Spávanie s väčšími deťmi v posteli
Ahojte, zaujímalo by ma, či aj väčšie deti 10+ spia niekdy s vami v posteli. Keď sa v noci boja, že prídu a ľahkú k vám alebo ich odprevadite do svojej postele? Môj partner chodí 1x do týždňa na sluzobku ( spí mimo domu) a vtedy sa deti striedajú vždy po jednom a spia pri mne. Práve som si čítala článok od jedného det.psychologa, že deti nad 10 rokov už nemajú spat v posteli s rodičmi. Pre mňa to je ale pekný čas, porozprávame sa o veľa veciach....aky máte na to názor?
Kasli na psychologa. Ked vam je tak spolu dobre, to je najlepsie. Sama hovoris ze je to pre vas krasne straveny cas. A jeden krat do tyzdna? Mavnem rukou nad clankom a robim tak, ako to citim. Neboj sa, detom to neuskodi, praveze vela da... Uzivajte si to❤️
Nemám ešte deti 10+ ale naozaj nerozumiem čo.je nevhodné na tom aby dieťa občas aj v takom veku spalo pri rodičovi.. veď ide o to aby sa cítili.bezpecne a to že má nad.10rokov neznamená že to nie je dieťa čo.este potrebuje svojho.rodica ak sa boji.. pokiaľ viem.moj muž občas šiel spať k svojej mame aj v 12+ rokoch a nezanechalo to na ňom žiadne stopy, má ju rád je to.jeho mama ale nie je žiaden mamičkár a je to.vyrovnany muž.. kedykoľvek má budú moje deti potrebovať keď sa budú báť, budem tu pre nich a nech si hovoria psychológovia čo chcú..
Ahoj, ja mám síce ešte len 9-ročného, takže nie som celkom tá osoba, od ktorej si chcela názor. Môj syn, samozrejme, s nami v posteli nespí. Ale cez víkend, keď je ráno čas, si bežne k nám príde ľahnúť. A každý večer máme so synom rituál, že si večer spolu čítame, každý svoju knihu, v našej manželskej posteli. Ja na svojej strane, on na mužovej. Keď je čas ísť spať, idem ho uložiť do jeho postele.
Podľa mňa je v poriadku, ak deti, aj 10+, spia občas s niektorým rodičom, keď ten druhý nie je doma. Ten článok, o ktorom si písala, zrejme narážal na to, keď takéto veľké deti spia s rodičmi v posteli stále. Lebo to už je naozaj dosť divné.
Ďakujem za názory. Tam to bolo v zmysle sexuality. Že také väčšie deti z tohto dôvodu už nemali spat s rodičmi. Bavila som sa o Tom aj so svagrinou, tá má rovnako staré detí, muž chodí na dvojtýždňovky a teda, ona deťom nedovolí, aj ked deti chcú. Príde jej to nevhodné. Nebyť tých dvoch vecí - psychológa a švagrinej, by som sa nad ým ani nepozastavila
citala som ten clanok..
podla mna je rozdiel ak s tebou spia v posteli na striedacku, lebo otec je na nocnej a ked dieta spi s matkou v posteli denne a otec je na gauci, alebo nepritomny..
Sexuality??? No to je dobrá blbosť. Veď hádam nespím nahá a netúlim sa k synovi. To zas nejaký neukojený "odborník" písal?!
No mne príde dosť divné ak niekomu napadne niečo ohľadom sexuality voči vlastným deťom, zato že si prídu ľahnúť k mame a spat pri nej.. 😳 to už by rovno mohli povedať že deti 10+ neobjimat..
Moja dcéra na 12 rokov a spí so mnou. Som rozvedená a jedna posteľ je voľná. Radšej spi so mnou ako v spoločnej izbe s bratom. Keby mala vlastnú izbu, bola by tam, ale mám len 3 izbový byt. Ja v tom nič zlé nevidím. Tiež som to čítala a obe s dcérou sme sa divili, nič zlé sa na tom nezdá ani jej.
Mne napríklad vždy príde trochu pokrytecke ako deti majú už od pocatia spať same vo svojej izbe, ale keď muž odíde na noc, matka už sama spať nechce 😅 ale to len tak vo všeobecnosti.
Ale v tvojom pripade myslím riešis iný problém ako rieši psychológ. Ak je to občas a fajn si pokecate nič zle na tom nie je, nie je to pravidlom.
