Vzťah k dieťatku bez návalu lásky
Ženy možno má tú niektoré ukameňujete,možno nie,ale potrebujem sa vyrozprávať keďže také niečo rodine asi povedať nemôžem 🙈 Mali ste niektorá hlavne druhorodicky také niečo,že pri pôrode ste nič necítili? Myslím pocity k bábätku. Totiž mňa to moc trápi. Pred tromi týždňami som porodila a proste stále nie sú vo mne také tie pocity ako boli pri malej. Ja som len čakala kedy konečne porodim a po pôrode prišla len úľava že to mám za sebou žiadna eufória ani nával lásky k bábätku ako som to mala keď sa narodila malá. Neviem či to je preto že druhé chcel hlavne priateľ ja som len dúfala že sa to tak skoro nepodari,tak som nato pristala a čuduj sa svete podarilo sa na prvý krát 🙈 a ako druhé tehotenstvo som si myslela že to nebude nič lebo viem čo ma čaká, prvé bolo bezproblémové ani som nevedela že som tehotná a jak naschvál, pri druhom mi bolo všetko. Vysoký tlak,cukrovka,celá opuchnutá,naliata, stále som bola chorá všetko sa na mňa lepilo ,zle mi bolo asi do 7 mesiaca no proste katastrofa len som čakala kedy to budem mať za sebou. Nato som prenášala to mi moc na nálade nepridalo, takže vyvolavany pôrod čoho som sa ešte aj bála,v nemocnici strávený čas urevana som bola lebo som bola bez malej, pôrod ani nehovorím som myslela že to je posledný deň môjho života jak bolel aj keď bol dosť rýchly narozdiel od prvého. No jednoducho od začiatku tehotenstva až po samotný pôrod pre mňa celé zle🙈 malý keď sa narodili,vo mne nebolo absolútne nič voči nemu. Myslíte že sa to zmení? Príde to? Lebo mňa to moc trápi veď predsa je môj ale není to také, aké by to malo byť 😕 takéto, čo by akokoľvek sa snažím a není pr pri malej a cítim sa kvôli tomu veľmi zle. 😥 Ľúbim ho,ale to to
ahoj jasne, veľa žien to ma, len sa o tom nehovorí. nie každá sa po pôrode ide roztrhať od lásky keď sú vlastne rady že “mám to za sebou” 🙂 tie pocity často prídu až neskôr, keď sa s tým bábätkom viac zžijete.
inak presne na toto tu bola pred mesiacmi jedna pekná diskusia kde presne to iste písalo veľa žien, skus pohľadať, mne to veľmi pomohlo si prečítať že nie som jediná
Ja som toto bum lásky nemala ani pri jednom pri malej to prišlo keď mala rok a pol a prvýkrát mi dala pusu ( neznášala dotyky a objatia ) a pri malom to prišlo keď mal 4 mesiace
Ja to poznám, keď sa malý narodil cítila som neskutočnú úľavu a radosť že to mám za sebou až takú že som si neuvedomila že malý neplače, brali ho hneď vedľa a vdychli mu vzduch lebo sa nadýchol plodovej vody čo som sa ale dozvedela až pri prepúšťaní ... Keď mi ho dali následne tak som bola že ok mám tu bábo a nič, veď keď som bola tehotná bude jasné že budem mať bábo... Vôbec som to neprežívala brala som to veľmi pragmaticky emócie tomu chýbali
@ci myslím, že tvoje pocity sú absolútne v poriadku. Možno sú spôsobené tým, že druhé tehotenstvo ti nebolo celkom po vôli, mala si ťažkosti, vlastne si si ho neužila tak, ako prvé. Snáď ak by si aj ty tak túžila po druhom bábätku ako priateľ, aj tehotenské ťažkosti by si znášala oveľa lepšie, viac by si sa tešila na pôrod, teda na vytúžený uzlíček. Dopraj si čas. Verím, že synčeka budeš tiež veľmi ľúbiť. Láska sa rodí postupne, zo dňa na deň. Každá sme to tak mali. U niektorej nastúpila rýchlejšie, niektoré ju museli pestovať dlhšie. Osobne neverím na lásku na prvý pohľad. Mám 3 deti, vyhúkaná som bola zo všetkých 🙂 Po pôrode sa mi ani veľmi nepáčili 😁
@ci presne to iste som.mala pri prvom tehu ziadny cit nic môj eozum bral dcéru ako dalsi človek v rkdine dlho som nechapala ze nemam city jak ine plus tie pocity z narodenia.....s malou do 3m vsetko robila svokra bola velmi malicka bala som sa ze ublizim jej kedze svokra pracuje cez den som bola sama s nou .....našťastie porod bol u mna "bez"bolesti a rýchly tehu katastrofa zlemmi bolo dokonca bolesti brucha vkuse chudla som do 5m
Ale potom sme travili stale.spolu cas zmenilo sa.....ma 4r a sme nerozlucna dvojka 😁 spime spolu doteraz az polroka spala sama v izbe....som istejsia ked spi pri mne takze sa to urcite zmeni......akoze.muz chce dalsie len mam stale rešpekt pred tehu bojim sa ako budem zvládať. Domacnost ak mi bude tak zle.ako pri prvom tehu potom dcerka mala.silne koliky takze.do 4m kazdy vecer velky krik strach o nu potom zuby kazdy jeden zub cirkus ako sa jej prerezal.aj 3 hodiny sme nespali v noci tak cez den som s nou spala.ale.kedze mam dieta ktore nespi cez den tak mam strach ako by som fungovala....alr možno sa zmenia pocity a budeme mat druhe ;)
@lenvam veľa žien nezažije take to waw…keďže to nie je vec s ktorou by som sa rada pochválila každému tak jasne že sa o tom nehovorí …a potom si čerstvé mamicky myslia že niečo je s nimi zle… ja som mala presne to iste a až tu keď som našla jednu diskusiu mi to strašne pomohlo na psychiku
@kristinka92 áno teraz je taka doba o nastajlovanych fotkách ako všetko hravo zvládajú a tie slabšie povahy potom končia s depresiami kde urobili chybu keď to u nich tak nefunguje. Je to veľmi smutné ze sa chcú jedna druhej podobať. Ja keď vidím fotky,, kamarátok,, ako je všetko akože super ako všetko klape ich vzťahy s manzelmi a pravda je úplne niekde inde. Ja som na našu ulicu priniesla trend ze keď ma deti stvu tak normálne kričím a je mi jedno kto ma počuje. Už to robia aj susedy do teraz to bolo tabu lebo však majú perfektné deti a bolo im jedno ze im skáču po hlavách,hlavne nech nikto nevie
@ci ja som nemala tiež žiadne pocity že ahaa to je moje dieťa?(Prvorodička)fakt som mama? A také no,tiež nikomu som nič nepovedala ani manželovi aby si nemyslel niečo zle o mne alebo čo... a len pozerala ,mal takú natiahnutú hlavičku,že prečo? Nikto nemá v rodine takú hlavu 🙈😅a až po čase som sa zaľúbila 🥰🥰🥰🥰👶🏻

@ci myslím že tieto návaly nie sú časté pri prvom dieťati a je to úplne normálne, príde to spontánne a samo časom 🙂