o 106 ci je deň ci je noc.. možno by si bola kľudnejšia, keby si ho dokojila a nechala medzi sebou a manželom, tak vás bude mat ako živé mantinely, a možno sa aj skôr ukludni 🙂