icon

Odplienkovanie 14 mesačného

oksik641
2. dec 2021

Čaute mamičky . Chcem sa vás opýtať ohľadom odplienkovania babatka. Maly ma 14 mesiacov je to moje male bobk ešte ale v apríli mame termín pôrodu s druhým bábätkom a s malým bude ocko doma počas tých dni v pôrodnici co ja budem . Manzel ma panicku hrôzu z prebaľovania lebo malý stále utieka a vrti ja som s nim každý deň tak som si nasla spôsob ale manzel je s nim ras za čas keď ze pracuje v zahraničí .No a moja otázka je ze ci mi viete poradiť ako začať s odplienkovanim a ze ci je to vôbec vhodne u tak malého kocurika. Všetkým vopred dakujem

sticker
vilma7
2. dec 2021

No podľa mňa vyskúšať môžeš, ale úspech ti nezaručí nikto. Mám dve deti a.obe sa odplienkovali v podstate sami, keď bol na to ich správny čas. Syn v 4.rokoch , dcéra pred 2.narodeninami. takže ja som to nechala na nich, keď boli pripravení a bolo to úplne bez stresov, nervov, očuraneho bytu a naháňania deti na šerblik.

maggiba
2. dec 2021

@oksik641 Mozes vyskusat, ale nevidim to realne. (Moj starsi sa rozhodol byt bez plienky, ked mal 2 roky a 3 mesiace. Bez akéhokoľvek treningu.)

Ad 1: fyziologicky deti na odplienkovanie dozrievaju neskor, tj cas, kedy realne ovladaju vylucovanie a vedia, co sa deje prichadza az po 18.mesiaci podla niektorych zdrojov.
Ad 2: s novym clenom rodiny do vela domacnosti prichadza regres. A to aj v podobe navratu k plienkam.
Ad 3: pre dieta a vas to bude teraz akurat stres navyse. Uz beztak sa musite vsetci 3 nejako postupne vysporiadat aj so situaciou, ze budete 4. A prve dietatko uz nebude samo.

Skor by som tatinka zaskolila a ukazala mu vsetky tipy a triky, ako unikajuce dieta prebalit.

oksik641
autor
2. dec 2021

@maggiba Dakujem . Tak skúšala som to XY krát ocka zapojiť ale on sa boji nema odvahu aj keď mu pomaham :D

ajka0207
2. dec 2021

@oksik641 akože odplienkovat ročné dieťa sa dá ale robiť to kvôli tomu že ocko nevie prebaliť je hlúposť. Naša staršia bola odplienkovana rok a aj tak sa pocikavala keď sa narodilo bábo. Prípadne aj po dvoch rokoch sa občas stanú nehody.

lucindav
2. dec 2021

@oksik641 kúp tie plienkové nohavičky pants, ide to ľahšie obliekať. A do apríla ešte ďaleko, maly už nemusí byt vôbec taký divy z prebalovania 😉 na odplienkovanie podľa mna moc skoro

beata_k
Odpoveď bola odstránená
nikpa
2. dec 2021

@oksik641 podľa mňa je to skoro, vyskúšaj a uvidíš. Ak sa nepodarí, skús nájsť niečo čím ho zabavis počas prebaľovania, niečo čo dostane do rúk len počas toho a teda mu to bude vzácne. Alebo kúpte plienky pants, natiahnuť ich zvládne aj menej skúsený otec.

pumi21
3. dec 2021

Tak ako hovoria baby, skúsiť to môžeš, ale nemyslím si, že takéto malé dieťa sa naučí tak rýchlo a hlavne skoro byť bez plienky. Si zober, že aj niektoré dvojročné deti ešte behajú s plienkou. Partner nech trénuje, má čas. Hádam sa prispôsobí on a nie malé dieťa.

barboraalexej
3. dec 2021

Tiež si myslím, že je to skoro. Áno, vyskúšať môžeš, ale myslím si, že sa to skôr nepodarí ako podarí. Kúp nohavičkové plienky pants a máš po probléme. To dokáže určite aj muž prebaliť, je to rovnaké ako by dával slipy/nohavičky.

alvaluka
3. dec 2021

@oksik641 som podobneho nazoru ako vacsina, ze je este skoro, ale vyskusat samozrejme mozes. Citala som, ze vhodne je zacat najskor az po 18. mesiaci, ale vyskusat to mozes.
Neviem presne coho sa muz boji, ved da na gauc a prebali, nech mu skusi davat nejaku hracku aby bolo dieta zamestnane, my sme iste obdobie tiez pouzivali nohavickove plienky, oblecie aj po stojacky a a pri prabalovani roztrhne boky. Nie zeby mna bavievalo utieraz pokakanu ritku, ale tak utrie sa, umyje sa, skontroluje ci nic neostalo a hotovo.
Drzim palce aby ked tak vyslo zrusenie plienky.

oksik641
autor
3. dec 2021

@alvaluka dakujem ano uz aj mňa napadlo keď toto nevyjde tak nohavickove plienky

maggiba
3. dec 2021

@oksik641 Prave tie ste mali skusit prve a uz davno a nie vymyslat s odplienkovanim 14m dietata... Je mi to luto kvoli tomu malemu. Tu mozete lahko zarobit na vacsi problem, ak na to podvedome budete tlacit.

