icon

Šteklíte svoje bábätka?

andreatytler
17. sep 2020

Ahojte mamicky a ockovia,
Pred par dnami sme boli u terapeutky s nasim 9 mesacnym synom a ona mi povedala ze by som nikdy nemala svoje babatko steklit lebo nielen ze mu je to neprijemne ale doslova bolestive... ze stekenie a bolest su pre male deti tie iste pocity alebo maju sidlo v tom tej istej casti mozgu... uz neviem presne ako to odborne povedala. Ja som bola velmi prekvapena lebo nas syn sa pri stekleni velmi chychoce a myslela som ze to znamena ze sa mu to paci.
Ked som prisla domov, kukla som internet a tam jeden clanok za druhym o tom ake je steklenie nezdrave ale nic sa o tom nepisalo v 2 knihach ktore som citala☹
Som to len ja taka neznala?

pribinak
17. sep 2020

Toto je off topic, ale chichoce, nie chYchoce.

K téme, áno keď bol syn babo tak som ho šteklila, ale len tak kým mu to bolo prijemne, nie tak že už sa odťahoval.

1mina
17. sep 2020

Ako male babo som ju nesteklila nejak ale teraz napr ma 2 roky a sama sa nato rehoce a pyta si ze ju mam este posteklit tak zrejme jej to nevadi inak by povedala sak ona mi.rychli povie ked jej cosi ine vadi 😂

andreatytler
autor
17. sep 2020

Ospravedlnujem sa za tu hrubku☹

cervenaruza123
17. sep 2020

No neviem... Moja sestra ked bola mala, sa rada steklila a ked sme ju nesteklili my, lebo sme ju uz lutovali, steklila sa sama. Ale tak, ze ju to fakt steklilo a velmi ju to bavilo 😀.

andreatytler
autor
17. sep 2020

@pribinak , @1mina Ved prave to, ze aj nas sa rehoce ked ho stelklime a to som aj povedala tej terapeutke ze vsade sa pise ze dietatko da najavo smiechom ak sa mu nieco paci ale ona povedala ze ten smiech pri stekleni je automaticky a nie komunikativny. Ja napriklad neznasam ked ma niekto stelki, je to velmi neprijemne aj ked tiez sa pri tom chichocem. Ale myslela som ze u deti je to ine... no zda sa ze nie je.

leeo
17. sep 2020

@andreatytler pokial viem, tak pri bolesti aj male babo bude plakat a kedze sa tvoje smeje, tak ho to asi neboli.

leeo
17. sep 2020

@andreatytler a ten automaticky smiech.... no neviem, ked ma nieco boli tak sa nesmejem. Ale mozno je to u deti fakt ine... proste uz novorodenec dava najavo placom ak mu je nieco neprijemne

radkaradix
17. sep 2020

@andreatytler ja vzdy sudim podla seba. Mne je steklenie neprijemne a tiez sa pri tom smejem. Musi to byt nejaky reflex. Cize suhlasim, ze mozog to asi spracuva ako rovnaky neprijemny podnet. Na druhej strane to mozu mat radi, lebo je to pre nich salenie, zabava s rodicmi. Ja steklim len tak jemne a s prestavkami na vydychnutie. Moj muz stekli maleho tak naozaj, dlho, az sa potom nakoniec rozplace a viac nechce. Takze nieco na tom bude..

andreatytler
autor
17. sep 2020
1mina
17. sep 2020

@andreatytler tak kym nerozpravala som ju veru nejak nesteklila..ale teraz uz rozprava a povie jasne co ano co nie takze to sa nebojim 😂

marca12
17. sep 2020

Takto by som to napisala. Myslim,ze kazda z nas bola steklena a odbudlo z nas? Pomaly uz nic nebudeme moct robit

andreatytler
autor
18. sep 2020

Dakujem kazdemu za prispevok. Som celkom rada ze nie som jedinna co o tomto nevedela. Ja mojho syna uz steklit nebudem. On aj tak ma radsej ked sa jasime tak ze spolu akoby zapasime. 🙂

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
autor
18. sep 2020

@maciatkolulu Ved hej, ideeees ale mozno je to bez rozumu. Ten rozum totiz ziskas tak ze sa radis s lekarmi, terapeutmi, citas knihy, clanky a debatujes s inymi mamickami.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
ajka0207
18. sep 2020

@andreatytler šteklenie je dosť nepríjemne a ľudia sa pri tom smeju, takže to bude nejaký reflex. Nemyslím ze malé dieťa to má inak