Nočník je pre môjho syna hotový postrach! Čo s tým?
Dobrý deň, prišla som si pre rady a finty ako bojovať a vyhrať s nočníkom. Mám synčeka, ktorý bude mať 2 roky a už dlhší čas bojujeme s nočníkom. Žiaľ neúspešne. Problém nastáva už hneď na začiatku keď uvidí nočník. Robí všetko preto len, aby ho nevidel nie to ešte použil. Veľmi plače, uteká vzpiera sa a bojí sa ho tak ako aj klasického wc. Už som bezradná viete mi prosím niekto poradiť ako na to? Tiež nechcem úplne nasilu lebo potom už vôbec ho asi nenaučím. No vyskúšali sme už aj TV, mobil, rozprávky, hračky, aj keď ide s nami na toaletu ale bohužiaľ nič nepomáha. Ako na to? 😞 Ďakujem za každú radu.
Nič zlé sa nestalo, žiadna zlá skúsenosť ani bitka ani nič také :(
A inak nosí ešte plienku? Nenúťte ho, príde čas, keď sa rozhodne sám ho používať. Moja tiež odmietala, chodili sme cikať len von na betón, aby videla ako tečie potôčik . Trvalo to aj 3 mesiace, potom sa už ochladilo, tak už musela vo vnútri na nočník aj wc a už bez problémov. Držím palce nech ho to čím skôr prejde
@kejtyke ahoj, nechaj ho tak, nie je na to pripraveny. Este ma cas, ved nema ani 2 roky.
Syna som davala na nocnik odkedy zacal sam sediet, cca od 10m. V roku kakal vylucne do nocnika, cikal ako kedy. Cca v roku a pol sa tak sekol, ze nocnik ani vidiet a nepomahalo nic, tak sme to nechali tak. Pred druhymi narodeninami sme to skusili zas a rovnaky scenar - rev. Kratko po 2 narodeninach sa sam vypytal na velke wc, lebo videl, ako manzel strieka vonu na wc 🙂 teraz ma 2r a takmer 3 m a cika do zachoda, ale sam sa vypýta len obcas, vacsinou ho musim ja posadzovat cca kazdu hodinu. Kakat chce len do plienky. Myslim, ze kym pojde do skolky, tak este ma cas - nechcem mu z wc spravit nejaky blok.
@kejtyke moj syn (1r aj 8mesiac)tiez protestoval.aj plakal, ze tam sediet nechce.dala som si nocnik aj s nim na gauc a pozeral rozpravky ,abo nieco do ruky.trvalo to 4 dni.hlavne ho treba pochvalit, ked sa tam vicika.na 5 den ma prekvapil ,ze si tam sadol sam a vicikal sa.dnes je 8 den bez plienky,bud si sadne sam alebo ho dam aj ja, ked vidim ze dlhsie nebol.treba to len vydrzat a uvidite, ze to pojde.ja som tiez mislela ,ze treti den to vzdam,ale povedala som si,ked som zacala ,tak to aj dokoncim.a oplatilo sa.
ani ak vidi ostatne deti, tak ani tak ho to nelaka? a co takto kupit proste nejaky zaujimavy nocnik, byvaju vseliake hracie alebo blikacie. treba z neho spravit nieco zaujimaveho alebo az smiesneho
@kejtyke My mame za chvilu4a min rok zacal chodit na wc,tiez sa bal nocnika aj wc,mal stale plienky,uz sa smiali,ze taky velky chlapeca ma este ale neriesila som to,vsade kde bol v izbe mal vzdy nocnik v strede izby,isli sme do babky vzali sme nocnik,a tak sme ho raz nechali sameho a holeho kedze bolo leto a sam sa postavil nad nocnik a vycural sa don,a odvtedy uz curame na wc a plienku este mame bohuzial na noc,ale cez den uz sme bez,take treba len skusat.
