icon

Spánok vymenený deň za noc

majca1581
21. jan 2014

baby ahojte ... mam taky problem s babom že mam zamenený den za noc a neviem ako ju mam odnaucit ..chodime spat stale o 1,00 v noci ...a cez den mi zasa pospi do 18,00 neviem ze ju mame ale po tej siestej je uz hore az do 1,00... a neviem ako to mam napravit .mala ma za chvilu 4 mesiace 😢 ..prosim vas mate niektore s tym skusenosti ??? dakujem 😉

luba28
21. jan 2014

@majca1581 a kedy chodi na obed,alebo doobeda spat??

elina25
21. jan 2014

aj my to máme vymenené a máme 5-mesiacov ako kedy ide hajkať a má aj režím len to že malá čaká kým nepríde mž s práce a tak hajdy spať....

majca1581
autor
21. jan 2014

@luba28
@elina25 noi my mame takto ze ide spat o jednej v noci zobudi sa o 7 rano najest spi mi este do 10,00 a potom je dve hodky hore o 12,00 ideme vonku a vtedy mi vyspi este nejake 4 hodiny a potom este okolo 19,00 spi do 20.00 a to je vsetko ako pospi dost ale uspim ju az ked je 1,00 v noci cize od 20.00 je hore az do 1.00 a nespi vobec 😒

luba28
21. jan 2014

@majca1581 tak skus ju o tej 19.00 nedat a posunut na 20:00,alebo ked budete vonku tak nebudte tak dlho,iba 2 hodky,...

majca1581
autor
21. jan 2014

@luba28 ze ju mamm budit M?? ked skusala som to ale potom je nervozna

luba28
21. jan 2014

@majca1581 a ona spi,iba ked ste vonku tak dlho???prid s nou domov skor a nechaj nech sa sama zobudi,...detom sa vonku velmi dobre spi,.

betka011
21. jan 2014

ja som to riešila tak, že som ho zobudila a snažila sa ho udržať hore a za také 2 dni sa to upravilo, a už zase spal tak ako mal

ppetinka
21. jan 2014

@majca1581 my sme to mali donedávna takisto - že sme ťahali do 1 až 2 rána ... a cez deň spala ako zabitá... potom sa jej to akosi upravilo - asi odkedy ju dávam zaspávať ku nám do postele ... ľaháme okolo 23 hod .. jej sa síce nechce, huzdí sa, ale keď vidí, že ja "spím" tak aj jej sa začnú pomaly zatvárať oči a zaspí.. hoci jej to niekedy trvá skoro 3/4 hodiny ale predsa :D ... a potom ju len prehadzujeme do postieľky .. viem, tiež nie je bohviečo naučiť dieťa spať s nami.. ale už sme boli tiež z toho na mraky, stále ťahať takto do noci.
Ono veľmi dôležité je aj to, aby už večer malo dieťa taký pokoj .. keď sa ti cez deň zobudí, hraj sa s ňou, poriadne sa jej venuj a potom večer, tak už len tak ponoste po rukách alebo prípadne hopať do sedačky a trošku sa s ňou porozprávajte .. dieťa časom pochopí 🙂 My napr. večer ju už len trošku ponosíme po rukách alebo sadneme s ňou do obývačky, ale už sa s ňou nesnažíme veľmi hrať, hrkať jej pred nosom s hračkami atď .. a myslím, že aj to u nás pomohlo

ppetinka
21. jan 2014

a aby som nezabudla - tiež je veľmi dôležité dodržiavať časový režim - napr. my o 19,30 kúpeme, ona si potom väčšinou zdriemne na 20 min a tak sme s ňou hore, manžel s ňou chodí po byte, rozpráva sa s ňou alebo si sadneme spolu do obývačky, ako som ti spomínala, ale to už máme aj menšie svetlo v obývačke a tlmené v spálni ... rozprávať večer pokojne, potichšie ..

martina05
21. jan 2014

podľa mňa ti veľmi dlho spí vonku a v priebehu dňa - teda keď to porovnám so svojim 4 mesačným synom. Každé dieťa je iné ale keď si zrátaš koľko spí hodín spolu, tak mi ani nepríde divné, že sa jej o 20 do postele nechce...Skús upraviť režim, viac ju motivovať k aktivitám v priebehu dňa a samozrejme, že bude mrzutá, keď ju zobudíš v priebehu dňa- ale postupne si zvykne..

elina25
21. jan 2014

@majca1581 presne toto moja robi