A ocko nech sa vzchopi. Kazdy normalny chlap to dokaze.

V kazdom pripade: vela stastia do dalsich dni. Aj potom vo štvorici.

tianna
3. dec 2021

@oksik641 ahoj, je to zbytočné, dieťa až okolo 18. mesiaca vedome ovláda zvierac (info mám od Dr. 🙂). Skúste nohavičkove plienky alebo ja vždy malému (17 mesiacov) zapnem na tých pár minút Duck Tv 🙂

tianna
3. dec 2021

@oksik641 a manželovi treba povedať že keď má takú paniku z prebaľovania mal ďalšie zarobiť až bude prvé odplienkovane 😁

oksik641
autor
5. dec 2021

@tianna taky bol plan aspon u mňa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

evaachesa
5. dec 2021

Myslím že máš dosť času uviesť muža do tajov prebaľovania...prečo by sa malo dieťa stresovať odplienkovaním len pre tatkovu neschopnosť? 🤷

senta_sofia
5. dec 2021

@tianna pekna sprostost toto, keby neovladali zvierac, curali a kadili by stale. Jedno z deti som mala bez plienok 16 mesacne aj v noci, co je zaroven aj odpoved autorke, ano, ide to.

tianna
5. dec 2021

@senta_sofia tak ja verím dr. s 30 ročnou praxou 😉 myslím vedome ovládanie samozrejme, teda dieťa si uvedomuje že mu treba cikať a teda vie sa vypýtať na nočník. Samozrejme iste sú aj výnimky, super že takú máš 🙂 osobne pre mňa je super kým majú plienky, za mňa je to oveľa pohodlnejšie a praktickejšie najmä v zime vonku ako vyzliekať x vrstiev a hľadať kde dať malé vycurat 🙈

senta_sofia
5. dec 2021

@tianna niektore doktorky s 30rocnou praxou sa drzia odporucani, ktore uz moderna veda a poznatky prekonali. Suhlasim s tebou, je to o pohodlnosti rodica.

tianna
5. dec 2021

@senta_sofia ale aj pripravenosti dieťatka.. pri najstaršom som sa strašne snažila zrušiť plienku okolo 2 rokov. Výsledok bol ocurany nový gauč, komplet podlahy, denne tona prádla 🙄😖 nočník používal ako hračku, prichádzala som o nervy. Našťastie ma muž stopol a nechali sme to naňho. Plienku zhodil sám keď mal 3r2m, bez nehody, stresu, pocuarnych vecí. Teda ja idem touto cestou. Je to potom bez námahy 🙂 ale jasné ak má niekto chuť a trpezlivosť to dieťa vyslovene učiť tak je to ok.

senta_sofia
6. dec 2021

@tianna najstarsieho som zacala riesit okolo 20 mesiacov, lebo vsade pisali, ze dieta je pripravene az okolo 2 rokov a mal to dost na haku, uz bol vychcany. U dalsich som isla na to skor a chytili sa hned, dovolim si tvrdit, ze prave kvoli tomu, ze boli mensi a bola u nich vacsia ochota spolupracovat. A co sledujem v okoli, cim starsie, tym horsie, za mna su dva roky uz neskoro. Akurat malokto to u takych malych deti skusi, ak neratam takych, co idu bezplienkovou metodou.

mimi3008
9. mar 2022

@oksik641 nam sa podarilo,zacali sme v 14 mesiacoch, ale nespravila aom to tak radikalne, ze zrazu, ziadne plienky, lebo bol november, tak na prechadzky som davala plienku. Najprv som mu vysvetlila, ze o co pojde, zo zaciatku som ho davala na wc kazdych 25 min, ked sa pocikal, chvilku som ho nechala v tych momrych teplakoch a vysvetlila som mu, ze ma mokre teplacky a je to teraz neprijemne, pomaly som predlzovala intervaly a on pochopil,naucil sa, zacal sa pytat sam. Po zime sme uz nedavali plienku ani von. Hlavne som ho nevyhresila, ked aa pocikal a vela som chvalila, ked cikal na wc