icon

Spanie u 2 mesačnej - večerný horor

stela128
16. dec 2018

Ahojte, mame doma presne dvojmesacnu Stellku, ktora fungovala ako hodinky 5 dni po prichode z porodnice. Potom si z neznamych pricin dieta povedalo ze bude malym tyranom. Spi co raz menej. Uz ani doobedu nepospi tu hodinku co bolo, konecne ked zaspi v kociari a vonku je aj 13:00 kedy spi krasne 3 hod. Potom sa zobudi, nakojime a od 16:00 je hore, o 18:00 zacne taka “hyperaktivita” - drie sa, mrauci... a stupnuje sa to. Prestavka je kupanie. Po rituali stale nejavi znamky spanku. Babo okupane, napapane, v stisenom rezime sa prihovarame, hladkame, tulime v perinke, bez perinky, v postielke i v manzelskej...s pribudajucou hodinou zacina mocnejsi krik, rozhadzovanie rucickami, zrychleny dych
Je kojena, niekedy dokrm 30-60 ml najcastejsie vecer mozno kazdy druhy den. Prsia su uz vecer dost vytiahnute. Kazdy vecer koncime o 00:00, nevymyslam si. Na prsniku este nikdy nezaspala. A ked tak zdrimla a co len sa pohnem uz je v strehu. Lenze s tou pribudajucou hodinou je stale agresivnejsia. Trha bradavkou, šklbe nou a natahuje. Je to bolestive a najviac ked to tak necakane sp zaklonom hlavy s bradavkou v puse. Idem sa docikat ked nedrzim hlavinku... cez den taketo kreacie nema.
Takze kojenie o 23:00 musim ukoncit a prichadza na rad mamzel ktory ju nosi na rukach po byte, niekedy na dvakrat, lebo si mysli ze uz je tvrda a ona nie je tak od znovu. Ale do 00:00 to zvacsa stihne. Aj teraz pochoduju. Ja uz nevladzem a mam nervy, lebo nechapem vlastnemu decku. Koliky som vylucila, ma vetry pocutelne ako dospely chlap. Nezvija sa... co to ma byt neviem.

Kedy to skonci?
Co to je?
Da sa s tym nieco robit?

Vsetko nam funguje jedenkrat.
UM -zaspala len prvykrat po poziti
Biely sum- prvy a posledny krat bola vybavena za 4 min
Nikdy sa to nezopakovalo.
Dnes sme ju zababusili a o 20:00 boli 45 min kocarovat, spala, kocar sa v chodbe postavil a uz bola hore... takze nic

Co dalej?
Vydrzat? Dokedy???? Nekonecny pribeh. Co robime zle?
Ani kavu nepijem. Nerozumiem tomu

katrin21
16. dec 2018

podla toho co pises, jej uz k veceru naozaj nestaci mliecko a je hladna.... nema vyznam sa trapit, ak sa to nebude zlepsovat.. skusila si jej davat vecer viacej? moja druha mavala vecer taketo stavy, rev 3 hodiny a okrem kolik ( typicke pre vecerny cas ), ktore sme riesili rurkou a Sab simplexom sme zistili, ze ona byva vecer hladna...viac ako cez den... takze ked sme jej zacali po hodine od napapanie po kupani dat znova papat, zrazu bolo po vecernych placoch.. Ak nemas dost mliecka, nestresuj sa a kludne ju dokrm, nenechaj sa vystresovat maniackami kojenia, skusaj samozrejme , aj koj, ale nerob z toho tragediu a sama sebe stres, ze " bohuzial" musis dokrmovat.. Spokojna mama , spokojne dieta...
Take male dietatko ma castío taketo problemy, este nema svoj rezim a vsetko sa este len vytvaara a treba aj vydrzať a robit co sa da... ale urcite, ked mas pocit, ze je hladna, tak skus dat este papat ( aj to ze nezaspi na prse, moze byt znak, ze neni este tak unavena z tahania prsnika a chcela by este )
A este , ked spominas to zaklananie hlavicky, sleduj to, lebo niekedy to mozu deti robit ked maju skryty reflux.. zvykne vrackat? vygrcne nieco? casto, niekedy, alebo nikdy?

ked ju dokrmujes, vypije 60? alebo podla coho jej robis davku? skus spravit aj 90 a ak vypije aspon 60 a viac, tak naozaj je hladna a treba ju dokrmit.. keby vypila len 10, tak to nie je tragedia, ale ak vypije takto, tak to uz je hladna... mala som to iste pri prvej.. presne v 2 mesiacoch... mliecko zacne ubudat a dietatu sa horsie taha, uz tolko same nestrieka...

este mozes skusit nosenie na tigrika, vygoogli si, to je tak na predlakti vasej ruky, ona dole bruskom... robi to dobre na odgrgnutie a aj masiruje brusko..

