icon

Ročný syn je jedovitý a trucovitý

lukina20
28. nov 2021

Prosim vas poradte mi, lebo ja som uz miestami v koncoch... Rocny syncek sa jeduje, vzpiera... rano vstaneme, hned ho pomaznam, on sa tesi, chichuna vsetko je ok... potom ho dam na nocnik, tam zacina prvy truc, vzpiera sa, rozhadzuje rucickami nozickami, vrieska, doslova s nim musim bojovat aby som ho tam posadila... posadim ho tam on sa tam kazde rano bud vycika alebo vykaka, potom tlieskame, on sa z toho tesi, ideme splachnut na toaletu, este aj z toho sa tesi...
nechcem ho este odplienkovat, chcela by som len aby sa zoznamil s nocnikom...
ideme papat, tak posadit ho do stolicky na jedenie je umenie, zase sa vzpiera, krici, rozhadzuje rucickami nozickami, no proste zase ho tam zazrakom usadim, medzitym chyti taky amok, ze mi jedlo rozhadze z toho podnosu, ktory ma pred sebou... ked ho krmim doslova mu musim zamestnavat obe ruky roznymi hrackami a vareskami, inak by som do neho nedostala vobec nic... sam sa sem tam naje, ale to malokedy... dnes si vsak sam vkladal kusky banana do ust tak som bola milo prekvapena...
papa v jedalenskom kute a stolujeme my dvaja spolu vzdy, ak je doma aj muz tak ten s nami aby sme ho naucili kulture stolovania. od malicka bol dobry jedak, ale teraz sa to zvrtlo.
ked sa mame ist kocikovat vrieska a vzpiera sa nechce ist do kocika za ziadnu cenu... zase je to boj... pricom ako nahle sa pohneme z domu tak je uz ticho a kuka po okoli a vacsinou do 15-20 min aj zaspi...
ked sa mame ist kupat zase je to to iste, dostat ho do vane bez kriku a boja je umenie... pricom potom vo vodicke je uz dobre, prehra sa s hrackami...
a uspavanie to je absolutne najhorsie, je dojceny, ale uspat ho je neskutocny problem... denne uspavam v priemere tak hodinu a pol niekedy kludne aj dve, pretoze on si najskor cucne, potom si sadne, potom krici, potom ho zase ja ulozim, zase si cucne, sadne krici...
no proste je to s nim denno denny boj...
mate prosim Vas rady, co robim zle, alebo ako nanho?

viestta
Odpoveď bola odstránená
lukina20
autor
28. nov 2021

@viestta ano rocne dieta na nocnik... neviem mozno mam vo svojom okoli premotivovane matky, ktore davali na nocnik uz v 7-8 mesiacoch, co mne prislo ako velmi skoro... ja som ho posadila az ako takmer rocneho... nehovorim, ze ho chcem teraz silou mocou odplienkovat to vobec, ale cca o pol roka potrebujem ist naspat do prace a syn pojde do jasliciek, tak som chcela aby mal ake take hygienicke navyky- napr ze uz vie co je nocnik... a stravovacie- nemusi ovladat pribor, ale povedzme aspon lyzicou vie trafit do ust... alebo aby si aspon trafil jedlom do ust a nerozhadzoval ho kade tade.
cize podla vas je to len obdobie, ktore je potrebne preckat 🙂

tianna
28. nov 2021

@lukina20 nočník by som úplne vylúčila. Dieťa vedome začne ovládať zvierac (teda potrebu) až cca v 18 mesiacoch. Budete mať o krik menej 🙂 nás drobec má 17 mesiacov a nočník ešte nemáme ani doma. Ostatné všetko normálne, chytá ho obdobie vzdoru, ešte bude veselo 😁 náš drobec má 2 veľkých bratov, teda mám to už 2x za sebou a 3.x pred sebou 🙂 do toho najstarší puberta, teda nuda u nás nehrozí 😂

nickpick
28. nov 2021

@lukina20 podla mna strasne vela ocakavas od rocneho dietata, ten nocnik vobec neries, zbytocne sa trapite obaja, chces aby sa rocne dieta ucilo kulture stolovania??? radi ti niekto, alebo su toto len tvoje predstavy akoby malo rocne dieta fungovat? skus sa uvolnit a neriesit kulturu stolovania a vylucovania, chapem ze ti ide o nejaky funkcny denny rezim, ale ono to nasilu nejde, to 2 hodinove uspavanie si usetri, zjavne nie je unaveny, bud sa u neho menia spanky, alebo nie je pocas dna dostatocne vycerpany….

nickpick
28. nov 2021

@lukina20 ozaj kvoli tym jaslickam a odplienkovaniu sa vobec nemusis stresovat, moja isla do jasiel 2-rocna a neodplienkovana a nikto nic neriesil, mne to trosku pride ako keby tvoje predstavy ako by malo tvoje dieta napredovat a spolupracovat nekooperovali s realitou - tvoj maly si ide svoje, lenze on je naozaj este malicky, neklad na seba a neho take vysoke naroky, toto nie je sutaz, co sa jedenia tyka, bude sa to este x-krat menit, podla aktualneho apetitu, zubov, do toho choroby, odporucam udrziavat kojenie, zide sa ked nebude chciet vobec nic jest (pisem z vlastnej skusenosti)….