@kejtyke ja som sa pri svojej dcére naucila,že nič nejde na silu a kedy ja chcem 😁 bojovali sme s kočíkom, postieľkou, nocnikom. Žiadne učenie, prosenie, podplácanie, vyhrážanie nezabralo. Tak som to vzdala a nechala na ňu. Ako si raz ľahla sama do postieľky tak si sama sadla na nočník bez slz a nervakov. Dieťatko samo vie kedy je pripravené. Nechala by som to na čas tak a potom sa zase vrátiť k skúšanie. Chce to len čas a dva rocky nieje ešte dôvod na stresovanie
@kejtyke my máme nočník položený stále na rovnakom mieste v kúpeľni (tak aby dcéra videla na wc). Vždy keď idem na wc ja,poviem to dcére.niekedy ide so mnou,niekedy zoberie bábiku a posadí ju na nočník,niekedy si na neho sadne aj ona. Kúpila som jej knižku o plienke /nočníku (vydavateľstvo Svojtka), tam si pozeráme obrázky k tejto téme. Po zobudeni aj obednom spánku dám dcére dole plienku a ideme spolu cikat. Niekedy sa vycikala,niekedy nie,ale opakujeme to stále. Chce to trpezlivosť. Možno skúsiť ísť so synom do obchodu a nech si vyberie nočník,ktorý sa mu bude páčiť?
@kejtyke A odmeny? Nieco co ma rad dostane ked si napriklad len sadne, pozitivnou metodou sa cvicia zvierata, ale znamy riesili podobne veci prave touto metodou u dcerky.
@kejtyke nechaj ho, ak sa tak vzpiera. My sme tiez skusali naozaj vsetko - rozne odmeny, mobil, knihy, hracky, hraci nocnik, autickovy, obycajny... fakt vsetko, nocniky mal v roznych izbach, vzdy na ociach a nic. Sadnut nan ani za svet. Chodieval dlhu dobu na zachod aj so mnou, aj s manzelom, ale sadnut na wc ani nahodou, postojacky ani nehovorim.
Musi na to dozriet, az bude pripraveny, pojde sam. Moj zo dna na den sadol na wc, sam sa vypytal.
Nepocuvaj vycitky, ze je na plienku uz velky, pretoze kazde dieta je ine a tvoj nema este ani dva roky - ma cas 🙂
@diewcatqoo Kedy sa to Vám podarilo približne alebo Viete čo ho nakoniec tak odhodlalo?
@kejtyke pisala som v prispevku o 12:10 ako sme potom pokrocili, precitaj si tam 🙂
Nenutte ho
@kejtyke ja mam cerstvu skúsenosť. Ked sme krpca davali na nocnik len sporadicky, bolo v pohode. Ale akonahle som ho zacala odplienkovavat a dávať na nocnik kazdu polhodinu, totalne som mu ho znechutila. 2 dni ani za nic sadnúť ani len wc. Zvolnila som, cural do gati len taky fukot a na 5 den uz mu tie mokre gate zacali asi vadit a sam od seba sa posadil na nocnik. Odvtedy pohoda. Ale pri kazdom pocikani mi prisiel povedať, cize si uvedomoval co urobil. To je podla mňa dôležité. Takže skus ho nechať bez plienky a uvidis reakciu, ked sa pocika, alebo to vyskusaj o par týždňov neskôr. Len ho nenut. Viem o com hovorím. Pevne nervy a veľa trpezlivosti, mozno to chvilku potrva 😊
Riesim to teraz tiez, moj dvojrocny nechce chodit na nocnik a uz aj ked tam sedi a napr.pozera telku tak normalne zadrziava, treba mu.cikat, vypusti par.kvapiek a normalne to zadrziava, ale do teplakov to pusti kludne...tiez uz neviem ako ho naucit na nocnik, na wc uz vobec z toho ma.normalne hrozu....v maji sa nam narodi dalsie babo a moja predstava bola.ze bude.dovtedy odplienkovany :D ale zatial to tak nevyzera...
@sash37 aj my sme to mali týžden dozadu. pár kvapiek, po chvili tepláky uplne mokré. Trvalo to asi 3 - 4 dni. A jeden vecer som ho okupala, isla som mu po plienku a na moje prekvapenie si sám od seba sadol na nocník a vycikal sa. Híkali sme a tlieskali nad nočníkom celá family, no cistí blázni 😂 Odvtedy sa uz neboji vypustit cely obsah do nocníka alebo do wc. Ale este nemam vyhrate, lebo kaka stale do gati 🙂. Ale dufam, ze to dame po čase 😉.
Na par tyzdnov nocnik ani wc nespominat,neskusat a uz vobec nie nutit....zjavne nie je pripraven
este nie je pripraveny. Moj sa naucil ked mal Dva a pol.
