Spánok dvojročných deti
Maminy prosim o vaše skusenosti, môj 2ročny syn mi už na obed treti den nechce spat, myslite že ho to prejde alebo sa možem z jeho obednym spankom možeme rozlučit ?
Je to možné, aj kamarátkina dcérka prestala v tomto veku poobede spávať. Možno by pomohlo skoršie budenie ráno. Môj malý bude mať 2 roky a on si pospí tak na hodinku, ale je na nom vidno, že to ešte potrebuje. Tiež som rozmýšľala, že mu obedňajší spánok zruším, ale jedna mamička mi doporučovala nerobiť to, že nech si aspoň poleží, tak neviem. Ale máme tu v okolí zopár detí, ktoré už cez deň nespávajú, tak treba rátať aj s touto možnosťou.
To akože vobec? ani do tretej poobede nezaspi? Moja obcas štrajkuje jeden niekedy dva dni., a potom zas bezproblemov zaspi. a teraz ako madva záleži či ju niečo nerozruši nejaka navsteva, alebo bola moc rozjsšena tak vtedy ma problem zaspat, alebo ked zažije niečo nove.skušaj ho uspavat, ved aj ked si poobede poležka tak si odychne.
No moja dcérka prestala definitívne poobede spávať ked mala rok a pol. Je to malé zihadlo, nespavala potom dokonca ani v škôlke, iiba tam povinne ležala s deťmi ale nezaspala. A to bol problém ju večer dať stat lebo este ani o desiatej nebola unavená... Bolo to strašne, tak dúfam že to nebude váš prípad.
@katrina18 moje vzdy tak okolo druheho roka prestali cez den spavat......zdriemli si tak raz za dva tyzdne 🙂 sa same vypytali do postielky, na gauc.....ale spavali v noci cca od 19tej do 7mej 8mej rana 🙂 uspavanie trvalo par min 🙂 im aj mne taky rezim vyhovoval....nebol ani problem v skolke, kde sa len ,,hrali,, na spinkanie, polezkali, oddychli zaspali mozno raz za dva tyzdne, aj doma cez vikendy ci prazdniny fungujeme na poobednej sieste....sadneme, oddychneme, maminka vypije svoju poobednu kavicku, porozpravame, pozrieme rozpravky.
moja dcera tiez prestala okolo dvoch rokov spinkat cez den, nechybalo jej to, lebo spala vecer uz od siedmej az do rana. Sem-tam sa jej este stalo, ze zaspala od unavy, ale len vynimocne. Kazde dieta je ine. Mladsi syn ma rok aj sedem mesiacov a cez den prespi cca hodinu, ale zasa za noc prespi menej ako starsia dcera.

Tažko povedat, každe dieta je ine, jedno potrebuje viac spanku, ine menej, ja mam tiež 2. ročneho syna, a ešte mi spava každy den, pyta sa spavat, ešte potrebuje poobedny spanok. Ale mam kamošku, čo jej mala tiež nechcela spavat, ale bolo to len dočasne, po nejakej dobe sa vratila ku poobednemu spanku, takže možno, že ide len o dočasny stav. 🙂