icon

Spánok trojmesačného bábätka

effy777
2. júl 2022

Ahojte
Áno som asi blázon( za posledné mesiace si tak prídem ).
Viem že bábätká sú individuálne a nemáme sa porovnávať a všetko sa časom upraví. No prišla som si po radu. Malého kojim, no na úpravu stolice ale aj mu chutí dávam Hippku. Máme určitý rituál cca dve hodky vždy výjde. No nespí dlho,,,skúšam aj UM potom moje mlieko ale spi Max 4 hodinky a potom je hore a to vypije riadne. Nie nestresujem len ako ste to vy robili možno nejaké rady🙌🧸🤷🏼‍♀️

anne_mary2
2. júl 2022

@effy777 myslis v noci ci cez den? natalka 3 m spi v noci 22-6 , cez den max do pol hodky aj to len na prse/ rukach, dokopy veelmi malo.. cisto kojena. Zachranuje ma zatial nocny spanok , ze aspon vtedy oddychnem

effy777
autor
2. júl 2022

@anne_mary2 u nás je to naopak respektíve bavím sa o nočnom spánku. Malý spi doobeda hodku potom pobede a trošku schrupne navečer ale málinko. To si on pýta a večer to je na 3 zobudenia.

nikol789
2. júl 2022

@effy777 moja má tiež 3mesiace, mesiac je už len na um Hipp.
Cez deň pospi veľmi malinko. Max dva krat po pól hodine 🤦🏽‍♀️😀
Večer zaspi o 19:30 spi do polnoci, potom sa zobudi o tretej a potom o piatej a to už sme viac menej hore

effy777
autor
2. júl 2022

@nikol789 takže nie som jediná,😃 nám ťa hippka pomáha hlavne kakat lepšie po kolikovom období ktoré bol horor

miskamicha
2. júl 2022

@effy777 moja po asi 3 tyzd od barodenia spala tak hodinu a nieco cez den a nespala ani v noci poriadne🙄 chldiki sne obe spat o tej 3-4 rano😬

effy777
autor
2. júl 2022

@miskamicha my sa budime medzi jednou a treťou ráno dlhšie nespí no a keď počujem že niekoho babo spi celú noc

emalka
2. júl 2022

Mas instagram? Ak.nie, odporucam zalozit a sledovat Spinkaj Babo. Krasne tam vysvetluje ako funguje spanok babatiek. To ze sa ti budi v noci je uplne ok. My sme na dlhsie nocne spanky presli az v polke 4 mesiaca, niektore deti zacnu lepsie spavat az po roku. Je to velmi individualne a ak maly prospieva a napreduje tak je to ok 🙂

effy777
autor
2. júl 2022

@emalka ďakujem krásne povedané viem že to bude lepšie a tie budenia majú svoj význam len vidím ako ine detičky spinkaju tak slintam že kedy sa aj na vyspím súvislé 5 hodín večer 😃🤷🏼‍♀️ ďakujem

emalka
2. júl 2022

@effy777 Mala ma takmer 5 mesiacov a prvykrat prespala 7 hodin v kuse ked mala 13 tyzdnov. To som si myslela ze je anomalia a dalsia nov bola zas horsia, no odvtedy sa ten spanok zacal predlzovat. Teraz prespi kludne aj 10-13 hodin v noci 😁. Neprovokujem, len ta chcem.povzbudit ze sa to moze zlepsit 🙂 A ak nie tak je to tiez ok 🙂.
Co som robila aby som jej pomohla lepsie spat: zatemnujuce rolety v izbe aby bola fakt ze uplna tma, biely sum pri spanku, rozdielny sposob uspavania cez den a vecer, denne spanky pri svetle. Do mlieka som jej davala aj Espumisan, lebo mala problemy s vetrami a to ju casto budilo. Radsej som ju obliekla menej, casto sa budila spotena a radsej nech jej je trochu chladnejšie ako keby sa mala prehrievat. Zavinovacka, no nie taka klasicka perinkova, skor ulitka. Nasej sa pacilo spat s rukami hore v zavinovacke Love to Dream.

nikol789
2. júl 2022

@effy777 ani Nehovor o kolikoch... už som bola v koncoch🙈 teraz vidím už zmenu ale tie tri mesiace boli veru masaker.... a to som si hovorila že keď mám dievčatko že sa tomu vyhnem...

miskamicha
2. júl 2022

@effy777 to ze sa budi je ok.. a je to aj akysi ochranny mechanizmus pred SIDS. Maloktore dieta prespi celu noc. 3 mesiace je malo na nejaky rezim ale postupne ho buduj. Uvidis ze aj o tyzden moze byt inak

diamond007
2. júl 2022

@effy777 mne teda sa budila na kojenie každú 1.5-2h

ariannazara
2. júl 2022

@effy777 to myslíš ako seriózne? Ze chceš aby 3m bábätko spalo celú noc? To si ešte počkáš 🤣 môj začal spat keď mal 2 roky a 7 mesiacov. A áno sú deti ktoré pre spia celú noc od malinka ale aké percento? 5% 🙅‍♀️niektoré deti sa budia aj každú hodinu. To je údel matky-nespat 🤣

nikpa
2. júl 2022

@effy777 asi som nepochopila kde je problém alebo čo je zle 🤷 môj sa budil do roka každé 2,5hod a neprišlo mi na tom nič čudné. Je to bábo, snáď si nečakala, že budeš vyspatá do ružova 😃😄

effy777
autor
3. júl 2022

@nikpa no jasné že nie. myslela som si že to bude úžasné obdobie na ktoré nezabudnem ,😃 ja sa pýtam na rady a prípadne vaše dojmy nie čo si čakala?🤗

effy777
autor
3. júl 2022

@nikol789 moja spolu v pôrodnici mala dievčatko a hneď po pôrode málu bolelo bruško chudatko
Nám to prišlo týždeň po ale také silné že nie na večer ale 24/7

andreatytler
3. júl 2022

@effy777 Ak spi 4 hodiny v kuse, tak to mas velmi dobre. Vobec rady nepotrebujes. Len rob co robis. Vacsine deti sa spanok pokazi pri prvej spankovej regresii ktora je v 4-5 mesiaci. Potom pridu zuby, separacna uzkost, vyvojove skoky a bude to kolotoc zleho spanku... nas syn prespal noc ked mal 2 roky.

nikpa
3. júl 2022

@effy777 rada je, že treba vydržať, bude lepšie. Lebo bábätko si proste momentálne robí čo chce ono, nie čo chce mama

effy777
autor
3. júl 2022

@andreatytler no zakrikla som to myslím. Večer sa budíl každé dve hodiny ale to prdel a nešlo mu kakat. Asi tie kolíky ešte neskončili

effy777
autor
3. júl 2022

@nikpa ďakujem 🙂