icon

Váha bábätka - je to v poriadku?

lauriema
29. júl 2020

Ahojte, dnes som bola v poradni s malou. V piatok bude mať pol roka. Narodila sa 2400g....a dnes mala 6,30kg.Opytala som sa sestričky je to v pohode? A jej odpoveď že aaaaa tak no môže byt. Od rána nad tým teda rozmýšľam je to akože malo? Alebo až veľa? Mala je kojena+začala som jej už dávať polievočku a hami kašu na noc.

elizuella
29. júl 2020

@lauriema Skus sa spytat v poradni pediatra na koniku. Moj laicky nazor je, ze ok. Dieta do pol roka ma zdvojnasobit svoju vahu. Moje sa narodilo 3500, ma cca 7kg, malo pol roka pred tyzdnom.

mogaa
29. júl 2020

@lauriema pochybujem že sestrička si pamätala že ide o dieťa čo malo pôrodnú hmotnosť 2400g, takže by som to brala s rezervou.....vždy sa vychádza z pôrodnej váhy a priebežného priberania....

nika82
29. júl 2020

priemerna vaha dievča 6 mesiacov
Výsledky Minimum Priemer Maximum
Výška (cm) 61,00 cm 65,90 cm 70,90 cm
Váha (kg) 5,60 kg ..........7,20 kg .........8,90 kg
tak bud v klude keby to vadilo dr ta upozorni

ajka0207
29. júl 2020

@lauriema keby to nebolo v pohode, tak ti predsa dajú nejaké rady ako to zmeniť. Určite to v pohode je, zbytočne sa stresujes.

lauriema
autor
29. júl 2020

@elizuella Ďakujem za tvoj názor

lauriema
autor
29. júl 2020

@mogaa Povedala som jej váhu akú mala keď sa narodila

lauriema
autor
29. júl 2020

@nika82 Ďakujem pekne, som kludnejsia teraz

nika82
29. júl 2020

@lauriema ono keby ti neprospievala a vaha stala ci klesala az potom by som bola v obavach a nato ze mala nizsiu por vahau tak mozno pomalsie pribera

mogaa
29. júl 2020

@lauriema ano ale 2údaje ti nič nepovedia😉iné je ak dieťa 4mesiace priberá na maximálne hodnoty a potom 2 mesiace "stojí "na váhe, prípadne začne chudn...pozri si toto a vieš si vyrátať priemernú váhu
https://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/n...
-sú tam aj váhové minimá a aj maximá priberania za I.aj II.štvrťrok

mogaa
29. júl 2020

@lauriema inak podľa tej tabulky priberá ok :
2400g(pôrodná váha)+priemer priberani aza prvé 3mes.cca 700g/mesačne - t.j.4500g -váha za prvé 3mesiace + cca priemer 550g/mesačne v II.štvrťroku -t.j.1650g - čiže priemerná váha je 6150g a je normálne ak je tam +-1kg rozdiel

lauriema
autor
29. júl 2020

@mogaa Ďakujem ti

sono2
30. júl 2020

@lauriema akurát. Veď deti priberajú prvé mesiace čo kilo. Moja prvý mesiac pribrala 2,5. V 3 mesiacoch mala vyše 8 kilo. Narodila sa 4,4 kilová

siska53
2. aug 2020

@lauriema ved to krasne pribrala! Moja mala mala pri narodeni 3090, v necelom polroku mala 5600 a v 7,5mesiaci mala 6400.. a stale to bolo ok.. dojcena, po 6.m.uz aj s prikrmami.
A maly nezdovjansobil hmotnost tiez (3460 porodna) a to výborné palal, pekny inak baculaty tak akurat bol.. a ani ju nestrojnasobil v roku, mal len 9750g.. pritom na rozdiel do dcerky výborný papkac, ci predtym moje mlieko alebo neskor aj prikrmy.. doteraz výborný jedlik . Prosto mal dobrý metabolizmus a dcerka zas doteraz skor prploska..jedava ako kedy..

Takze .netrap sa, tvoja pekne pribrala..a je to ok, inak by ti povedala..

marianeta
2. aug 2020

Tak môj prvorodený sa narodil s váhou 4100g a v pol roku mal cca 7 kg..takže vzhľadom na to ,aká malička sa narodila má podľa mňa váhu dobrú.. Vôbec sa tým netráp a hlavne nepozeraj na nete žiadne tabuľky..