Režim a neskoré uspávanie dvojmesačného dieťaťa
Ok. Chapem, ze sa vsetko meni a ze take male mimčo este ziadny rezim nema, ale ako ten rezim nejak nastavit?
Syncek po prvych tyzdnoch kedy cely vecer preplakal az kym nezaspal (zistili sme ze ho trapi odgrgavanie a mozno ma mensi reflux, kolily sme vylucili) v podstate to ma takto: cely den prespi s malymi prestavkami, niekedy ide zo spanku do spanku. Nosim ho cely den v satke a kojim na poziadanie. A kazdy den (!) od cca 18 do 23 je hore a nie a nie zaspat. Skusali sme hocico (mame aj rituali) ale zaspi az o tej 23 co je pre nas neskoro (mam dalsie dieta 3roky ktore tiez treba uspat)
Mam to riesit a snazit sa o upravu a nejaky rezim alebo cakat kedy sa to upravy samo (kedy dieta nabehne na 3 spanky a napr zaspavanie o 7)?
Pocas vecera ako je hore tak je dost nepokojny, a prso na zaspatie odmieta (pouzivame cumlik aj to je asi bez efektu).
Je to trosku psychicky vycerpavajuce pre obe strany (v podstate je vecer hore 4-5h)
@saraandsara no tak riešiť treba hlavne deň aby v noci mal režim
@bobricek1979 mam ho nechavat dlhsie hore pocas dna? Skusali ale aj tak ta vecerna situacia bola rovnaka
@saraandsara no chce to trošku trpezlivosť

Ahoj my sme mali to isté. Náš malý niekedy zaspal až o 1 ráno niekedy aj neskôr. Každý večer sme ho okúpali o 19oo a do tej 23-24 nezazmuril oko. Niekedy si dal pol hodinu slofika od tej 20oo a potom vydržal hore aj do 1 ráno 😃
Skúšali sme ho uspavat no nič. Našťastie neplakaval, proste bol hore a hotovo tiež ale bol taký nekludny metal rukami nohami to ale podľa mňa míňal energiu čo za celý deň spánkom nazbieral 😉 nič vážne. Tak sme sa s ním hrali, nosili ho, pebalovali...
Skúšali sme aj v kočíku uspavat to si tiež len zdriemol. 😁 Cumlík 0bodov.
Potom sa nám osvedčilo to lehátko také hojdacie. Tam sme ho hojdali až zaspal. vydržal aj dve hodky. Viem že v Tom bábo nemá spat no pri druhom dieťatku už takéto veci neriešim 😄 kukali sme s manželom pri ňom potichu telku. Malý bol samozrejme chrbtom k tv. Sem tam som ho zahojdala keď sa mrvil. bola na chvíľu pohodička 👍Skúšali sme ho aj prekladať na gauč potom aj do spálne. Aj s lehátkom do spálne. (Podotýkam na poschodie po vrzgajucich schodoch) Všetko mozne. Sem tam sa zobudil sem tam nie 😁.
Proste trpezlivo a pomalým krokmi sme sa dopracovali že ma 8 mesiacov a zaspáva okolo 20oo. V noci tak 2x hore lebo cicik 😉
Na takýto režim naskočil medzi 5-6 mesiacom. A nesnažili sme sa nejak meniť jeho režim.ani som ho nebudila cez deň. Lebo sa nedal zobudiť.on chcel proste spať.
Viem že je to únavné ale treba vydržať všetko raz prejde. Snažila som sa to moc neriešiť a netlacit na pílu. Proste nespí nespí spí spí. A hotovo 😊
Držím vám palce 😊