helen11
16. dec 2018

Naša prvá tiež tak v 2 mesiacoch tetorista, volali sme ju nepoložiteľná, spala iba v mojom náručí alebo v kočári, keď som ju položila do postieľky alebo hocikde, dokázala vrieskať dlho, skúšala som aj dlhšie, ale po pol hodine revu som to už nezvládla...v noci nám robila to isté,, vtedy som cez deň videla všetky seriály, malú som mala v náručí a spala a strašne rada dudkala na prse (ale bezbolestne)... občas kontrolovala, či ju držím a spala ďalej... tisíckrát som sa ju snažila vložiť do postieľky a nešlo to.... skúšali sme aj dokrmovať, ale o UM ani počuť, takže v hlade to nebolo...ale prirodzene sa to zmenilo, neviem kedy, ale treba vydržať...
ale určite by som skúsila pred spaním dokrmovať...
Pri druhom dieťati totálny rozdiel, prespala nám hodiny, doslova dieťa za odmenu, ten istý spôsob opatery, úplne iné situácie...

lula313
16. dec 2018

Nám pomohlo začať ju dávať spat presne o 17tej, kým bola unavena už natoľko, že nevedela zaspať(čo sme sa dočítali, že je príčina tohto nočného vyrevovania). Teraz má 8,5 mesiaca a chodi spat aj teraz o 17tej a spi do 8mej rana, samozrejme to chce čas, vraj trvá 3 mesiace, než si dieťa zvykne na režim.

katrin21
16. dec 2018

@lula313
nuz... okolo 17 moze chciet spat, ale nie je dobre aby spala az do rana.. deti maju treti spanok este bezne veru v tomto veku, ale trva max. tak 30-60minut... vacsinou.... naucit ho spavat od 17 do rana je cesta do pekla, lebo po case zacne vstavat o 4-5 rano a uz nebude chciet spat .. 🙂

selest
16. dec 2018

Aj nas to robi. Vecer je to vzdy boj ho uspat. Ale vsimla som si ze ked som s nim sama ze je muz na poobednej tak je to lepsie.Vtedy ma asi nenej podnetov kedze ja sama nekukam telku a poobede sa uz ani tak nesaliem s nim ako manzel. Stlmim podvecer svetlo kludne s nim rozpravam atd. Kolkokrat mi tak zaspi sam na gauci, iba ho za rucku drzim. A ked je doma muz tak hulakaju spolu este babke skypuju telka huci. A potom maly presne ako pises nevie co so sebou aj chce jest aj nechce aj nechce lezat ale z ruk mi ide vyskocit kyve sa reve smeje sa proste des. A potom ho muz nosi na rukach a on hulaka a skace a zrazu akoby utal a spi...

lula313
17. dec 2018

@katrin21 zo začiatku vstávala rano o 5tej, teraz pekne rano potiahne do 8mej(s dvoma kojeniami po ktorých ju vratim do postielky a hneď zaspi), čiže cesta do pekla je dávať dieťa spat o 20tej a potom ho 4 hodiny vláčiť na rukach. Naša je za minútu tuhá, keď ju dáme do postielky, o 17tej mám volno, muž s nou zostane doma, ja si zbehnem na kavu s kamoškami, do obchodu, do kina, pospím, pozriem seriály, navarím, operiem a žijem aspoň trosku normálny zivot ako som viedla pred dietatom. Som odpocinuta a potom sa viem dietatu plne venovat a neodkladam ju k tv, či do chodaka, aby som mala od nej pokoj. Dcéra v šiestich mesiacoch stvornozkovala, sama sa posadila, stavala sa, takze nemyslím si, že jej absencia tretieho spanku spravila trvale nasledky🤷🏻‍♀️😂

pininka
17. dec 2018

No ja ťa nechcem strasit,ale niektoré deti sú také. Neter bola 4 mesiace ukážková a potom akoby ju preplo a začala po veceroch vrieskať, uspávanie bol horor a trvalo to do troch rokov. Kamoška zasa každý večer, či zima či leto musela ísť s malou na dve hodiny vonku v šatke, potom zaspala tak že doma ju len uložila a spala ako tak. Nás síce zaspal večer krásne, ale bol hore kazdu hodinu, a to nepreháňam, trvalo to do troch mesiacov, bola som taká unavená že raz som ho nechala v izbe a namesacna som išla na poschodie ľahnúť si k mužovi do postele a zobudila som sa až na malého vrieskanie a ani UM tomu vôbec nepomohlo.

danula.ch
17. dec 2018

@stela128 podľa mňa je už prostE unavena z celého dňa, tým aj nervózna a má problém zaspať. Skúste šatku, alebo nosic, alebo aj to uspávanie na rukach. Čím skôr začnete, tým skôr sa vám ju podarí uspať. Ked ju na ruky zoberiete po hodinach inych pokusov, uz je taka unavrna, ze sa jej ani tak zaspat neda. Vecer nakoj, pripadne dokrm a sup uspat, nenechaj ju dudlovat ta dlho. Samozrejme ten večerný kľud, to robíte skvele. Vyskusajte nekupat ju večer, možno ju to preberie a všetko sa iba zhorsi. Niektoré deti to uspava, na iné to posobi presne naopak. Aj my sme prvé mesiace uspavali na rukách a postupne začal zaspávať na prsniku. Nie je to až taká tragédia, postupne začal zaspávať po papani vedľa mňa na posteli