Moja metoda nebude asi velmi preferovana, ale u nas sa naucil na nocnik za 3 dni ako nic. Lebo som myslela, ze ho dam uz do skolky, tak som to potrebovala rychlo.
Za kazdu ciku dostane balik cukrikov :D (tie male balicky z lidla v tom mega pack) a za velku potrebu dostal vzdy cokoladu :D (kinder cokoladku). Po case znizujes mnozstvo cukrikov, az mu povies, ze uz mu ich nedas, ale to uz presne chape co robi do nocnika. Moj sa isiel por´trhat aby si tam sadol a nieco urobil :D a cokoladku mu este davam, ale uz sa to chystam zrusit tiez.
nebojte sa, pride cas a pochopi to. moja dcerka mala 2 a pol a ked uvidela nocnik tak ho chytila a zahodila, ja som bola uz zufala, nevedela som co s tym. nerobila som nic a z nicoho nic ale o mesiac sa sama naucila 🙂 a uz to islo pekne bez problemov, potrebuje len svoj cas na to
@kejtyke moja ako cez kopirák,akoby si o nej písala😁 nebudem ti písať,čo všetko,lebo to všetko si určite vyskúšala aj ty. Skrátka musí na to dozrieť. Moja má teraz skoro 2 ,5r a na noc teda plienka je,cez deň to prišlo úplne samé,zrazu dala dole nohavice,strhla plienku a sama sadla na nočník.Je tomu tak mesiac a zatiaľ ide ako hodinky.Inak je veľmi náročné dieťa a dobieha na poslednú chvíľu.Nocnik ale musí byť na jej obľúbenom mieste a z wc ma zatiaľ hrôzu.Myslim,že 2rocny je ešte nie celkom stotožnený s nocnikovanim..Byť tebou,nič si z toho nerobím,mňa skôr vytacali poznámky a rady "svokry",ktorá už v jednom roku bola hysterická,že dieťa sa mi nevie pýtať na nocnik.Kazde dieťatko je iné a má svoje tempo a ty ako maminka to na ňom spoznala,že je na to čas zas ho skúsiť na nočník
Necitala som vyssie komenty..ale..skusit o mesic dva..ide leto teplo bude sa dat piskat aj vonku..u nas nefungoval nocnik..maly siel rovno na wcko dali sme mu nan len redukciu..napr.v 2r ani pocut o zachode,2 r 2 mesiace odplienkovany z dna na den..po tyzdni bez chyby..po 2mesiacoch aj na noc..takzr nesilit,skusat.
Aj u nas je to tak. Môj syn má 26 mesiacov. Nechce vidieť ani záchod, ani nočník
Ahoj, moj starsi bol presne takyto ako pises, bal sa nocnika, vzpieral sa, ani zanic si nan nesadol. a tak som nocnik jednoducho preskocila a isli sme rovno na zachodm a kym ostatni , ktori samedzi prvymi chvalili genialiu svojho dietata. lebo ved cika do nic, stale chodili aj po roju na nocnik, moj syn uz veselo tronil na zachode.
My sme nočník uplne preskocili. Vsetky nase deti - ani vidieť. Ked bol ich cas, tak rovno na wc. Prvého syna som oducala priskoro, nanho priskoro, v roku a pol som chcela, aby bol bez plienky, kedze kakat sa vzdy vypýtal na wc. Vzdy sa pocikal, aj 4x denne, az si na to zvykol, ze je pocikany. Jednoducho, vôbec mu nevadilo, ani ako 4 ročnému, ked si cvrkol. Ja som mala byt mudrejsia a vratit sa k plienkam,vtedy,ked mal este rok a pol. Nesilit. Pri dalsich deťoch som sa poucila a nechala to na nich. Oducili sa rychlo. Vacsinou mali vyse 2 rokov, naša piata bola najpohodlnejšia, oducila sa az v 3 rokoch.
Takze nechaj to tak. Daj mu plienku, opytaj sa ho, ci chce ist cikat na nocnik a wc, ked povie, ze nie, tak ho nechaj. Slovne ho inspiruj, ze uz je velky, sikovny, ze aj tatko, mamka cikaju do wc... Ale nikdy nie nasilu

@kejtyke predchádzalo niečo tomu alebo to proste robí od začiatku?