icon

Oddych pri dieťati

17. feb 2022

Prosím nehejtujte má tie, ktoré máte 2+n deti a ešte aj kravy kozy záhradu...mám jedno dieťa 4m, muž robí týždňovky, často som s ním celé dni sama. Keď je muž doma postará sa, občas povysáva, uvarí keď treba, proste neleží stále na gauči.. ale ja to všetko robím s ním, nejdem si ľahnúť kým on sa venuje. Moje telo je už unavené, cez 600nedelie tu furt niekto bol a nevedela som to stopnúť čo už ľutujem, čiže dať sa dokopy nehrozilo.. potrebovala by som Max 2 dní voľna úplne, síce by mi puklo srdce od žiaľu že malého nevidím ale telo je už hotové, a náhodný slofik 2 hodky poobede keď je muž doma má nezachráni.. ako to riešite vy? Odišli by ste niekam ku niekomu na oddych? Alebo by ste dieťa dali mame/svokre na pár dni nech pomôžu? Ako to robíte aby vám nepreplo? Kocikujem každý deň,malý je mega náročný na pozornosť, má hrazdicku,koberček všetko ale furt musím byť pri ňom.. plus domacnost, už nevládzem :/

yoxinka
17. feb 2022

Ja mám tri deti, ale neviem ti poradiť. Ja každú ženu, ktorá sa o dieťa stará v podtstate sama, obdivujem. Mne by z toho šiblo.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
evita_g
17. feb 2022

Keď spí dieťa, spi tiež. Pokiaľ si Monk na čistotu, poľav z nárokov. Nevar, objednaj si donášku alebo urob chleba s maslom. Nežehli. Ak dobre chápem, od pondelku do piatku si doma sama s dieťaťom... v podstate nemusíš robiť nič (samozrejme okrem starostlivosti o bábo). Hlavne sa neľutuj a neprepadaj depkovým myšlienkam, užívaj si to (ale to si asi počuť nechcela)

gabika128
17. feb 2022

Určite chod. Ak sa muž, mama alebo svokra postarajú a veríš im tak nerieš a chod niekam. Ja tiež plánujem ísť aspoň na nejaký wellness víkend lebo byť doma s deťmi a na väčšinu vecí sama je dlhodobo fakt neúnosné. Ja som teraz začala chodiť aj cvičiť k fyzioterapeutke a je to taka hodinka a pol pre mňa plus pre moje telo, hneď sa cítim lepšie. Potom aj nejaká káva alebo večera s kamoškou.

mimi747
17. feb 2022

Tiez nemam kravy, kozy, zahradu..mam jedno dieta a to je tiez mega narocne, tak ta chapem. Mna zachranuje manzel, ktory pride vecer z roboty😄 ak by som ho nemala, asi uz padam na hubu od unavy. Drobec tiez zle v noci spi, do 4mesiacov vkuse koliky a sice uz je to lepsie, teraz ma pol roka, ale je to velmi narocne babo. Ja zapajam koho mozem😄raz za tyzden pride svokra, donesie aj navarene.. moj oco chodi kocikovat..a ak by som mala muza na tyzdnovkach ako ty, kludne by som drobca supla k svokre/mame..ak by ju niekto chcel, kedze vela place😊 aby to bol niekto, komu doverujes..lebo najlepsia mama je ta oddychnuta-ked sa da..😊

syslik81
17. feb 2022

nemala som muza a ani rodinu len ja a mala .. ked isla spat lahla som si s nou ... vacsinu domacich prac spravia stroje.. navarila som is na 2-3 dni .. oddychla si aj ked sa hrala na ihrisku etc .. zas az take narocne to nieje ked si vies veci zorganizovat ...

cervenaruza123
17. feb 2022

Poznam to. A bez vycitiek priznavam, ze ked mam dost, tak sa proste flaknem. Vylihujem pri dcerke a hrame sa, ked sa hra sama, citam si pri nej napriklad. Spravim len nevyhnutne veci a nic viac. Ked zaspi, oddychnem. Jedlo objednam, jej dam kupovany prikrm. A bolo parkrat aj tak, ze som s nou nesla von. Ako mala aj tak v kociku len revala a ja som nemala chut sa psychicky zrutit. Nemam ju komu dat ani na par hodin, nieto dni. Hlavne ked uz sa citim zle, musim oddychnut nejak, inak sa to nabaluje. Ako nervozna a znicena horsie organizujem cas, dcerka to zo mna citi, je nervozna tiez, ja som z toho este viac nervozna. Zacarovany kruh. Taze kludna a oddychnuta matka (aspon v ramci moznosti) je podla mna zaklad, tak si na tom davam zalezat a nemam z toho vycitky. Deti si nebudu pamatat kolkokrat sme chodili von alebo aku stravu jedli, ale aka bola doma nalada. Ale musim uznat, ze zhruba v tom veku 4-5 mesiacov to bolo najhorsie. Uz ked sa zacala dcerka viac hybat a viac sa vedela sama zabavit, uz sa to dalo celkom.

diamond007
17. feb 2022

Ja som na to sama podobne ako ty len mám 3r a 4mesacne. Ja sa to snažím prijať, vybrala som si to, chcem raz aj tretie. Celý deň ficim ako vrtula, cez obed staršie dieťa nespí takže nemám ani minútu oddych ale dá sa to. Nevedela by som odísť od malého bábätka, 9mesiacov si ho nosila. Je pochopiteľné že pre to malé stvorenie si ty celý vesmír, ublížilo by mu to nemať ťa keď doteraz si s ním stále ty. Ja by som to dieťatu nespravila. Môžu prísť pomôcť, zobrať ho kocikovat keď tak babky, ale ja teda nedávam deti nikomu, do škôlky nechodia a na návšteve sú so mnou keď tak.
Tiež žijeme v dome, pri deckach som lakovala nábytok, starám sa o zvieratá keď muž nie je doma, nosím drevo atdatd... Mám čo robiť celé dni, večer keď zaspia tak mňa vypne ako gombík. Beriem to ako obdobie iba. S jednou to bola radosť.
Daj tomu mesiac či dva, malý začne sedieť a hneď inak skúmať svet 🙂

mamina1419
17. feb 2022

Ja keď som mala prvé tak tiež dcéra spala len v kočíku a stále chcela pozornosť. Manžel síce chodí každý deň domov z práce ale nevarí neupravuje. Jedine dá veci z práčky do sušičky. Na nákup a papiere chodím vybavovať všetko ja vždy aj s deckami. Ako to spí drobec cez noc ? Kojis alebo ste na.umelom mlieku? Možno by stačilo dať niekomu pokocikovat. A uvedomiť si že nepotrebuješ mať všetko vyupratovane .

andreadobrocka
Odpoveď bola odstránená