icon

Termoregulácia dieťaťa

rheuska
29. júl 2016

Zienky do kedy ste obliekali dietatko plus jedna vrstva? Alebo kedy mozem zacat spolocny kupel s malou vo vani s teplejsou vodou? Teplejsi kupel ako 37 som neskusala, ale nelubi sa kupat a mozno uz by to chcelo teplejsiu vodu. Mame dva mesiace.

tana85
29. júl 2016

@rheuska ako su teraz tie horucavy, tak ziadna dalsia vrstva, aj tak sa v kociku poti. davam body s kratkym rukavom bez noh, obcas ponozky. a nasa nemala spociatku tiez rada kupanie, sprchovali sme ju tak, ze mi bola na stehnach priamo vo vani - umyli sme sa spolu a citila vacsiu istotu ako keby bola vo vanicke sama. teraz uz vanicku zvlada sama a ma dva a pol mesiaca

rheuska
autor
29. júl 2016

@tana85 žijeme v Írsku. Tu horúčavy nie sú. V podstate ju už obliekam ako seba, len jej kontrolujem chrbatik kvôli teplote. Ponožky ma skoro stale. Len by som chcela vedieť do kedy zhruba kontrolovat? Aby trosku aj otuzovala ako domorodci tu 😀. Čiapočky a ponožky vidieť iba na deťoch cudzincov. Od narodenia.

tana85
30. júl 2016

@rheuska jaaj, tak to je ine, midwife by neporadila? mozno skusenejsie mamicky tu, ja sa stale ucim a leto mi v tomto dost nahrava, ze nemusim trpnut ci je malo oblecena

bibistec
30. júl 2016

no zalezi na tom ake je dieta, treba kontrolovat za chrbatikom vzadu teplotu napr moja dserka je velmi otuzila mohla by spat v zime na balkone az nezvycajne otuzila uz po narodeni sme si to vsimli a odoberali vrstvy a sme na tom tak ze v zime ma ona oa minimalne 2 vrstvy menej ako ja. takze podla toho kazd edieta je ine a co sa tyka ciapocky tu by som do roka davala aj koli uskam aby neprechladli a potom uvidis ci sa pod nou nepoti zas ako ano oni cipaky nenosia ale usopleni su tak toto zas neviem ci je az taka vyhra. kontroluj dieta a podla toho sa zariad