Opatrovateľka - ako má vyzerať dohoda?
Ahojte. Keďže som na svoje dve dievčatá stále sama a dávajú mi ozaj zabrať, rozhodla som sa prijať opatrovateľku. Vedeli by ste mi poradiť ako má vyzerať dohoda na túto činnosť? Ďakujem pekne
Ahojte, možno bude moja otázka trošku mimo, ale tiež uvažujem od nového roka nad prijatím opatrovateľky k synovi (v januári bude mať 20 mesiacov). Chcem sa vrátiť do práce na polovičný úväzok, takže by som ju potrebovala na 2-3dni v týždni. Vedeli by ste mi poradiť, ako nájdem niekoho kvalifikovaného s odporúčaniami? Tiež by som ju chcela zamestnať oficiálne, lebo potom môžem ďalej poberať aj rodičovský, lebo budem vedieť zdokladovať tieto náklady (ako napr. detské jasle, ak sa nemýlim). Vedeli by ste mi tiež poradiť, kolko cca sa platí za takéto opatrovanie (som zo Senice, išlo by iba o opatrovanie, žiadne domáce práce). Ďakujem.
Ahoj. Naša opatrovateľka tiež chodí 3x do týždňa, presne ako by si to potrebovala ty. Podľa mňa u nás nenájdeš opatrovateľku s odporúčaniami. Ja som to robila tak, že som si dala inzerát s požiadavkami na fb stránku nášho mesta a tam sa mi ozvalo pár žien. Vybrala som si presne tú najmladšiu, lebo som nechcela starú pani, ktorej je terajšia technika cudzia.... naša opatrovateľka pracovala v Nemecku, ale nie s deťmi ale so starými ľuďmi, takže som predpokladala, že to s deťmi zvládne ľavou zadnou 🙂 prvý týždeň sme boli u nás, všetko som jej ukázala a sledovala som ju ako sa chová k deťom. ďalší týždeň som už riešila svoje veci a nechávala som ich u nás doma bez dozoru. Teraz si malú už aj zoberie k sebe domov, na prechádzky, ihrisko. Zatiaľ som spokojná a vrelo odporúčam. Trvalo mi asi mesiac, kým sa mi podarilo zmieriť sa s tým, ale už je to ok.

@anit444 dohoda sa ti oplati, ak si to chces dat do nakladov firmy ako ine sluzby. Inak ti je to na dve veci, pokial ju nechces oficialne zamestnat prihlasit ju do poistovne atd 😊