Odnaučenie 29 mesačného od plienok
Ahojte už si neviem rady... Môj malý má 2 roky a 5 mesiacov a stále beháme s plienkami .. keď ju nemá tak si neuvedomi že mu čurať treba a až potom jak začne z neho tiecť tak začne kričať pipi alebo sa počura a vôbec mu nevadí že behá v počuraných teplákoch alebo boxerkach ...
Čo mám robiť .. už zase bude chladnejšie jeseň a už ho asi tak ľahko neodnaučim ..
Niektoré žienky mi hovoria že keď si neuvedomuje že je počurany ,že je to na neho skoro .. ale tak mne sa už zdá byť dosť veľký na to že ma 2 roky a má ešte plienky ...
Za každú radu budem rada..
Tak moj tesne pred jeho 3.narodkami zacal cikat do zachoda.Rok som za nim chodila ,az na koniec som uz kaslala na to a zo dna na den,isiel do zachodu cikat,ani nocnik nechcel nic...ani raz som sa ho nepytala a nepytam,ci mu treba na zachod.,,proste sam sa zoberie vycikat ,len zakrici na mna,ze bol cikat 🙂))
My sme odnaučili tak, že vždy večer pred kúpaním ako sa začala napúšťať vaňa sme dali dole plienku a čakali sme s nocnikom, vždy si pekne naň sadla a vycikala sa a potom sa už naučila zakaždým keď mala ten pocit ze ide cikat. Prvýkrát to bolo aj s plačom keďže vedela ze bez plienky sa určite pocika na zem v kúpeľni tak sme jej len povedali ze bohužiaľ tu plienocky nemáme a už nebudeme do kúpeľne púšťať zimu tak sa musí vycikat do nočníka ako veľká slečna. A zabralo 👍😉
Dávať cikať priebežne, pýtať sa...stále a stále.Ked sa veľa x do dňa pocika tak ešte počkať.My sme fungovali na nalepkach som ju uplacala🙂
Moj mal 2 roky a 8 mesiacov ked mu to konecne doslo co od neho chcem. Pred tým sme mali 2 neuspesne pokusy, v priebehu asi 5tich mesiacov. Tak tiez zacal cikat bez toho ze by cokolvek naznacil, ale mokre mu hned vadilo. Nam pomohol ten detsky pisoar, vo vnutry sa kruti taka vrtulka tak to bolo pre neho zaujimave a naucil sa hned cikat po stojacky aj ked sme chodili von, zasoba nahradnych krataskov, chodil naostro, bolo vtedy leto. Tesne pred tym sa vzdy zacal chytat, tak som ho zobrala a uz sme skusali ocikat travu, stromcek, mravceka...no proste zabavu mu z toho urobit. A po 3 dňoch uz to vedel sam, predtym nebolo ziadne zlepsenie ani po tyzdni. Urcite musi dieta na to dozriet aj rozumovo. Niekedy staci odlozit o mesiac a skusit zopakovat. Drzim palce
My sme odplienkovali na 2r. Skratka som vkuse jej vysvetľovala kde sa cika ano unnas bolo narocne 2 tyzdne kym pochopila.ze sa ma pytat....davala.som kazdu polhodinu az hodinu na wc alebo na nočník....ak ste raz zacala udcire určite pokračovať a nedavat peluhu inac bude zmätený