Problém so spánkom 6 týždňového bábätka
Mam presne 6 tyz babo a prestava uz nejaky den spavat cez den. Dava tie povestne polhodinky. Dokaze spat len v tvrdej zavinovacke, vsetky ostatne pokusy o prikrytie deckou a pod su zbytocne. V kociku da tak polhodku cize rada ist s nim von moc nehrozi. Chcem si pri nom cez den pospat a dohnat svoj deficit lebo som nanho skoro sama. No neda sa. Plus zle sa aj koji stale sa odpaja a place - tu uz sme skusili snad vsetko to nejdem riesit. Je najedeny prebaleny (vela cika a kaka) takze viem ze papa Mali ste to so spankom niekto podobne? Zvykol spavat viac cez den ale akosi sa to horsi. V noci ako kedy od 21 do 1 a potom od 3 do 5...prejde to niekedy? Je to nejaky milnik ze tych 6 tyzdnov sa tolko omiela? Hladam len podobne pribehy a nadej ze si niekedy aspon trolinku viac oddychnem...
@bashee ja som to mala podobne, akurát že u nás to vyvrcholilo až do takého štádia, že ťahal polhodinky aj v noci... Toto som trpela do jeho 4m, kedy už som kolabovala, tiež som na neho bola skoro sama. Iba čo muž prišiel večer z práce mi ho na chvíľu vzal, inak len ja. Nakoniec som sa z absolútneho zúfalstva odhodlala na poradenstvo u Zuzky na lepsispanokbabatiek.sk a po 2 dňoch som sa v noci vyspala 6h v kuse, čo ma zachránilo. Išlo to skoro bez plaču. Plakal oveľa menej ako predtým, keď bol v podstate stále nevyspatý. Odvtedy mám koprivku na vety typu " to prejde, treba vydržať". Netreba. Treba to riešiť. Keby som nebola hrdá koza a išla do toho poradenstva skôr, bola by som si ušetrila kopu vypadaných vlasov... Držím palec! 🙂 Nech sa to rýchlo zlepší a konečne sa vyspíš 👍
@bashee este vela x sa to zmeni, su to take rozne obdobia...ale to, ze spinka od tej 21 do 1, je dobre si myslim. Ale ako vravim, bude este vselijako...aj lepsie, aj horsie...ja som si proste musela tiez zvyknut, ze to babo musi prist do urciteho veku a zlepsi sa to...cez den tiez zvykol tie polhodky , ale zacala som v obdobi cca tych 6 tyzdnov ho pravidelne( aj casovo, ide to nastavit, podla vlastnej skusenosti) ukladat do postielky vzdy aspon na 1 spanok, na obed. Ostatne 2 mal v kociku. A ked sa v postielke prebudil po pol hodke, snazila som sa este uspat(nam fungoval zvuk bieleho sumu alebo vysavaca). Postupne si na to zvykol a spaval.potom ovela dlhsie. Takze moja rada je trpezlivost a pravidelnost/rezim. Drzim palce
@bashee moja stredná a najmladšia presne takto spali. Nie je to deficit. Jednoducho niektoré deti takto fungujú. Hodinu sú hore, pol hodinu sa koja a potom si schrupnú na 30 minúť. A tak to ide pár mesiacov. Môj najstarší spal úložné ináč on spal aj 3 hodiny v jednom kuse.
Takže nie je to nič výnimočné je to neuveriteľne náročné a ja mávam manžela aj na 5-6 týždňov preč takže, moje sympatie určite máš. Ale dá sa. Najlepšie je sa naučiť že ako náhle bábo zaspí spí aj ty a akonáhle zaspí a ty si niečo robila. Položí, vyplní sporák čokoľvek si robila prestaň a oddychuj aj keby sa to nedalo spať. Vylož nohy. 🍀🎈
A potom ešte toto má zachránilo zaplatila som si app na rok a tie ženy boli veľmi nápomocné. Aké to bolo až od 3 mesiacov myslím dovtedy sa s typom moc nedá urobiť. A nemám to preložené prepáč. Veľa šťstia.
@bashee ja ta nepotesim, moj ma 5 mesiacov a stale taha cez den len 15-minutovky, popripade niekedy spi polhodinku. Avsak ☝️ v noci sa mi zobudi na papanie len raz (okolo druhej), potom uz vstavame o 6 rano... ja ti radim poprosit maminku/kamaratku/niekoho z rodiny, aby ti babatko zobrali niekedy von a ty si doma pospi. Var si len velmi jednoduche jedla a na viac dni, popros niekoho z rodiny ci priatelov o pomoc. Neviem ci sa da zmenit spanok babatka...mne sa to nepodarilo doteraz 😊 drzim palce a posielam vela energie 🍀🍀🍀