icon

Strašný jakot pri uspávaní 5 mesačnej dcérky

katuskacn
10. sep 2020

Ahojte, spánok. Téma tém. Naša 5 mes.dcérka takmer každý večer musí neuveriteľne jačať, keď príde na uspávanie. Uspáva ju manžel na fitlopte, niekedy ja. Až na pár výnimiek je to ale naozaj vždy spojené s totálnym jakotom. Zvyčajne je v priemere do tých 20 minút položená v postielke a spinká. Čo s tým? Ani mi nejde o ,,odučenie" sa z fitlopty, to je zase iná téma, ale o to, prečo je tam stále taká nespokojnosť. Dnes bola večer už úplne celá roztekaná, akoby do nej šlo 230V. Kúpeme ju zvyčajne okolo 18:30. Cez deň spáva už len 30minútové spánky. Už len s nostalgiou spomíname na tie 60 a viac minútové. Čo s tým? Je preunavená/prepodnetovaná? Normálne, že neviem, ako ju mať v ,,kľudnom" režime. Nemyslím, že bábo musí zaspávať v takomto rozpoložení, len teda neviem, kde je chyba.😒

mareka49
10. sep 2020

@katuskacn a nepretahujte?
Ze uz mala spinkat a vy ju kupete a potom hopsate?
Skus skor ci to bude rovnake.
Loptu by som menila cim skor ak sa bude dat.
Postielka mozno kolotoc hladkanie spievanie..
Neskor budes vdacna.
Je kojena?
Mozno tuzi po maminke

januss1990
10. sep 2020

@katuskacn ahoj ja mam dvojicky a poznam to velmi dobre od 3 mesiaca sme uspavali na rukach natrasali neskutocny vreskot to bolo nieco priserne a ked zaspali a sme ich chceli dat do postielky zas vreskot az hystericky plac uspavali sme kolko krat aj 4 hodiny 🤦‍♀️ dokazali plakavat tri.hodiny v kuse do dalsieho krmenia a boli fakt najedene prebalene odgrgnute no proste vsetko toto trvalo vyse mesiaca kazdy vecer az som raz povedala stop ziadne ruky nic pekne sa davali do postielok do vlastnej izby zapal sa im kolotoc nad postielkami a bolo .trvalo to nejaky cas dokym si zvykli plakavali ale ked si zvykli ze sa ma ist spinkat to bolo nieco uzasne dali sa do postielky a uz bol klud je to na tebe ci to vydrzis pocuvat alebo budes uspavat na fitlopte do niekolko rokov. Kamoska tak robila najprv sa jej nepacil moj rezim ale potom mi podakovala ze to je uplne super. A baby mi spavali 10-20 minu od 5do 9 mesiaca za celyy den teraz maju rok a pospia si aj hodinku necelu

gelifil
10. sep 2020

emocionalna kolika...nic s tym nenarobis, len preckat

tamarka9
10. sep 2020

@katuskacn u nás to začalo cca okolo tretieho mesiaca tak isto a trvalo to tiež tak tri mesiace. Vždy pred uspavanim som už mala stres,priznám sa,že som si dala deci vínka,bola som kludnejsia,malej som aj počas tej hystérie spievala a prihovárala sa jej,že neviem čo ju trápi,ale som tu pre ňu a spolu to zvládneme. Až to úplne prešlo. Ale to keď nešla spať načas, alebo keď sa pokazil režim,to iba zhoršovalo. Čiže keď som videla únavu,išla buvat aj 18.00 a postupne to prešlo.

sono2
10. sep 2020

@katuskacn toto nepoznám mam dve deti. Každému odporúčam dojčiť. Toto by si nepoznala, keby si dojčila. Čo tak ju skúsiť naučiť do šatky? Je ešte maličká.

lululucy
10. sep 2020

My sme mali presne ten isty problem,asi do pol roka. Kazdy vecer nenormalny rev. Manzel malu uspaval na rukach,lebo ja som uz nevladala. Jedneho vecera bol dlhsie v praci,tak som ju dala v obyvacke do kociara a ona zaspala. Od vtedy zaspavala v kociari. Teraz ma 17 mesiacov

gelifil
10. sep 2020

@sono2 to co splietas???jasne, ze to mavaju aj dojcene deti

andreatytler
11. sep 2020

@katuskacn Nas syn zacal s takymto vreskom pred nocnym spankom v tom istom veku. Plakal aj 2 hodiny a tak hrozne ze sa cely spotil.. normalne mal pizamo prepotene a vlasy mokre.
Isli mu zuby... to sme nevedeli... ale pokracoval v plakani aj po tom ako vysli zuby.
Nam pomohlo zaviest pevnu vecierku na 19:00. Dovtedy sme ju posuvali aj 2 hodiny hore dole podla toho kolko spal cez den. Asi po 2-3 tyzdnoch plac prestal.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
alexandra2468
11. sep 2020

