icon

Rozprávanie dvojročných detí

28. sep 2020

Koľko toho pohovoria vaše deturence ? 😁

lavender21
28. sep 2020

Malá bude mať dva roky v januári a hovorí jednoduché vety... už si aj pospevuje pesničky 😂 Jej sestra v tom veku hovorila pár slov... Je to úplne individuálne 🙂

nikpa
28. sep 2020

Moj malý v 2 rokoch ani mama nepovedal, je to veľmi individuálne, neporovnavaj. Jedno je fyzicky zdatnejsie, začne skôr chodiť, druhé skôr rozprávať...

eriksonka1234
28. sep 2020

Môj v tom veku si vystacil s 3 slovami. Teraz je na gympli, takže klidek, všetko chce čas. On začal hovoriť ako 2,7 ročný a hneď rozvinuté vety.

madeleine
28. sep 2020

Vsetko ma svoj cas, mam dve deti, syn okolo dvoch rokov zacal rozpravat, dcerke sa nezatvorili usta odkedy sa prvy krat nadychla :D prestavku nema obcas ani ked spi... obe deti dostavaju rovnake mnozstvo podnetov, maju rovnako aktivnych rodicov (tych istych :D ) a na dcerku mam menej casu ako som mala na syna... kazde dieta ma svoj cas. Drzim palce!

hettinka
28. sep 2020

Moji v tom veku nehovorili skoro nič. Začali viac v 2,5 roka okolo 3 sa rozhovorili.

jany149
28. sep 2020

Ja mám 2 aj 3/4ročnú....v decembri bude mať 3...rozpráva cca do 10 slov....doteraz...teraz posledné dni začina spajať...každe je individuálne....možno sa rozhovorí v školke..ide od januára

blumie
28. sep 2020

Nasa sa poslednu dobu rozhovorila. Za 2 mesiace bude mat 2 roky a vie priblizne tych 30slov, vety zatial nehovori max. "Kde je?" Vie povedat. Zacala viac zo dna na den.

trinneo
28. sep 2020

Nasa mala dnes 2roky a nepovie len to, co nevie alebo nikto nepovie.. Ukecana uz asi tri mesiace poriadne... Ale sesternicin o pklroka starsi chalana len par slov... Svagrinina v 2rokoch hovorila par slov, hlavne ukazovala... Myslim ze vedela max30 slov, svagrina robila zoznam a rozkecala sa jej az po 3rokoch ked bola v škôlke.... Velmi indi vindi

lolazmola
28. sep 2020

Moja nerozpráva čisto ale všetko, začína už tvoriť vety. Staršia začala hovoriť ako 2 a pol ročná ale mala lepšiu výslovnosť

pallacinka29
28. sep 2020

Môj ako dvojročný mal svojich pár vlastných slov... rozrozprával sa ako 3 ročný (škôlka tomu pomohla), teraz má 4 a pozná také slová, že sama nechápem.

matapo
29. sep 2020

...individualne velmi, ja mam ukecane dieta rozprava v kuse vsetko komentuje na vsetko sa pyta, nieco aj schomoli hlavne dlhsie slova, ale je mu rozumiet upne vsetko ma 2,5 roka. jeho starsi brat bol total ukecany uz na druhe narodeniny rozpraval suvisle a cisto a aj tazke slova, ostalo mu to doteraz v kuse rozprava vsetko rozobera, vsetko obkecava, pise pribehy, cita stale (10 rokov). Dcera zas naopak, nebola velmi do reci v dvoch rokoch vedela povedat par slov.

bubinko1506
29. sep 2020

Mojim sa ako 2 rocnym usta nezastavili. Hlavne mladsi rozprava od rana do vecera, obcas aj v noci. Ale pomohli im jasle - nastupovali ako 20 mesacni, vedeli povedat par slov, tam sa rozrecnili.