Problém s plienkou u 2,5 ročného dieťaťa
Dobrý večer, mam dva a pol ročného syna, s ktorým strašne bojujeme s plienkou uz dlhých 8 mesiacov. Nas boj s plienkou vyzera asi takto. Plienku úplne odmieta ked mu ju aj dam tak si ju sam vyzlečie a prezlecie si slipy. No a problém mame dni 3-4 dni po sebe, ze sa plnohodnotné pýta. Úplne pocas dna bez nehody dokonca do rana sa zobudí so suchou plienkou. Po týchto dňoch nastanú znova 3 4 dni ze sa nonstop pocikava aj pokakava. Len mi oznámi ze sa pocika, pripadne sa sam prezlecie a donesie mi mokré veci. Ja netuším kde je problém a preco sa dokáže pýtať a v zápätí nedokáže. Mozno si myslíte ze preháňam ale mna to tak psychicky vyčerpáva pretože neviem aky den bude mat mladý pan. Či v ten den bude 5krat prať alebo nie, pripadne koľko teplakov mam nosit na prechádzku. Niekedx večer zaspávam s totálnnou panikoou aky budeme mat den. Momentálne ako píšem tieto riadky aj som si poplalala. Idem 4krat pustiť pracku prosím poraďte mi co robiť ako to riešiť
Podľa mna dávať plienku je krok späť. Však pracka je super, naše babky prali v ľadovej vode na potoku
@veronika4495 vsak to tak robím ale 8 mesiacov ved to je uz na koňa veľa 😥 a led sa spýtam ci chce cikat nie ked ho posadim tak ujde a o 5 min sa pocika
Skúšala si formou odmeny? Nič veľké, napr len malý cukricek za to že sa bude pýtať...prípadne za celý deň prechádzka na zmrzku a pod.
@veronika4495 pise, ze ma 2.5 roka
@veronika4495 tiez si myslim, ze este nie je zrely
@kukulienka83 skusala miliónkrát. Slubili sme mibze ak sa týždeň bude pýtať dostane lego lebp velmi tuzi po nom.
@veronika4495 minule som to nezvládla a dala mu plienku bol taky pokakany ze tp mal od krížov az po pipik. Po ani neviem ako case zacal plakať ze ho bolí pipik pozriem a on takto veľmi pokakany. Zadok aj všetko mal červené ako paradajka dokomca na jednom mieste az kožu prasknutu.
Nemáš odsledovanie či sa neoplakávam po nejakých potravinách? Napr po mliečnych? Alebo po strukovinach?
V septembri ma ist do skolky s plienkou ho nezoberu. Teda ani by nemudel ist lebo ja budem doma. Ale on sám mi povie ze maminka ja chcem ist do škôlky za deťmi budem sa tam s nimi hrať. Škôlku pozná preto lebo študujem vysokú predskolsku pedagogiku a on chodil so mnou na prax. A hrozne sa mi tam páčilo
@pribinak nemam on zvykne raz za den kakat. Dosť často sa hned rano a ma cely deň pokoj. No ked nie tak to skomci v gatoch
@majusska202 do septembra je ďaleko. Veď je začiatok mája