icon

Sú povolené cumlíky v štátnej škôlke?

8. júl 2022
Strana
z2
diamond007
8. júl 2022

👍👍🤣🤣🤣🤣

heln
8. júl 2022

otazka: akoze myslis skolku, kam chodia deti od dovrseneho tretieho roku? predpokladam, ze deti v tom veku uz nepouzivaju cumlik.

judit47
8. júl 2022

Nie na stretnuti rodicov zaznelo:

Plienka do skolky nepatri
Cumlik do skolky nepatri
Mojkacik na spanie do skolky nepatri

Skolka je predprimarne zariadenie kde maju tvoje dieta naucit a formovat mu osobnost,nie ho nechat v babatkovskych navykoch.

pribinak
8. júl 2022

Ak nastupuje do MS, tak má pravdepodobne okolo 3 rokov, najvyšší čas aby sa dieťa zbavilo “dudla”
Jednak si deformuje čeľusť a jednak mu to bráni v rozvoji reči

blunka
8. júl 2022

Moja dcéra má práve za sebou rok v štátnych jasliach a teda cumlíky sa tam netolerovali. Teraz ide do školky a neviem si ju ani predstaviť s cumlom v ústach 😀 😀 😀. Mladšiemu bratovi tiež hodila do koša a bol bez cumľa už aj on. Len som bola spokojná ako to za mňa vybavila. Prvé spanie zahlásil že "sestrička zahodila" (meno povedal) a spokojne zaspal.

drzaopica
8. júl 2022

Urcite nie

luliu
8. júl 2022

Jasne, že nie. 3 ročné dieťa by už nemalo mať cumel

nikha2809
8. júl 2022

Ako kde.Zisti si v škôlke.V našej sú povolené, ale nikto o tom nevedel iba sa učiteľka pýtala či má nejaké dieťa ešte cumel, ale nemalo žiadne.

hermionia
8. júl 2022

Pridám inu skúsenosť, deti mali v škôlke cumlíky, ale nebolo to na prospech veci, bolo ich toľko, že učiteľka nevedela, ktorý komu patrí a keď dieťa poobede odchádzalo, priniesla mu dvakrát cudzí cumlík, takže aj takto sa šíria vírusy medzi deťmi. Nešlo o moje dieťa a bola som rada, že ani cumlík nikdy nepotrebovalo. Ak sa dá, skúsiť doma odnaucit.

tehotna40
8. júl 2022

@hermionia presne toto som šla písať, dokonca boli aj také prípady, že deti, ktoré už cumel nemali, ho chceli lebo ho ma "ten" a "tá"... neskôr to zatrhli.
A autorka, viem, že niekedy je to oducanie od cumla ťažké, každé dieťa je ine ale ver mi, najlepší čas odučiť, ak má 3 roky, už malo byť dieta minimálne rok bez neho...

autor
8. júl 2022

Potrebujem aby si toto precital manzel, a cim viac komentarov tym lepsie, lebo si ide stale svoje.
Malej som pred 6 dnami zrusila cumel, ktory mala iba na spanie. Prebehlo to nadmieru dobre, prvy den este trochu rozpravala o cumli ale vzdy som to zahovorila, ostavala som pri nej dlhsie ked zaspavala a bez problemov.
Bohuzial 3 dni nato ako sa zrusil cumel ochorela, asi nejaka viroza, dnes je este rozmrzela trochu, zhodou okolnosti sme na navsteve u starych rodicov a ostavame prespavat a mala cely cas iba opakuje ze chce ist domov a stale dookola chce ist domov. Viem ze ju viem upokojit, bohuzial ked som sla do rusenia cumliku tak som nepredpokladala a nepocitala s tym, ze ochorie a ze budeme musiet ist k starkym a ze budeme musiet prespat a ze mala bude mat nejaky splin, kedze k nim velmi rada chodi.
Manzel jej uz isiel kupit cumlik, nech sa upokoji a ja nechapem, ona cely cas spala bez problemov, dni bez problemov, cestovanor bez problemov a teraz toto.
On ma svoju utkvelu predstavu ze pred 30 rokmi on u nich ma dedine v skolke mohol mat dudel.

luliu
8. júl 2022

Najväčšia chyba ak jej ho teraz date. Môj bol absolútny zavislak, mal ho celý deň, jeden v ústach, ďalší v ruke. Padol vek 2 roky a vzali sme mu ich natvrdo. Trvalo deň kým si zvykol, potom ho už len spomínal, ale žiadna tragedia

autor
8. júl 2022

@luliu ja to viem preto som nesmierne vytocena

hradnapani
8. júl 2022

dve deti som mala v skolke a v kazdej hned povedali, ze ziadny cumel ani plienka. Ani z hygienickeho hladiska by to nepreslo. A v case covidu zrusili aj plysaky z domu prinesene na spanie, a kedze covid tu este bude, tak cumle by uz vobec nedovolili. Ba dokonca zrusili aj cistenie zubov po obede - kvoli kefkam, deti si ich vymienali, padali im na zem, cize hygiena zla.

autor
8. júl 2022

Manzel este zahlasil, tak jej povieme ze sme ich zabudli. Mala uz bola v pohode, bohuzial choroba a neviem si vysvetlit jej opakovane domahanie sa ist domov, lebo na starych rodicov je zvyknuta. Pristupila som k zruseniu teraz v lete, lebomod septembra ma nastupit do skolky a ja si uvedomujem, ze cumlik tam nie, preto som ho zrusila a on teraz vyrukoval s tymto.

