Odplienkovanie na noc
Dobrý deň, potrebovala by som radu alebo aspoň nejaké povzbudenie. Dcérka bude mať 20. Júna 4 roky, a stále sa nevieme zbaviť plienky. Donedávna som čakala kým bude mať suchú plienku, ale to sa nikdy nestalo. Už je tomu 6 dní čo som skúšala ju nechať bez plienky. Je plačlivá, keď ju budím zo spánku ale sama sa mi nezobudí, že jej treba cikať. Spinká aj pocikaná 🤦 najhoršie je to, že spí so mnou v posteli, keďže odmieta spať v tej svojej.
Ďakujem za každú odpoveď.
@alexandralakat ja som nadrzovku v noci budila,dcera bola bez plienky v 2 rokoch keďže ako 2,5 ročná isla do škôlky..aj ked som jej dávala zo začiatku plienku na noc pre istotu, po pár dňoch ju uz nechcela..syn ccs tiež v tomto veku uz bol odplienkovany. Pred spaním co najmenej piť, tesne pred spaním nech ide ešte na wc ci chce alebo nie...4 ročná uz je celkom velka na plienku hoc aj v noci pokial nemá zdr.problemy
Je to veľmi individuálne, ale orientačne:
väčšina detí prestáva nosiť plienku na noc medzi 3.–5. rokom
niektoré deti ju potrebujú aj dlhšie, pokojne do 6–7 rokov
Dôležité je, že nočné pomočovanie (tzv. nočná enuréza) je bežné a do určitého veku úplne normálne. Na rozdiel od denného odplienkovania sa to nedá veľmi „natrénovať“ – súvisí to hlavne s dozrievaním nervového systému a hormonálnou reguláciou moču.
Prakticky:
ak má dieťa suché noci opakovane (napr. 5–7 nocí za sebou), môžeš skúsiť plienku vysadiť
ak sa pomočí občas, nerieši sa to
ak má po 5. roku pravidelne mokré noci, dá sa to už konzultovať s pediatrom (ale stále to býva časté)
Maly sa mi odplienkoval pred 3tim rokom,pekne do nocnicka,mozno tyzden mal plienku na noc,a teda na kakanie ale sam si ju dal dole,ze kaky a sam si sadol na nocnik.Odvtedy ziadna plienka ani na noc.
Su take nepremokave plachty skus pozriet na nete,ja som mala aj v postielke.
Teraz uz ma svoju postel velku a spava so sestrou v izbe.

@alexandralakat Netrap dieta a daj jej plienku. Toto sa naucit neda.