Má zmysel založiť občianske združenie pre seniorov?
Chcela by som si otvorit OZ a v ramci toho chodit sprijemnovat cas seniorom v domovoch. Ma to zmysel ? Je to realne ?
Chceš to robiť sama alebo spojiť viacerých ľudí?
@anonym_autor my sme často na SŠ robili stretnutia (riaditeľka nám to vždy podporila a časť zafinancovala). A keďže u nás na škole boli aj kozmetičky a kaderníčky, tak sme to vždy celé prepojili s nimi a zadarmo ich ostrihali, oholili, kozmetičky spravili masáž rúk, niektoré dámy si nechali urobiť aj obočie. Na Vianoce sme vždy vyrábali aj nejaké pozdravy a spojili celú školu s tým, že každý doniesol nejakú maličkosť (krížovky, sladkosť, ponožky,…), čo sme rozdali. Napiekli sme, študenti hudobníci niečo zahrali a teda nejeden dôchodca plakal, že je to od nás pekné, občas sme tam len tak poobede išli s nimi prechádzku, z čoho boli nádherné rozhovory. Sú to pre mňa krásne spomienky. ♥️ Takže ak to vieš prepojiť aj s nejakou školou, tak spojíš príjemné s užitočným a za mňa to zmysel bude mať vždy.
@anonym_918585 prečo to píšeš anonymne? veď to je také pekné ...
@biba_18 po vlastnej skusenosti ked som neanonymne tiez robila nieco mile a pekne, nech radsej zostane nateraz anonym…ludia vedia byt zli a spochybnit akykolvek dobry cisty umysel, zial. Mna to neodradilo, len konstatujem.
K otazke - nevyskusas, nevies. Ak mas odhodlanie a uprimne, aj cas a najma chut komunikovat aj s uradmi a zhanat peniaze kde sa da, smelo do toho. Ale nebude to jednoduche, na to sa priprav. Nevravim, ze je to tvoj pripad ani ta nijako neodradzam, ale ludia si casto takuto pomoc idealizuju. Legislativne sa mozu veci zmenit a kedze dnes je doba aka je, ani ludia uz az tak neprispievaju na neoverene organizacie a vela ludi co pomahaju uz ma “svojich” vybranych, Je dost takychto roznych zdruzeni, ale pomoc stale treba. A mozno ak vies ponuknut nieco co este nie je, aj to by bola podla mna cesta ako ziskat viac prostriedkov na fungovanie , nemyslim len financie ale trebars aj ludi, veci…Drzim palce 🙂
@biba_18 lebo tak ako vyssie bolo pisane. Nechcem nikoho urazit ale casto sa tu prekrucaju veci. Negativne komentare. "Mudrovanie" a ja by som si chcela precitat nazory ktore budu naozaj k veci
Chceš to robiť sama alebo spojiť viacerých ľudí?
@anonym_5c87cb sama
Myslienka pekna. Nesnazi sa sucasna vlada rusit OZ ako nepriatela statu, infiltraciu zapadnych mocnosti a pravicovo-liberalnych narusitelov? Opravte ma ak sa mylim? mam pocit, ze OZ su na black liste vlady.
@anonym_5c87cb sama
@anonym_autor keď sama, tak nepotrebuješ na to OZ aby si mohla pomáhať, ušetríš čas nad papierovaním a venuješ ho radšej seniorom
už samotná podstata združenia je že sa _združujú_ viaceré osoby za spoločným cieľom
@anonym_autor keď sama, tak nepotrebuješ na to OZ aby si mohla pomáhať, ušetríš čas nad papierovaním a venuješ ho radšej seniorom
už samotná podstata združenia je že sa _združujú_ viaceré osoby za spoločným cieľom
@anonym_5c87cb takze mam skusit len oslovit domovy ze by som tam mohla chodit pomahat ?
