Zaspávanie 8 mesačného syna
Chcela by som sa poradiť mám 8 mesačného syna a nechce spať bez svojho vankúšika musí ho do neho dať a zobrať na ruky skúšala som už aj nech sa vyplace ale vôbec plakal asi 2 hodiny a aj tak nezaspal poraďte
@janii12345 2 hodiny si ho nechala plakat,moje baby spia doteraz s vankusom a este piju aj mliecko s nim.Proste vankus musi byt aj obliecky musim oprat a tie iste dat.
Fuuha 2 hodiny nechat plakat 8 mesacne babo ..? Ja by som to nedokazala
Ved je este malicky vankusik mu kludne nechaj 😉 a mas po probleme 😊
@janii12345 veď aj dospelí niektorí musia mať okrem veľkého aj malý vankúšik, tak mu daj
moj maly sa naucil sam zaspavat az ked mal 9 mesiacov... Dovtedy zaspaval na rukach a nijak som to neriesila... Ved on sa nauci
@janii12345 myslis zavinovacku? Kde je problem? Jediny vidim v tom-ze chces mat z neho hned dospelaka a odopries mu to-co ma rad. A? Su aj 4r.deti-co zaspia len s tou istou plienkou roztrhanou, zapachajucou-nesmie sa spat...a co sa deje? Ved i dospeli mame svoje ritualy. Niektory nezaspi bez ponoziek. Prosim ta...uz ho viac tak nedepraj...a nepocuvaj kraviny o nechani dietata vyplakat. Tebe dobre padne-ked mas problem...nik po tebe nestekne...
@janii12345 ak to dobre chápem nezaspí bez zavinutia do zavinovačky a hojdania na rukách. Asi nechceš aby sa v teple, ktoré teraz panuje, prehrial. Ale nechať dve hodiny plakať také malé bábätko 😠 😠 😠 😠 😠 😠 . Skús ho najskôr so zavinovačkou položiť vedľa seba na posteľ, ale nezamotávaj ho do nej, alebo mu ju daj pod neho a kolíš ho s rukou, potľapkávaj po zadočku, ale neodchádzaj od neho. Môžeš skúsiť dať mu len obliečku z toho vankúša, ticho mu spievaj, alebo šepkaj. Ty si išla na to tvrdo, dieťa, ktoré je naučené zaspávať kolísaním vo vankúši nechať dve hodiny plakať...ako má vedieť, čo od neho chceš, keď má osem mesiacov? Aj dospelí často potrebujú nejaký rituál, aby sa im príjemnejšie zaspalo. Nie som zástancom vytvorenia akéhokolvek návyku - uspávanie na fitlopte, na prsníku, kolísaním na rukách, ale ak už ten návyk je, neodstráni sa vyrevaním dieťaťa, teda možno odstráni, ale preto, že dieťa rezignovalo, zistilo, že ten, kto uspokojoval jeho potreby, naň zrazu kašle a to nie je príjemné zistenie....
no ved jasne aj som s tím prestala ho odnaučiť pretože ak si ho ja zoberiem na ruky zaspí do 5. min a tak bojujeme dvaja 🙂
No moj 8mesacny ma najnovsie modu,ze cez den spi iba raz,sam si to tak nadstavil (som sa tesila ze teda noc bude ok) ale potom okolo 3:30 do 4:00 hore,potom zaspi,zasa okolo 4:45 hore a potom o 6:00 vstavame..Neviem co by bolo najlepsie.Ma tiez svojho "spinkacika" ale s tym sa pomojka a tot vse..

A preco je to problem ze vie zaspat len s nim???