saja1
17. dec 2018

@stela128 my sme mali maleho tyrana okolo 3. Mesiaca. Pomohli nam dve veci:
1. hojdacka
2. Pochopit spankovy rytmus. Ked zacala byt nervozna, skusali sme robit s nou vsetko mozne. Prebalit, nakojit, uspat, pomojkat, stale dokola, nic nepomahalo. Az som v nejakej knihe citala ze moze byt moc unavena. Takze som ju v tej sekude ako zacala byt nervozna okamzite supla do kocika a zazrak 😀 toto babatkovske obdobie bolo sialene, kazdu chvilu bolo nieco, co som musela hadat co chce 😀 drzim palce ✊

katrin21
17. dec 2018

@lula313 tak to mas akurat stastie na take dieta, ver tomu ,ze vacsina deti by bola rano velmi skoro hore 🙂

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
kredog
17. dec 2018

Vela sil, prejde to, nas zacal spat ako 3 rocny, horor a des ,co sme s nim prezili. Teraz ma 9 a vecer o 8 uz fuka pod viecka. Druhy pekne spal, velmi skoro celu noc a teraz 3 roky, dieta na zabitie, vsetci spia on duluje po dome, stale ho musim kontrolovat. Minule v kotolni chcel otvorit pec. No postrach. Takze neviem co je horsie. Napada mi, ci jej nevadi UM, ze jej nesedi alebo je vyhladovana.

erikafer
18. dec 2018

Neboj prejde to ja som bola takysto ako ty bezmocna aj mna takto utešovali ako teraz pišem tebe ale neverila som im 2 mesiac bol prenas uplne najviac najhorsi teraz ma dcera 4 mesiace nehovorim že to je idealne ale z porovnanim zo začiatku je to ukažkove dieta 🙂 doteraz neviem čim to bolo prve 2 mesiace bola stale v zavinovačke ruky zviazane nemala mala som pocit že tak jej je lepsie raz sme skupsili bez zavinovacky a zrazu sa to zlepšilo potrebovala byt na volno. Ziadne rady ti nepomožu musis skusat a sama nato prist a u babetiek je každy den iny aspon u tej mojej bol jeden den niečo fungovalo na druhy už nie. držim palce neboj prejde to hlavne bud v klude mala všetko citi 🙂

stela128
autor
19. dec 2018

@erikafer dakujem, aj nasa trpi v zavinovacke, tiez sme mysleli ze tam sa ukludni, rucky prestanu skakat ale prave naopak, vosli do nej nervy, perinka nadskakovala a ona az cervena a nie a nie skoncit takze zas von z perinky. A presne, prvykrat nam zafungovalo napr dokrm umele mliecko- zaspala do minuty este s flasou v puse, ine dni tiez ponukneme mliecko lebo sa mi zda ze vecer mam menej mlieka, a aj mam; takze kolko vypije -vypije, ale kuzlo sa uz nekona, tak to bolo aj s bielym sumom, tenkrat poprve ano a nikfy viac 🤪, lenze tie nase napady sa uz dominali, ale verim ze bude lepsie. Aspon v tom nie som sama. Je nas takych viac . Tak nech nam rastu do krasy.

stela128
autor
19. dec 2018

@katrin21 som sa stratila. Treti spanok? A preco by mala vstavat o 4-5?

katrin21
19. dec 2018

@stela128 no deti maju prve mesiace 3 spanky vacsinou.. doobeda, poobede a podvecer chvilku.. ono to casom vymizne, u niekoho v 4mes, u niekoho v 6.. okolo toho pol roka uz vacsinou maju len 2 spanky....
ide o to, ze ked dieta das spat velmi skoro vecer, tak rano je skoro hore... neodporuca sa uspavat dieta pred 19,30 -20.00 ak chces, aby spalo napr. do 7 rano.. ak ho uspis okolo 19, tak bude rano o 5-6 hore. To plati ale v pripade, ze dieta ti dobre spi cez den... lebo ono v suhrne spi napr. 13-14hodin, vekom menejm, ale prve mesiace tak. a rozdeli si to na denny a nocny spanok.. napr. noc 11h a den 2h, alebo noc 10h a den 3h ( napr. 1,5h doobeda 1,5h poobede, rozne.) ... 80% deti to ma takto..
cize moze byt, ze dieta, co cez den nespi dobre, tak v noci potiahne aj 12h.. ale moze prist obdobie, ze zacne spavat poobede pekne 2h a ked ho das spat moc skoro vecer, tak rano bude prilis skoro vyspate a bude hore...
mne to pri prvej presne platilo.len som o tomto nevedela vtedy este.. ja som kupala a uspavala skoro, okolo 19 .. a pred 6 bola vzdy hore , vzdy ! niekedy aj 5,30 lebo cez den spavala 2-3 h... skoda, ze som vtedy nevedela..
druhu ukladam po 20tej,( kupanie zacinalo 19,30 ) .... teraz ako je vacsia tak aj okolo 21uz a spi mi do 7-8, co mi na MD vyhovuje.. ja som sova, nie ranne vtaca 🙂