Má dotyčný psychológ deti? Potom ti poviem či si jeho názor aspoň prečítam 🙂
tu je ten clanok, mne sa paci
https://najmama.aktuality.sk/clanok/311738/sexu...
syn ma 10...ja chodievam na nocne,vtedy spi s manzelom ,tesi sa na to,aj manzel je rad....vecerne debaty a tak....a zasa aby mne nebolo luto,obcas sa manzel poruca do detskej izby aby som si to vecer zasa uzila ja ....mne to nepride cez,su to nase deti,su to krasne chvile a myslim ze ked sa da,treba si to uzit...o par rokov to uz moze byt ine...
Ten psychológ asi nemá deti.
Tvoje deti s tebou budú navždy , nie nejaky psychológ. Tak kašli na články a užívaj si SVOJE deti a spánok s nimi kým to budú chcieť príde puberta a budeš pre nich “trápna” a budú chcieť súkromie a niekedy dokonca budú mať na dverách papier s textom “zákaz vstupu mame” keď ich nahneváš 🤪
No tak som si ten článok prečítala a musím povedať, že mnohé veci sa mi v ňom nepáčili.
Nespochybňujem odbornosť pána psychológa, ale asi trávi veľa času s ľuďmi, ktorí psychológa potrebujú a potom si myslí, že sme všetci psychicky narušení. Štyridsiatnici žijú v nešťastných a nefunkčných vzťahoch, tridsiatnici sú nezrelí a nesamostatní, mamičky sú narcistické a nezdravo naviazané na deti, deti rodičom závidia sexualitu a žiarlia na nich, navyše je pomaly každé druhé dieťa obeťou sexuálneho zneužívania a môžu za to rodičia, lebo sa s deťmi nerozprávajú o sexe?! Wtf?! Ani sa k tomu nejdem vyjadrovať, dávno som nečítala takú znôšku nezmyslov. Ale k tomu spoločnému spaniu: ak sa máme držať toho, čo hovorí "odborník", v článku sa píše práve o tom pravidelnom spaní s rodičmi. Nie o občasnom, príležitostnom prespaní v rodičovskej posteli.
Dcéra bude mať 13 dlho spávala pri mne, má vlastnú izbu a každý večer zaparkovala pri mne, cítila sa bezpečne v mojej posteli. Už z toho vyrástla, spáva už asi pol roka vo svojej izbe, ale niekedy sa stane, že dofrci okolo 1:00 ku mne. V zmysle sexuality celkom nerozumiem.. Myslím, že keď dieťa zaspáva a pohladkam ho po ruke, alebo hlave nič sexuálne v tom nie je.. Mojej kamoske sa to zdalo tiež nenormálne.. Mne sa zas u nej zdalo niektoré veci divne čo sa mi nepáčili.. Keď som sa o tom bavila s kolegyňami, ich deti tiež spávali s rodičmi, resp v noci dofrcali. Prestala som to riešiť. Dcéra z toho vyrástla a niekedy mi tu chýba jej odfukovanie. 🙂. Rob tak aby bolo dobre Tebe a deťom. Mne dokonca psychologicka povedala, že predpubertalne obdobie je podobne v prežívaní ako keď má dieťa 2roky. Môže sa naviazať na matku, aby cítilo bezpečie....
Ja som bola do svojich trinástich tak a v pohode ... nič to neznamená a hej tiež sa dalo aspoň pokecať a pomaly zaspať
Že čo???? Deti nad 10r nemajú spať s rodičmi? No nech mi ide taký "psychológ" do kelu....
Ja so sestrou sme s našou maminkou @renatka1972 spinkali vždy keď náš ocinko išiel ďaleko do práce a to chodil na týždňovky... mohli sme mať viac ako 10r a hádajte čo? Žiadne traumy z toho nemáme ani niesme až chorobné nezdravo citovo na nich naviazaný.. máme krásny vzťah všetci 4 takže vám poviem ... Spite s nimi čo najdlhšie 🙂
Ja ked pridem domov a ocino je v zahraničí vela krat spim pri mame lebo sa dlho rozpravame ( hlavne maju super pohodlnú postel )😂😂 a mam 21 aj brat snou spi občas ma 15 ale pamätam si že ked sme boli menši tak to bola taka klasika kto sa zobudil išiel si lahnut k rodičom a na druhy den nadavali že su dolámaní😂 traumu nemam žiadnu🙆🏽♀️Žijem šťastna osamostatnená 🥂
A to si musela pisat anonymne? Takuto blbost? (Sorry)Clanok nejakeho odbornika? Je to len nazor jedneho cloveka. Ak snim bude vacsina suhlasit deti k sebe uz v noci nepustis Lebo ich to poznači? Ja som spavala s mamou cele roky.. najprv lebo otec robil nočne a budil ju.. tak spal v detskej s bratom potom lebo sa rozvadzali a nie som uchylna a odisla som sama zit do zahranicia po škole..S mamou sme stale blizke. Riad sa svojim rozumom a srdcom nie dakymi člankami z netu.
