Uspávanie dvoch detičiek
Ahojte, ako riesite uspavanie dvoch deti, ktore spia v inych casoch cez.den , ked ste s nimi sama.doma ? Mam.doma 4 mesacne a jeden a pol.rocne. A ani jednemu nevysvetlim ze treba byt ticho a ak pojdem len s jednym, tak druhy bude revat ze je sam.
chodili spat ked oni potrebovali. aj vecer ta starsia isla do postielky sama, dvere otvorene a ja som bola v obyvacke s mladsou. ked boli trochu starsie tak sa im spanky zosuladili a aj vecer chodili spavat spolocne
pusti starsej cd s rozpravkou alebo nejaku pokojnu muziku. rozpravaj sa s nou ze si hned vedla.
@solemami to chapem. Len si neviem predstavit uspavanie. Kedze obaja nevedia zaspat sami a potrebuju moju pomoc trochu ( vypit mliecko a trosku pohladkat ) aby zaspali
ved im daj mlieko a pohladkaj ale ostan len s tym co ta viacej potebuje. u nas to bolo to mladsie dieta
ked ti to neda tak ostan s oboma v izbe. ale ak jedno dieta bude behat tak ti nenecha zaspat to druhe
@solemami mne sa jedna iba o ten cas uspavania. Jasne zze ked zaspi budem v unej izbe. Ale tych 5-10 minut
teraz nerozumiem. ide ti o 5-10 minut ze budes s oboma detmi v izbe?
Naučiť ich chodiť spať na rovnako, je to jednoduché..
Ja som na nic neprisla. Bábätko sa muselo naucit zaspat same, tym padom jeho som len polozila a sla prec. Chudacik dost si to odplakal. Na uspavanie zostal starsi. Nocne vyrusovanie sme vyriesili tym, ze nespia v jednej izbe
No ja tivelmi rozumiem, mala som to podobne a nie neda sa naucit spat v rovnakych casoch male babo dieta co spi raz za den. Tiez to nevies vysvetlit, ze ma ten druhy tichucko cakat a uspavanie trvalo nakoniec aj dve hodiny a len sme boli vsetci nervozny. Takze bohuzial ja som to riesila telkou. Kym som isla uspat mensieho , starsi pozeral rozpravku v obyvacke.
Keď som uspávala mladšie, pustila som rozprávku staršiemu. A pri staršom som mala mladšie pri sebe. Pri dobrom počasí sme chodili von s kočíkom a mladší tam spal a starší sa aspoň unavil. V noci sme spávali všetci spolu v jednej izbe, alebo jedine potom každý v inej izbe.
Večer najprv uspím mladšie, potom staršie. Ak mladšie nechce zaspať, ideme všetci do izby. Starší si ľahne a mladšiu zatiaľ uspím na rukách. Na obed môj už nespí, nakoľko nemám čas byť s ním v izbe aj hodinu
U nas to je tak, ze mam 2,5 rocneho a 4 mesacneho. Starsi posledny mesiac uz len malokedy spi cez obed, ale ked spaval, tak to bolo tak, ze sme sli pred obedom na prechadzku, mladsi zaspal v kociari a spal v nom aj po navrate domov, dokopy vydrzal aj vyse 3 hodin, takze za ten cas sme stihli so starsim po navrate obed a uspat ho. Vecer je to tak, ze ked starsi cez obed nespi, idu vecer obaja zhruba v rovnakom case, niekedy starsi aj o trocha skor. On ide spat s manzelom, mladsieho uapim ja. Ak starsi spi cez obed, uspim mladsieho, starsieho zatial chysta do postele manzel, uspim ho potom ja
Nevedeli sme to popravde nijako zosúladiť aby sa nebudili, takže som ich naučila spávať cez obed v rovnakom čase, mladšia spi ešte aj poobede, na čas uspavania dám staršiemu vždy niečo kresliť, pozerať si knižku alebo niečo také, z čím nebude sestru vyrušovať a potom keď zaspi som normálne s nim hráme sa, robíme co treba...
Mam 3. Niekedy mam chut to vzdat ale na obed chodia spat zvlast. Chodim kontrolovat. Takze s takymi ako ty mas. Tak male do nosica a stojim pri dverach alebo blizko postele/postielky druheho. A vecer vsetci spolu ale niekedy aj hodinu pred zaspatim... aby sa to nepotiahlo az do 9tej xD Takze par min pred 19 mam uz v nosici 5m,dve su uz pripravene,lahnu si a popri uspavani baba sa modlime,je rozpravka a rozpravame a snazim sa ich utisovat.. Do hodiny spia.
Ja kým som uspala staršieho, mladšiu som koníka vedľa neho a on pri tom zaspal. Keď to bolo naopak staršiemu som pustila rozprávky a mladšiu vedľa uspala. Rozdiel sme mali rok a 3 mesiace, keď boli starší tak sa to trošku zosúladiť podarilo.
Ja mám medzi deťmi rozdiel 11 mesiacov a z celého toho bolo najhoršie práve uspavanie, keď ešte nemali spánok naraz. Každý spí v inej izbe. Väčšinou som staršiemu pustila telku a modlila sa, aby zatiaľ mladší rýchlo zaspal. Jasné že nám to starší 100x prerušil... Staršieho som sa snažila dať spať, kym už mladší spal, co sa nie vždy podarilo. A áno, boli aj situácie, že jeden v izbe plakal, kým som druhého uspala.... Psycho, kto to nezažil, nepochopí....teraz už majú obaja jeden spánok, je to podstatne ľahšie, idú spať naraz alebo starší čaká pri rozprávke (už tam vie obsediet).
Možno si skús pomôcť nosičom/kočíkom - u nás to vôbec nefungovalo , ale radili mi to všetci ;)
@tehotna40 a aky mas rozdoel vekovy ?
Uspavala som naraz. Sedela som na kraji postele, hladkala staršiu a druhou rukou hojdala na sebe mladšieho, aby bol zatiaľ ticho. Keď mrncal, skákala som s ním na fitlopte pri posteli a staršia si ľahla na kraj, aby dociahla držať ma za ruku.
Dcéra rok a syn bude mat 5

A ako.to.riesit v noci ked spia v jednej izbe a v noci sa budia na jedlo, a aby nebudili jeden druheho ? A vecerne uspavanie spolu v izbe, ked uz chodia v rocnaky cas spat ?