sccarlet
8. júl 2022

@tehotna40 súhlasím že tak do tých 2rokov, môjmu sa pokryvili zúbky a to už mal 2,5, vždy sa niečo dialo a nechcela som mu ho brať tak sa to odkladali (dcérke v 1roku 9mes). No ale všimla som si že zúbby nespojí, medzera presne ako tvár cumla, hneď v ten deň sa mu "stratil cumlík" a zvykol celkom v pohode, zúbky sa mu už skoro celom vyrovnali, vdakabohu

tehotna40
8. júl 2022

Autorka.. to odmietanie byť u starých rodičov je isto chorobou, chce byť doma, cítiť sa bezpečne a mať svoj kľud. .

autor
8. júl 2022

@tehotna40 ano urcite, za inych okolnosti by som bola doma ale jeden den musime prespat, bohuzial. Malu som navyse upokojila aj bez cumla hoc s rozpravkou ale upokojila sa, aj vcerajsiu noc spala doma zle ale to je sposobene chorobou, ani na sekundu som nepomyslela na znova pouzitie cumla. Bola som rada ako to mala zvladla aj napriek chorobe a on chce ist lahsou cestou.

sccarlet
8. júl 2022

@hradnapani presne tak aj u nás, ani plienka ani cumel a tiež počas covidu zrušili umývanie zúbkov a plysakov. Viem že tým čo nastúpili prvý krát povolili plyšakov lebo to zle znašali. A aj tak pár deti na spánok cumel donieslo, tak viem že počas tých prvých 2-3mes dávali keď museli lebo tie malé deti veľa plaču za rodičmi. A dcérka vravela že bolo len peklo kvôli cumlom-ze si ich pýtali mimo spánku, potom že zamenili si cumle.

A manžela drž od týchto veci stranou, lebo ti zbytočne pokazí tvoju snahu. Ak bolo pár dní už dobre tak načo zasa dávať. Počas choroby sa radšej viac tuľkaj, chyť za rúčky a ak nespí s mojkačom tak je dobré začat a ten zvykne úplne nahradiť tu potrebu kontaktu. Chyba-krok späť sa nerobí. To ako si predstavuje opätovne odúčanie🤦‍♀️dieťa by bolo zmätené že raz ho dali raz ho vzali a že keď silno revalo tak mu ho dali. Dieťa už vie byť vybité, a keďže cumlík je fajnota tak si ho bude vynucovať stále krutejšie. To máš podobne ako keď niečo zakážeš a o chvíľu mu to dáš.

kristinka92
8. júl 2022

nechápem spojitosť medzi tým že dieta chce ist domov a rýchle bežím kúpiť dudel??
veď chce byt doma, vo svojej posteli, svojej izbe, so svojimi hračkami…a nie strcit dudel do pusy
trojročná už nemá co mat dudel, okrem toho ze by ju v škôlke vysmiali, chcete počkať dokym sa jej zdeformuje čeľusť a zuboradie do takej miery, ze sa to bude riešiť zdĺhavou cestou čeľustneho ortopeda pripadne chirurgicky?? lebo s pretrvávajúcim dudlom to bude na najlepšej ceste

karola987
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
9. júl 2022

Moja dcera mala v skolke prvy sok cumlik. Bez problemov. Ale ona s nim iba zaspavala. Zisti si, ako je to u vas.

katie253
9. júl 2022

Kamarátka tiež vzala dcére cumlík ,mala asi 2 roky, dobre bolo, zvykla si, ale dostala chvíľu na to kiahne. Zlý priebeh, no des, tak jej dala naspäť cumlík. A teraz veľmi banuje, že jej ho dala. Má 3 roky a nie a nie ho dať preč.... Vraví mi stále, že to bola najväčšia chyba.

mooonika1975
9. júl 2022

trošku neskoro si začala, keď za mesiac a pol ma nastupiť do mš, ale určite jej ho nedávaj. Mala som raz dieťa s cumlikom, ale len na spanie, ale dieťaťko malo problemy zdravotné. Tak sme zo začiatku tolerovali, potom sme ho naučili bez. Doma samozrejme maju deti, niekedy nechajú aj v skrinke rodičia. My však nedávame, je to len zvyk,ktorý je pre dieťa nevhodný.

adaale
Odpoveď bola odstránená
adaale
Odpoveď bola odstránená
adaale
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
9. júl 2022

@adaale čo je na cumli dobre ??? skús ma poučiť .... Deformácia zubov nie, ale sánky, čeluste.

nika0204
9. júl 2022

Inaaak tiadna somarina zw mohli mat dudel moj ocko( ma 48) doteraz spomina ze v 3r chodil vzdy rano do skolky s cumlom a vzdy mu ho zobrali a vesali na snurku a po tZdni mali zbierku jeho cumlikov😀😀

judit47
9. júl 2022

@adaale ked ma 10r este nemozme hovorit o ,,vyrasteni,,.

Cumel rovnako ako prsnik ci ine,,hmotne,,sluzi dietatu na ukludnenie a ma v nom istotu ked je male…Pride vsak vek kedy dieta musi pochopit a naucit sa,ze tieto hmotne ,,ukludnovadla,,uz netreba a dokaze sa ukludnit aj samo (buduje zdrave sebavedomie)-nezdrava fixacia na predmety neskor usti v rozne poruchy a zavislosti😄nejdem to tu vypisovat(fajcenie prezieranie sa a ine,,musim si dat na ukludnenie,,) ale 3 r dieta uz dokaze chapat a vie sa ukludnit bez toho aby zuzlalo gumu ci?😅

Strana
z2