Môj syn bude mať 11 a aj teraz mi funí do ucha 🙂. Má prázdniny, tak ma čakal z poobednej a zaparkoval u mňa. Nič divné ani nevhodné na tom nevidím, veď je to moje dieťa preboha. Ja som spávala ešte aj hádam v 14-tich niekedy s mamou a myslím, že som vcelku normálna.
Aj väčšie deti môžu hľadať istotu v rodičovskej posteli, keď majú zlý sen. Nevidím na Tom nič zlé
Ked deti spia s tebou len ked nemas doma manzela, nevidim v tom najmensi problem. A este ak sa striedaju, ziadne sa neciti odstrcene, tak neries. Vyhovuje vam to tak? Vyhovuje. Inak neznasam, ak dieta starsie ako dva roky spava bezne v manzelskej posteli. Ak to niekomu vyhovuje, ok, ale u mna by to nepreslo. Ine je, ak ma zle sny, je chore, ale pravidelne ani nahodou
Ked som sa ako dieta v noci bala, vzdy som si isla lahnut k rodicom.. A ano, aj vo veku viac ako 10+.. Mavala som zive sny, takze to bolo pomerne casto.. Poznacilo ma to jedine tak, ze mam aj v dospelosti a napriek vzdialenosti, ktora nas deli, srdecny a zdravy vztah s rodicmi 😀
@elizabet173 kolko ludi, tolko chuti.. nase deti spali s nami na hromadke (v spalni sme mali k manzelskej posteli prilozenu dalsiu postel), kym sa sami nerozhodli prestahovat do svojej izby (zhruba predskolsky vek).
Ak to tak doma nemate, co na tom mozes neznasat? 😉
@beronsche ja mam dieta uz dospele. Neznasala by som spavat pravidelne v jednej posteli s muzom a dietatom, pripadne s detmi. Ak to tak niekomu vyhovuje, chapem, mne nie. Moje dieta spalo od prvej noci vo svojej postielke, najprv prirazenej k nasej posteli bez bocnice, neskor, ked uz mal asi rok, v postielke v spalni, od troch rokov vo svojej izbe, do ktorej sa sam vypytal. Netvrdim, ze nikdy neprisiel za nami, ako som pisala, choroba, zly sen, strach z niecoho, to je normalne, ale inak by som to nechcela. Ja by som sa nevyspala. Ked bol babatko a mala som ho raz pri sebe, tak som nezazmurila oci a zaspala som na druhy den od unavy posediacky. Opakujem, ak to niekomu vyhovuje, chapem, mne nie. Pocas dna je more casu na mojkanie, venovanie sa dietatu, ako pises, kolko ludi, tolko chuti
Ja mam dieta este male (aj tak s nami nespi v posteli) ale ked som bola ja dieta a otec isiel na sluzobku, tak sme sa bezne este aj obaja s bratom k mamke nasackovali do velkej postele :D spali sme normalne v pyzamach vsetci tak neviem co take divne z hladiska sexuality by na tom malo byt :D proste sme sa tesili na to, ze budeme s nou spat :D
Rob ako citis. Ked ma dieta napr. Nocnu moru, ta ho neposlem spat naspat. Nas starsi ma 8 a spi so mnou ked ,,treba,,.

Ahoj, mám síce ešte malé deti - 3 a 4.5 ročné - ale doteraz spia s nami v spálni (majú prirazené postele k našej manželskej) a nemenila by som. Teraz ich už v lete chceme dať spolu do detskej, lebo čakáme čoskoro ďalší prírastok. Ale pamätám si z detstva, že keď sme boli na prázdninách u babky, všetci sme sa bili o miesto pri nej v posteli, pretože sme vedeli, že to je presne ten krásny čas zdieľania sa, rozprávania sa až do zaspania a pod. Hneď vedľa bola izba s 2 posteľami, ale nikdy som tam nespala, keď bolo na výber. Vždy som spala vedľa babky a mám na tento čas tie najkrajšie spomienky. Nevidím na tom nič zlé, hlavne keď je to občasné a hlavne, keď je to v čase, keď spíš v spálni sama. Ani dedko vtedy už nežil....