viestta
Odpoveď bola odstránená
evkamotka
29. nov 2021

Moj starsi syn ma 4r a vrestanie a truc ho este nepreslo. Poradim len pokusit sa obratit na zart, keď sa zacina štartovať.... Nocnik chapem ako myslis, ale je nepodstatny. V jasliach ich proste budu mat a bude zoznamene. Stale dufam, ze z tych jedov syn vyrastie ale neviem

amelia89
29. nov 2021

@lukina20 Ahoj,vobec nic nerobis zle proste je toto take obdobie. Zacina sa prejavovat jeho osobnost.
Moj syn ma 16M a uz sa to zlepsuje ale tiez ma obcas strasny hysak- ked mu chcem vymenit oblecenie plienku.. ked proste ideme robit nieco co nie je po jeho. Necitim ze to je moje zlyhanie proste deti nebudu robit vsetko co my chceme.
Btw ja syna len posadzujem na nocnik od 10M a kaka iba tam - samozrejme ze nejde o odplienkovanie, rozumieme vsetci ze na to este nedozrel ale on do plienky nekaka od roka, vzdy v rovnaky cas kaka v nocniku takze mne to nepride vobec skoro ale ak zase mu to vadi tam byt mozes to napr na mesiac odlozit🙂

nevenka
29. nov 2021

Ja mam teraz tretie 11 mesacne. Nocnik mame v obyvacke medzi hrackami, sem tam ho tam obleceneho posadim, alebo si sadne sam. Pri 2 starsich mi bol nocnik do ich 2,5 roka uplne nanic. Na ten sa uplne vybodni. Moje drobatko je este kojene, rano si cucne, prebalim ho a necham ho motkat sa mi popod nohy, ked robim ranajky. Daco obzuva, hra sa. Teraz sme v karantene, takze aj so starsimi sa snazi zabavat. Potom si zase cucne a ide spat.
Papa obed v jedalenskej stolicke, sem tam protestuje, ale uz si pomaly zvykol, ked je hladny, aj sam sa tam pyta 😅. Pri jedle ho zabavam knizkou, hrackou nejakou. Potom vonku, poobede nejaky olovrant alebo len mlieko a pospat. A stale sa len tak sam volne hra. Akoze zabavam ho tiez, ale vacsinu casu nic neriesim. S jedlom ho nenahanam, ale ked nechce jest v tej svojej stolicke, dam ho dole a skusime neskor. Teda jeme vyslovene v tej stolicke, nie mimo nej. Takto som to robila aj so starsimi, jeden je druhak a dcera je predskolacka. Nemaju problem slusne jest, krajat si jedlo. Neokydat sa ako prasiatko 😅. Neviem, netlac na pilu. Je to stale babatko podla mna 🥰

lukina20
autor
29. nov 2021

Dakujem za rady, uz som sa zacinala citit ako neschopna mama... super, necham nocnik nocnikom a budem dufat, ze toto jedovite vzdorove obdobie bude co najskor za nami.
Prajem vam pekny den🙂

fiafia
29. nov 2021

@lukina20 tak nočník vylúčiť. Ak sa vzpiera nemá to zmysel, akurát sa môže vypestovať odpor k nemu a to bude problém. Stolička ? Musí nutne v nej sedieť? Mne mala jeden čas sedávala na kolenách lebo stoličku nechcela ani vidieť. Voda,vaňa? Celkom bežné, robila cirkus do neskorsieho veku. A kočík? Tiež bola fáza ,že tam za nič nechcela, ona nemala rada pocit pripútania. Niekedy treba poľaviť, nechať tie deti "vybojovať si to svoje" prejde to a príde zase iné 😂

linki90
29. nov 2021

@lukina20 ahoj nočnik ešte vynechaj tak ako pišu baby malý má čas nato je potrebne aby si to uvedomoval sam že tam treba isť a nie že ty ho tam nasilu posádzaš,to že si ho s tym zoznamila je fajn ale skoro zbytočne netlač na pilu aj tak sa to naučí .Moj synček bude mat 17 a tiež nocnik doma ani nemáme a ani nemam v plane kupovať.Začneme cez leto na zimu je to hlupost to ti povie aj doktorka,s odplienkovanim.A k tomu správaniu no opisala si mojho syna lenze on je ešte aj nervak a bije nás 🤦🏻‍♀️ za všetko trucuje keď mu vezmeš niečo nedovoliš ,hazdže slzy ale len akože plač bez slz,chce sa dať lutovať. No je to obdobie a musiš to vytrpieť neboj sa viacero nás s tým bojuje.Netreba si ho všimať nechaj ho tak nech plače kriči aj na zemi jeho to prejde pokial teda nieste vonku 😄 alebo odid preč a on dobehne za tebou mám vyskusane 😄 zla mama niesi to sme potom všetky 😄 co pocujem tak fakt chlapi sú horsí 😄 ale aj tak toho certa lubim iked niekedy mám nervy v koncoch 🤷🏻‍♀️😄

lukina20
autor
29. nov 2021

ok nocnik som vynechala dnes tak menej boja na rano... a dnes som ho uz hodila na jeden spanok, cize aj to vecerne zaspavanie bolo lahsie...
boze dakujem vam baby fakt miestami som sa citila, ze som hrozna matka...