icon

Vojtova metóda

zun
11. sep 2018

Ahoj je tu nejaký ochotný odborník, čo by mi poradil?

zun
autor
11. sep 2018

Ide o to, že by som chcela trošku pomôcť synovi s hrubou motorikou. Dnes som zistila, že sa neudrží na 4. Má 3 roky

kysucania
11. sep 2018

Fyzioterapeuta tu sotva najdes, este tak mamicky, ktore cvicili vojtovku. Ja tiez s dcerkou vyse roka a to mam velke vyhrady voci tejto metode. Keby som nemusela, dobrovolne by som taketo cosi urcite nerobila. Podla toho co pises, slabsie chrbtove a brusne svalstvo sa posiluje najlepsie plavanim.

belbel
11. sep 2018

Zaujíma ma téma, aj skúsenosť hlavne s vačšími deťmi, až násťročnými, ak sa vôbec niečo také cvičí aj v týchto vek. kategóriách...

petulka1987
11. sep 2018

Vojtovka sa môže cvičiť v akomkoľvek veku, možnosťou je aj Bobath metóda, https://fyziobeskyd.cz/vojtova-metoda-nebo-boba.... Ale ak môžem odporučiť, tak treba ísť na rehabilitáciu (najlepšie cez detského fyziatra) a tam už Vás nasmerujú, čo a ako, poradia, naučia cvičiť... A možno nebude treba žiadnu špeci metódu, uvidíte 🙂

petulka1987
11. sep 2018

@kysucania nájde aj fyzioterapeuta 😉

zun
autor
11. sep 2018

@petulka1987 Ty si?

petulka1987
11. sep 2018

@zun áno

deti95060810
11. sep 2018

odkiaľ si?

zun
autor
11. sep 2018

@deti95060810 zahraničie ☹

deti95060810
11. sep 2018

@zun konkrétne? ČR?

tatinka
4. jan 2019

@petulka1987 ahoj,citam,ze si fyzioterapeutka,neviem ci sem este chodis,ak ano prosim ta na zaklade coho sa urci ci dieta ma cvicit bobat alebo vojtovku?zatial mi na to nik neodpovedal,nasmu synovi dali kombinaciu ale ....nie som spokojna pretoze syn ma traumu z tyzdnoveho pobytu v nemocnici este z pred mesiaca a teraz ked ideme na cvicenie je v strese uz len ked ho musim vyzliect do plienky a ked s Nim zacne ona vojtovku cvicit je to otras a pride Mi to ako trapenie dietata ked bobatovka ma vyborne vysledky a je pre deti miernejsia....zvazujem totiz co urobim pre nho dobre ...vojtovku s nim cvicit nezvladnem,ano viem mam si povedat ,je to pre jeho dobro a bla bla bla ale proste zmenila som si niektore cvicky na miernejsie a vidim ze mu to ide a neboli ho to,neplace z toho a ma to pozit.ucinok,pytala som sa aj terapeutky na rozdiel v ucinku metod ale odpoved som nedostala.....skratka len obhajovala svoju vojtovku a ze bobat nie je cviceNie ale len hra ....ja chapem ze vojtovka je stimulacia bodov tlakom a bobat stimualcia hrou.aj to,ze vojtovka nastupuje rychlejsie a bobat sa ucinky ukazu neskor ...len nechapem preco teda nedavaju radsej bobata cvicit kedze pre deti je to prijemnejsie ....nas syn je mierny hypotonik.ma slabsie slavstvo na brusku a viac sa otaca do jednej strany nez do druhej.so o mozgu je v poriadku...ma 6mesiacov a uz hned ako nezapada do tabuliek bum bum treba vojtovku,sesternicim ma tristvrtr roka,sedi s oporou,sam zatial nie,otaca sa len do jednej strany a nikto v tom problem nevidi,ale ked som to spomenula nasej terapeutke hned mi vymenovala milion veci ako ten sesternicin uz mal davno sediet sam,otacat sa do oboch stran lebo bude mat take a onake problemi....moj muz nevedel sediet aNi s oporou ako tristvrterocny,behat zacal ked mal vyse dok a pol a nema ziadne problemi.ale teraz ako nie je dieta podla tabulky...hotovo,hned je z toho miliarda diagnoz,ja som nestvornozkovala,chodila som sama uz ako 10 mesacna a tu som,...snazim sa to pochopit preco dnes sa nutne hned kazdemu dietatu natlaca votovka....aj ked chapem,ze nikto mi noz pod krKom nedrzi aby som tam sNim sla...zvazujem nechodit ale chcela by som bobata,lenze tu v oKoli to zial nik nerobi a dochadzat 60km sa mi neda....dufam,ze neurazim tymito riadkami ziadneho terapeuta vojtovej metody,to nie je Mojim umyslom,...len sa snazim ziskat co najviac info ohladne toho preco zrovna vojta,v com je rozdiel oproti bobatovi...zatial ani lekarka Mi nedala odpoved....ak si najdes cas na par riadKom budem rada,Mozno to poMoze aj inym maminkam pri rozhodovani sa alebo hladani info....dakujem vopred ,zelam krasny dnik