Režim 2,5 ročného dieťaťa
Ahojte, mám doma 2.5r syna ..a zaujímalo by ma aky mate vy režim doma s detičkami približne veku môjmu...
Od rána ako vstanete až kým si nejdete ľahnúť🙂)
nas uz ma sice 3r, ale v 2,5r sme mali skor “rezim”, kedze to bolo presne v strede tejto korony.. rano vstat, umyt zuby, naranajkovat, doma tv a hrali sme sa, poobede nas vzal von manzel autom dalej, tam sa syn vybehal, poobede si trochu pospal, a potom vydrzat az do vecera a spat...
teraz ma uz 3r a je to lepsie, ze ihrisko uz mame otvorene, takze to sme v podstate cely den von, o chvilu ideme tiez
Moji ako 2,5 rocni chodili do jasli. Cez vikend rano vstali, umyli sa, obliekli, mali sme ranajky. Potom sme sa hrali, citali si. Na desiatu mali bud zeleninu, ovocie alebo jogurt, kolacik. Potom obed, po obede sme chodievali autom von, takze cestou tam spali. Vonku sme boli 3 hodinky, nieco na olovrant sme mali vzdy so sebou. Doma mali veceru, mohli si pozriet rozpravku, hrat sa, okupat a islo sa spat - vacsinou okolo 20:00 - 20:30. Teraz maju 4 roky, rezim nam ostal rovnaky, akurat uz vacsinou cez obed nespia.
Moj vstaval skoro, aj pred siestou 🙂, takze ranajky, potom kym sa hral, ja som nieco porobila, desiata, isli sme tak na hodinu, hodinu aj pol von, obed, isiel spat, ked sa vyspal olovrant, po olovrante sme vacsinou boli vonku az do vecera, ak bolo zle pocasie, tak len hodinu, potom sme sa hrali doma, alebo kreslili, strihali, malovali, plastelina....vecera, este sa chvilu pohral, sprcha, rozpravka a isiel spat. Rezim mal velmi skoro, v podstate ako par mesacny si ho vytvoril sam, ako sa mi budil na jedenie, ja som ho len korigovala. Velmi mi vyhovovalo, ze som si mohla naplanovat den, jemu to vnasalo do zivota klud, vedel, co bude nasledovat. To vstavanie obcas o piatej rano mi az tak nevyhovovalo 🙂, ale zase vecer okolo 20,00 spal a my sme mali cas pre seba
Moj ked mal 2,5 roka chodil na poldna do skolky. Takze poldna bol tam potom obed doma, obedny spanok. Ked vstal bud sme sa hrali doma alebo sme isli vonku. O 19tej osprchovat pozriet vecernicek a spinkat
Tiež mame od bábätka nastavený režim, vyhovuje nám to všetkým neskutočne. Režim sa upravoval len podľa potreby spánku, jasne, ze bol iný keď mal 3 denne spanky a iný je teraz, keď ma iba 1 🙂 ale vždy to bolo v rámci toho obdobia rovnaké
Ma o chvíľku 2, už skoro rok to u nás vyzerá rovnako - ráno vstáva okolo 6, obedny spanok okolo 12:30, večerný spanok cca od 19:30.
Ráno mu chutná raňajkovať až okolo 8, dovtedy do neho nič nedostanem, tak jeme až vtedy a vždy spolu, dovtedy si vypijem kávu, umyjeme sa, prezlecieme a hráme sa spolu. Totiž ráno je najviac trpezlivý, najviac drží pozornosť a je najochotnejsi sa učiť nové veci, tak to využívam naplno. Hráme sa s hračkami, ktoré vyžadujú zapojenie hlavičky, alebo sa učí(me) básničky.
Potom raňajky, a ide sa hrať sám. Ja si zatiaľ porobím, čo treba, navarím, poupratujem, je veľký pomocník, tak väčšinou pomáha. Môže sa akokoľvek zaujato hrať, vždy keď počuje lupnut dvierka na umývačke alebo práčke, v sekunde pomáha 🤣 tak isto akonáhle zapnem sporák, ide miešať 😱 ak treba, doobeda ideme do mesta či na postu, do lekárne, atd..
