icon

Odmietanie otca pri nočnom budení

martinka117
9. aug 2014

Baby pomozte mi malu uspavam vzdy len ja lebo otca ,,neberie vazne" a v noci ked sa zobudi a ide tam manzel tak najvacsi krik jak keby to bol uplne cudzi clovek uz ho za nou ani neposiela pretoze pri tom kriku sa vzdy viac preberie ale su chvile kedy musim ist na wc alebo spravit sunar a ona s nim proste ani tu minutu nevie vydrzat. Sme z toho uz zufaly manzel je smutny ze pri nom place a ja tiez lebo sa nikam nemozem pohnut a neviem ci je to v poriadku az taka zavislost na matke. Poradte ako to riesit? Mate nejake skusenosti?

asaela
9. aug 2014

jasne, aj u nas to tak je, ale vobec mi nenapadlo sa nad tym pozastavovat a uz vobec nie znepokojovat. nase dcery su vo veku (moja ma teraz 10 mes), kedy sa od nich vecer este neda pohnut ci ist niekam prec. zobudi sa, pyta prsnik, napije sa, podudka a spi dalej, tu manzel nedokaze pomoct co ako by sa snazil. neviem, aka predstava by bola k tvojej spokojnosti, ako som pisala, mne vobec ani len nenapadlo, ze by to bolo treba "riesit".

monicm
10. aug 2014

@martinka117 je to normálne a prechádza tým veľa detí,tak sa netrápte ani jeden.to sa ustáli.v tomto období sme fungovali tak,že ked som potrebovala na wc,tak tie 2 minútky si proste poplakali,alebo som ich zabavila,prípadne "išli" so mnou. a čo sa týka toho sunaru,nech ho zarobí manžel.naozaj sa tým netrápte,je to úplne bežné a normálne,prejde to a bude opäť fajn.budte radi,že nie ste v stave,kedy dieťa úplne,ale úplne odmieta akúkoľvek inú osobu okrem mamy.prispôsobte sa tomu a bude to pre vás jednoduchšie.

tinkax
10. aug 2014

ano bezne, aj u nas kedze kojim, cirkus najvacsi ked ju muz skusal utisit, ale ked bude vacsia to prestane robit 🙂

sharmana
10. aug 2014

@martinka117 mna chce dcérka od narodenia tiež viacej než manžela, ale to je prirodzené, lebo si s nou častejšie a staráš sa v prvom rade ty o jej potreby: krmenie, maznanie, prebalovanie, uspávanie. Chce cítiť teba. Ale pokial nekojíš, tak občas nechaj tm vyskúšať, či ju ukludní, kým donesieš mliečko. U nás to fungovalo tak, že ja som letela do kuchyne zarobit mliečko a mm mal malú na pleci, ona si zvykla na neho. Ale toto bolo samozrejme iba v noci, cez den som s nou bola sama. Ak to nejde, tak nech zarobí tm mlieko 😉

koniarova
10. aug 2014

@martinka117 Ako sa jej manžel venuje počas dňa? Pomáha ti so starostlivosťou?

miraklemeister
10. aug 2014

Rovnako je to unás. Tiez mam desatmesacnú. V noci vyžaduje zásadne mňa. Ale poslednú dobu sa začala budit menej,tak sa to dá.

lucy125
10. aug 2014

U nás je to opačne,ja som s nim vačšinu času, muž robi na denne a nočne 12h zmeny a ked je doma,visi iba na nom,jeho chce pri uspavni,na noc,pri jedeni,ja som dobra iba ked som s nim sama 😖

martinka117
autor
10. aug 2014

@koniarova hej venuje sa jej pokial nie je v praci doobeda chodia na.ihrisko to ja vacsinou upracem atd..poobede bud sme vsetci spolu alebo on v praci..

moni244
10. aug 2014

@martinka117 ahoj, to bolo aj u nás, ale aj cez deň, keď sa zobudila, len ja som mohla ísť za ňou, uspať len ja, ale on s ňou ani von nechodil, iba doma sa hral, ale od takého 14 mesiaca ju už môže aj uspať a aj ísť po ňu, proste ťa potrebuje, si jej bod istoty

asimama
10. aug 2014

@martinka117 maly ma 3 a ocina vobec nechce..len ked som v sprche a nema na vyber..este ze mam skvelu svokru v tomto,ze ked si chcem niekam vyrazit mozem dat maleho k nej.. 🙂

monhla
10. aug 2014

ˇUplne normálna situácia. Hlavne vo veku cca od 8mesiacov do roka. Nerieš to. Aj tak si nepomôžeš.
Moje robili obe to isté. Staršia dokonca zaspala iba pri mne, mladšia aj pri tatinkovi, no v noci len a len maminka. A to obe tatinka milujú nadovšetko, lebo on je ten kto sa s nimi jaší a vystrája.
Vraj je to obdobie separačnej úzkosti, kedy si dieťatko uvedomuje, že sú ľudia blízsky a cudzí. No a najprv berie iba maminku, potom tatinka, babky, ... a postupne aj iných ľudí.
Nech sa tatinko realizuje cez den a nech skúsi uspávať /aj keď len pokusy/ a postune to prejde. U nás to prešlo vtedy, keď , prespali baby celú noc. Vtedy nechceli ani mamu a bol pokoj 😀
P.S. Dodnes keď sú choré chcú viac maminku. Lebo som bola s nimi na materskej a manžel v práci. No ľúbia nás rodičov rovnako. Aspoň dúfam, lebo mňa tak nevítajú s nadšením keď prídem z nákupu ako tatinka každý deň z práce 😝

esterba
10. aug 2014

@martinka117 Daj manzelovi precitat tuto diskusiu, nech nie je smutny 🙂 Aj moja tatinka zboznuje, ale ten plac, ked ich necham samich v posteli akoze idu spat, to je akoby jej zub trhali. Nic nepomoze, tato nema prso.

mariannan
10. aug 2014

Nasa princezna ma 2r a 4mes a tatino sa k nej v noci nemoze ani otacit...spime vsetci spolu ale ked sa zobudi tak len mamaaaaa...tak isto aj rano! Slak ma triafa ked si chcem cez vikend pospat a ona ruciiii jak keby som ju s cudzincom posielala!!! Pritom ho kazdy den caka pri dverach ked pride z roboty, s tatim ide na zmjuzjinku,tati je naj ved vsetko dovoli a jednoducho kym sa neprebere nik nenimOk len mamkaaa...od 1.9 nastupujem do prace tak sa "tesim"lebo vstavat budu spolu s tatim ja uz budem o tom case zarezavat...tak si zvyknu ine im nezostava 🙂