@anonym_5c87cb len uvazujem nad tym ze ked to bude cez oz mozem ziskat nejake financne prostriedky nato aby som vedela plnohodnotne vyplnit cas s nejakymi vecami pomockami ktore by sme pri aktivitach potrebovali
@anonym_5c87cb len uvazujem nad tym ze ked to bude cez oz mozem ziskat nejake financne prostriedky nato aby som vedela plnohodnotne vyplnit cas s nejakymi vecami pomockami ktore by sme pri aktivitach potrebovali
@anonym_autor vyskúšaj najprv priamu pomoc bez OZ a potom uvidíš čo ďalej
@anonym_autor Opatrovatelku, spolocnicku mozes robit ako SZCO. OZsu viacmenej institucie, ktore sa tvaria ako napomocne a pritom ludia velmi slusne z toho ziju. Ziskavaju financie inym sposobom.
Takze, ak mas zaujem pomahat, mozes to robit aj bez OZ. Staci dochodcom umyt okna, kupelne a vlastne cele byty a porylovat zahrady.
Kde si v akom meste ..z čoho budeš financovať totoo Oz?
@anonym_autor Určite áno je to krásna myšlienka. Držím ti palce aby sa to podarilo rozbehnúť.
@anonym_autor ide o to, co im budes chciet ponuknut...ja pracujem so seniormi dobrovolne a zabezpecujem im turistiku, vylety, chodime do divadla a na koncerty, dovolenku v Chorvatsku a tento rok aj v Albansku. Nemam OZ, robim vo volnom case a tesi ma to, aj naplna. Seniori su vdacni aj za ,ily usmev, tak ak im budes ponukat zaujimave veci - bude to prijate z ich strany a budu stastni 🙂
@anonym_c22f50 toto čo si zadrela, na to si prišla sama alebo ti to niekto nakukal??
@anonym_autor tak vam dakujem pekne vsetkym 🙂
OZ sama zalozit nemozes, musi vas byt viac, myslim, ze minimalne traja. Taka samotna rezia nemusi byt vela, ak chces cerpat 2% z dani, tak ta to vyjde cca aj 170 EUR rocne (bankovy ucet, notarska zapisnica, zverejnenie do vestnika). Ostatne sa da robit ako dobrovolnicka cinnost (administrativa, rozne vypomoci). Ale na prevadzku musis ziskat peniaze z ineho zdroja (dary napr.).
Teoreticky mozes robit vsetko sama, ale oficialne potrebujes aj inych ludi, co ti podpisu zapisnice a tak.
OZ sama zalozit nemozes, musi vas byt viac, myslim, ze minimalne traja. Taka samotna rezia nemusi byt vela, ak chces cerpat 2% z dani, tak ta to vyjde cca aj 170 EUR rocne (bankovy ucet, notarska zapisnica, zverejnenie do vestnika). Ostatne sa da robit ako dobrovolnicka cinnost (administrativa, rozne vypomoci). Ale na prevadzku musis ziskat peniaze z ineho zdroja (dary napr.).
Teoreticky mozes robit vsetko sama, ale oficialne potrebujes aj inych ludi, co ti podpisu zapisnice a tak.
@anonym_9afdfc účet OZ môže mať zadarmo vo FIO, dokonca môže byť v režime transparentný čo by bolo vhodné ak chce prijímať dary
https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058
@anonym_9afdfc účet OZ môže mať zadarmo vo FIO, dokonca môže byť v režime transparentný čo by bolo vhodné ak chce prijímať dary
https://ib.fio.sk/ib/transparent?a=2901721058
@anonym_5c87cb tak este lepsie
@anonym_5c87cb tak este lepsie
@katarinaba videl som transparentný účet jedného OZ v SLSP kde všetky darované peniaze išli na poplatky banke ročný poplatok 120€ až sa dostali do mínusu, účet už je zrušený
a jedno mesto robilo zbierku, dalo si transparentný účet vo VÚB a na začiatok tam mesto poslalo celoročnú sumu 132€ za vedenie účtu, účet už je zrušený

reálne seniori to potrebujú. nie všetci, ale väčšina áno ...