icon

Opatrovateľský príspevok - starostlivosť na diaľku

reile19525
Dnes o 13:16

Ahojte chcem sa opýtať ako to mate ty ktorý poberate opatrovateľský na clena rodiny a nebyvate s nim.Kolko ste pri tej osobe.Ak nemozete vy môže vo vasej neprítomnosti byt niekto iný?A stalo sa vám ze prišla kontrola a neboli ste tam? Ako ste to riešili ? Ďakujem

anonym_1e3c18
Dnes o 13:21

Ja som s mamou nebyvala. Kontrola neprisla. Bola som vsak vo vedlajsom panelaku. Ale v podstate som tam bola skoro stale. Chodila som aj po lieky, chodila k nam pani z Ados pichat jej infuzie.

anonym_220436
Dnes o 13:38

Mame v rodine. Má určené opatrovanie 8/10 hodín. Opatrovateľ chodí každý den, plus vždy tam niekto je. Kontrola bola. Na priznaní musíš mať určené, koľko hodín potrebuje daná osoba. Ako si to predstavuješ? Opatrujes a nie si tam🤦‍♀️. A ano, musí tam byť niekto iný.

anonym_a21916
Dnes o 16:38
@anonym_220436

Mame v rodine. Má určené opatrovanie 8/10 hodín. Opatrovateľ chodí každý den, plus vždy tam niekto je. Kontrola bola. Na priznaní musíš mať určené, koľko hodín potrebuje daná osoba. Ako si to predstavuješ? Opatrujes a nie si tam🤦‍♀️. A ano, musí tam byť niekto iný.

@anonym_220436 veď sa normálne pýta. Mne to napríklad tiež nie je jasné. Či je to "plat" za 24/7 alebo za 8 hodín pondelok až piatok.

lukbe
Autor odpoveď zmazal
anonym_c08356
Dnes o 18:43

@reile19525 Byť toľko aby bolo o všetko postarané. Či ste doobeda, potom domov a prídete podvečer to je už na Vás na dohode. To nikde nie je napísané, že musíte v kuse, ale postarané musí byť. To nie je naozaj o tom, že musíš ,ale že chceš.A samozrejme ja aj sviatky, víkendy, choroby vždy chodím. Netvrdím, že celé dni,ale postarám sa o celú domácnosť, nákupy, lieky,kontroly, kúpanie, prechádzky. Všetko.