@katuskacn joooooj aj my sme to mali :D vyslovene sa musela prerevat do spanku. Hrozne to bolo. A vacsinou to bolo tak, ze jeden uspavajuci to nikdy nezvladol a museli sme sa vymenit a az pri druhom zaspala.
Vzdy takto revala asi 30minut, ale kazdy z nas ( ja a manzel) vydrzal pocuvat ten rev len 20 minut 😃
Priserne, ked si spomeniem. Strasny rev, bolo vidno, ze chce spat, ale silou mocou sa snazila tie oci nechat otvorene. Fitlopta, zapnuty vysavac. Chudaci susedia.

Viem, ze deti tak placu pred spankom, ked su prilis unavene uz, ale toto nebol nas pripad. Skor to vyzeralo to, ze nechcela ist nikdy na nocny spanok. Vzdy, ked doslo na uspavanie, tak rev strasny. Ja uz som mala teoriu, ze proste nechce zaspat, ze sa boji🤦🏻‍♀️

Nikdy som nezistila kvoli comu to bolo. Bolo to take obdobie a preslo to samo, chvalabohu. Teraz ma 9m a pamatam si presne ako sme mali stres vzdy, ked prichadzal vecer 😃 preslo to asi ked mala 6m.
Drzim ti palce, vydrzte to!

agata1376
11. sep 2020

Ja som mala s dcérou to isté. Každý večer hrozný plač a trvalo to od narodenia celý jeden rok. Celý čas bola kojená, zúbky do roka nemala takže to neboli ani tým, skúšali sme rôzne spôsoby uspávania... nakoniec pomohlo len to, že začala spať medzi nami v posteli a odvtedy bol kľud.

nickpick
11. sep 2020

@katuskacn tiez som uspavala na fitlopte, asi do cca 4.-5. mesiaca, najprv to fungovalo krasne a potom z nicoho nic taketo sceny, nevedeli sme kde je problem, mala bola a je kojena, tusim len raz-dvakrat sme identifikovali bolest bruska (nafuknute a napate brusko, cela cervena, neskutocny krik), potom sa mi zacalo vidiet ze jej fitka prekaza, ako rastla nevedela sa mi v rukach pohodlne ulozit, plynule sme presli do uspavania v lahu pri kojeni, ak ju neboli brusko, nerastu zubky, nie je hladna/smadna, skuste hladat nejaky iny sposob ako uspavat, niekto neda dopustit na biely sum, ja som malej pustala klavirne uspavanky, to ju zvyklo upokojit a naladit na spanok a cez den den som zvykla masirovat telicko na uvolnenie (nie ked je napata a nervozna)...,

nickpick
11. sep 2020

@sono2 ja dojcim a takytomto placom sme si presli tiez (aj moja sestra), nie je to pravidlo, ze dojcene deti nemaju taketo tazke vecery pred spankom....

katuskacn
autor
12. sep 2020

dakujem vsetky baby. urobili sme zmenu, ze malu uspavam ja posledne noci a je to lepsie, pokojnejsie. nahrada fitlopty bude dalsi level, ked uz nebudeme mat rozbity tyzden co tyzden. hoci nozky mi to pekne vyformovalo, je cas sa posunut. 😀 na nocny spanok nechcem uspavat v satke, ani s nami v posteli nespi, takze najdeme alternativu, co bude v pohodke pre vsetkych. urcite taka je. asi ju musime viac unavit, ukazuje sa mi podla poslednych dni, ked pendlujeme hore-dole. a to sme mysleli, ze v bezny den je moc unavena. 🤷‍♀️

andreatytler
13. sep 2020

@katuskacn Ano... mne sa zda ze vacsina deti aj ked su vecer viac unavene potrebuju pred vecernym spankom najdlhsi cas bdenia. My sme mali vecer 3 hodiny bdenia a museli sme posunut na 4 hodiny. A pritom rano potreboval len 2.5 hodin bdenia...