Obed okolo 12, spinka od cca 12:30. Po zobudeni chodíme von, teraz max na hodinku, hodinku a pol. Potom druhé z obeda, alebo sýty olovrant, keď príde navečer tatinko z prace, sú až do kúpania spolu. Keď príde manžel z prace skôr, chodíme von spolu, dáme drobca do kočíka a ideme na "rande" 😅, káva so sebou a prechádzka, drobec sleduje všetko okolo a my sa v kľude porozprávame 🤣 alebo idú sami s manželom na hodinku von a ja si dorobím domace práce, nech mam večer kľud.
Kupeme okolo 19, pyžamko, umyť zúbky, max do 19:30 v postieľke 🙂
V priebehu dna veľmi veľa čítame, aj spolu, aj sam si rad listuje. Telku nepozerá vôbec.
Náš má 2r. Vstane cca o 7, raňajky, hra sa, chvíľu s nami a potom sám, desiata, chodí spať medzi pol 12 až 12. Vstane, neskorý obed a vonku, či niekde inde, prípadne vymyslím nejakú aktivitu doma. Večera. Máme rituál, že zúbky, pyžamo a kreslí a rozpráva sa s tatom, ktorý ho dáva spať. Spi o cca 7 večer. Cez leto sme chodievali vonku doobeda. A vždy, keď sa krúti okolo mňa a nevie, čo by robil, tak mi pomáha, ak je to možné. Utriera prach. Odkladá za sebou veci, vysáva,akože krája, keď varím..
Naša má 2 roky a 8 mesiacov. Ráno vstáva o 7.15, ešte v posteli si vypýta mlieko. Buď sme doobeda doma a hráme sa a ja si aj niečo porobím, alebo ideme aj von. Keď prídeme, zobne si z obedu, vypije mlieko a ide do postele okolo 12. 30 a zaspí až okolo 13.00. Vstáva potom o cca 14.30. Keď sa zobudí, pohrame sa doma. O 15.45 príde manžel, pokecame a bud ešte ideme von, alebo sme doma. Večer okolo 19.30 ju kupem, niečo zje a potom už zase mlieko a spať. Zaspí okolo 21:00... Inak je slabý jedak, stále by len mlieko pila, ale to som už zredukovala na tie 3 razy. Od septembra síce chodí do škôlky, ale keďže nastupovala, keď mala 2 roky a 3 mesiace, tak iba na doobeda. Potom som skúsila párkrát na celý deň a keď si ako tak zvykla, škôlky zavreté. Dokonca aj budúci týždeň ostáva zavretá. A vie byť pekne nervózna keď sa jej niečo nepáči. Ale to patrí k tomuto veku. 😊
Moja bude mať za chvíľu 3. Ráno vstáva okolo 7, ešte sa trochu pováľame na gauči pri rozprávke, kým si vypijem kávu, potom sa najeme, upraceme, oblečieme, okolo 10 ideme von, či už vybaviť poštu, obchod, alebo niečo čo treba, alebo len tak na prechádzku. Prídeme, varíme, obedujeme okolo 13-14 ako sa podarí 😅 potom máme siestu, už nespáva, tak si len čítame alebo kreslime, hrá sa s plastelínou, proste také kľudne aktivity, potom máme hodinku-dve na domáce práce, umyť, upratať, vytriediť, čo treba, potom buď znova von alebo sa hráme doma, podľa chuti a počasia 🙂 okolo 19 chystanie na spánok a o 20tej už odfukuje.

Moja bola ako 2, 5 ročná v škôlke, ale cez víkend ráno vstala, umyla sa, raňajky, potom niečo malé na desiatu actimel, ovocie alebo brumik, potom obed, spánok, potom za každého počasia sa išlo vonku, pritom tiež niečo malé sme mali so sebou, doma kúpanie večera, ešte sa pohrala, keď chcela tak spravila som kakao a spať išla max do 8, režim ma od narodenia a osvedčilo sa to aj pri druhom